Ha a szex fontos egy nőnek, akkor könnyen is kapható?

2021-07-17 Szerintünk

Bár sokat változott a világ, a férfiak és nők megítélését illetően még mindig elég gyakori a kettős mérce. Ez pedig a szexualitás terén is megmutatkozik.

Nem, most nem arról akarok beszélni, jár-e a nőknek az egyéjszakás kaland anélkül, hogy ítélkeznének felettük. Mert a valóságban nekünk, csajoknak, el sem kell jutnunk az ágyig, hogy ribancnak legyünk bélyegezve. Elég, ha csak szóba kerül a szex, máris mérlegre kerülnek a reakcióink…

Egy szemérmes nő hallgat?

Míg férfiaktól teljesen elfogadott egy formás test láttán tetszést nyilvánítani, egy nő más megítélés alá esik. Képzeljük el, hogy két pár elmegy együtt a strandra. Üldögélnek a büfé előtt, amikor elvonul előttük egy csapat jó testű, bikinis lány. A fiúktól simán becsúszhat valami vicces megjegyzés, senki nem fog megbotránkozni. „Nem állunk be focizni?” – kérdezte tegnap az orrom előtt hasonló szituban egyik férj a másikat.

Mire az egy nagymellű csaj felé bökve így felelt: „Minek? Ilyen gömbölyű labdák úgysincsenek a pályán!” Ezután a feleség tréfásan tarkón vágta viccelődő hitvesét, majd nevettek egyet. Senki nem gondolta, hogy valami extra dolog történt. Mert mindenki tudja, hogy a férfiak sokat gondolnak a szexre – egy formás test persze, hogy elindítja a fantáziájukat… Nincs ebben semmi.

De képzeljük ezt el fordított esetben! Mi lenne, ha az egyik feleség szólt volna be, hogy megkívánta a banánt – miközben a strandlabdázó, jó testű fiúkra bök? Nem tudom, ezt hány férfi venné poénosra. A reakció ilyenkor – kimondva vagy kimondatlanul – az, hogy az illető nő ribanc. Mert egy idegen férfi farkára célozgat és a szexen jár az esze.

FORRÁS: UNSPLASH

 

Pornót néző csaj? Ne már!

Az egyedülálló pasi kollégád simán elsütheti, hogy előző este pornót nézett. Mindenki elfogadóan és megértően reagál. Egy nő esetében ugyanez szégyenletes. Vagy talán izgalmas – de az biztos, hogy a férfiak többségének szemében ez extra „kurvaságról” árulkodik.

Mert a többség még ma is úgy gondolja, hogy a pornót néző nő tutira szabadosabb, belemenősebb. Könnyebben ágyba lehet vinni, és bármire vevő… Pedig a szexuális vágy, izgalom és fantázia nem a férfiak kiváltsága. Nem, nem csak a pasik gondolnak sokat a szexre! A nők is.

De míg egy pasinál a férfiasság bizonyítéka, ha imádja az ágytornát, egy nőnél ez megbotránkoztató. Ha az ember lánya komoly kapcsolatot akar, akkor ezt egyáltalán nem érezteti – hiszen a “könnyűvérű” nők csak kalandnak valók.

Le a korlátokkal? Dehogy!

Mielőtt bárki félreértené: nem egy közönségesen viselkedő női karakter elfogadása mellett kampányolok, aki az utcán alpári szavakkal gusztálja a férfitesteket, szó sincs erről. De ahogy nincs helye a férfiak túlzott reakcióinak a témában – tehát tőlük is gusztustalan egy nőnek szánt alpári megjegyzés -, úgy a csajoktól se várjunk el természetellenes szemérmességet! Mert ez meg a másik szélsőség.

Ne akarjuk, hogy érdektelenséget játsszanak, és még ízlésesen se merjenek megnyilvánulni, ha szóba jön az erotika. Ez ugyanis álszent dolog, és az álszentség még sosem vezetett jóra semmiben. El kéne fogadni, hogy a szexuális vágy és a szerelem/szeretkezés szeretete mindenkié. Hogy attól, ha egy nő odateszi magát az ágyban és fontos neki a szex, az érintés, a kielégülés, még nem ribanc. Sőt, akkor sem, ha több szeretkezésre vágyik, mint a partnere.

Akkor sem, ha erotikus verseket olvas, erotikus dalszövegeket hallgat, netán pornófilmet néz. Egy intelligens nő természetesen tudja, milyen körülmények között és milyen formában adhat az ilyen érdeklődésének hangot. Nem viselkedik közönségesen, és nem az előző éjszakai akcióival szórakoztatja bevásárláskor a közértes fiút. (Ahogy egy intelligens férfi sem!)

De fontos, hogy kimondjuk: mindkét nemnél ugyanolyan mértékben belefér a testiség iránti érdeklődés. Egy szexért rajongó nő semmivel nem rosszabb, mint egy szexért rajongó férfi. Hogy ez miért számít annyira? Mert sok lány még mindig a belénevelt, elvárt szégyenlősség miatt nem meri közölni élete szerelmével, mit szeretne valójában az ágyban. Hiszen egy „tisztességes nő” nem beszél erről. Úgyhogy, ha férfiként felszabadult, önfeledt, boldog társat szeretnél magad mellé, akkor az az ilyen „apróságoknál” (is) kezdődik…

Nyitókép: Unsplash

Tovább olvasok