Amivel a legszerelmesebb pasit is elűzöd…

Akármennyire is szeretjük a párunkat, vannak dolgok, amiket nemes egyszerűséggel nem mondhatunk ki. Nem arról van szó, hogy nem lehet véleményünk, de néha bölcsebb csendben maradni…

Bárcsak a Hufnágel Pistihez mentem volna hozzá!

Minden kapcsolatban, házasságban vannak bukkanók, összetűzések és hullámvölgyek. És néha nyugodtan érezheted úgy, hogy nem jól választottál. Senkinek nincs joga megtiltani, hogy magadban visszavágyj valaki mellé vagy kétségbe vond a választásodat – de ezt a saját fejedben kell helyre tenni.

Lehet, hogy annak idején a Feri igazi úriember volt, és ő sosem bánt volna így veled – de valamiért mégsem működött a dolog kettőtök között, nem? Szóval ezt belevágni a párod arcába merő meggondolatlanság. Mert a méreg elillan, a gondolatok is a helyére kerülnek, de a szavakat, amiket kimondtál, már nem lehet visszaszívni.

Szerinted az a lány csinosabb/szebb/okosabb, mint én? 

Ha egy férfi meghallja ezeket a kérdéseket, szerintem legszívesebben addig futna, amíg a lábai bírják. Mert nincs jó válasz, ebből nem tud jól kijönni. Ha azt feleli, hogy ugyan dehogy, a nő úgysem hiszi el – ha pedig azt, hogy igen, az a másik lány valamiben jobb, végérvényesen elvágta magát. Sosem hoznám ennyire kényelmetlen helyzetbe a páromat, főleg, hogy aztán álszent lenne megsértődni a válaszon.

FORRÁS: UNSPLASH

Mert valljuk be őszintén, vakságot egyikünk sem fogadott, így velem is megeshet, hogy azt mondom magamban egy másik férfira: „Hűha!” A lényeg, hogy ne tegyünk fel balga kérdéseket, amik csupán vitát generálhatnak. Hagyjuk a felesleges drámát.

A barátnőm pasija is eljár gyúrni, te miért nem nézel ki úgy?

Én mindig azon a véleményen voltam, hogy ha a párom edzeni akar, akkor menjen – ha nem akar, akkor pedig ne tegye. Biztosan nem mondanám neki, hogy fogyjon le vagy hízzon meg, tehát  változtasson a külsején a kedvemért. Nem fogok hazudni, nyilván megakad a szemem egy-egy jó testű férfin, színészen.

Gondolatban füttyentek egyet Henry Cavillre, de ez még nem jelenti azt, hogy ne a férjem lenne számomra az etalon. Akkor is, ha 70 kg, és akkor is ha 120. Ráerőltetni a párunkra olyan dolgokat, amiket nem akar, nettó gonoszság. Főleg úgy, hogy fordított esetben vérig lennénk sértve, ha azt mondaná, hogy meghíztunk/lefogytunk/oda a kerek popsi, és sorolhatnám.

Jobban szereted anyádat, mint engem? 

Azt hiszem, ez az a kérdés, aminek még csak a gondolatban sem lenne szabad megszületnie. Eleve nem lehet összehasonlítani a két viszonyt, teljesen másként szereti valaki a szüleit, mint a párját. Hogyan várhatnánk el, hogy azt mondja, minket jobban szeret?  Nonszensz. Egy ilyen kérdés feltevése egyenes út egy kellemetlen és értelmetlen vitához, amit igazából megspórolhatnánk magunknak.

Nyitókép: Unsplash

Tovább olvasok