Valld be, te is „hazudsz” az ismerőseidnek!

2021-07-24 Koffein

Rugaszkodjunk el a valóságtól, és képzeljük el, hogy egy olyan világban élünk, ahol az ismerőseink közösségi oldalakra kipakolt bejegyzései alá őszintén odaírhatnánk a véleményünket. Semmi képmutatás, tapintatosság, csak az igazság.

Szerelmi vallomások

Amikor megint kiposztolja: „Kicsimmel kirándultunk! Szeretlek! <3 <3 <3” De ez a kicsim már nem az a kicsim, akivel két hete kirándult a Mátrában. Ez a kicsim már egy teljesen új szerelem. Idén már a negyedik. Úgy tűnik, a szerelmek úgy adogatják körbe ezt a lányt, mint egy goa partin a füvesek a cigit.

Én például szívesen megkérdezném, hogy nem lehetne akkorra tartogatni a nagy szerelmi ömlengést, amikor már álmodból felébresztve sem kevered össze a nevét az exeid nevével? Mert elkoptatod ezt a szót azok számára, akik komolyan is gondolják…

Amikor valaki egy szanaszét filterezett képet rak ki magáról…

Most kit akarsz átbaszni? Minket vagy magadat? Jobban hasonlítasz egy képregényfigurára, mint egy élő emberre. Hát ezt ki hiszi el? Ha mesét akarok nézni, akkor benyomom a Netflixet. Tényleg ennyire nem szereted saját magadat?

Hízelgések

Bárki kirak egy képet, valaki biztos aláírja, hogy: „Szép vagy! Szépek vagytok!” Te milyen képet néztél? Itt épp egy félmaraton lefutása után vannak eltorzult, vörös fejjel. Habár igaz, hogy a szépség relatív, de azt hiszem, hogy akkor a dicséret is az. Vagy inkább ez csak egy ilyen kötelező, üres frázis? Baráti vállveregetés, ami semmit sem jelent? Miért nem lehet valami tartalmasabb dicséretet kipréselni magadból?

Önfényezés

(Idézetek, amikben az emberek nagyon flegma, nagyon vicces, nagyon magabiztos szerepben tüntetik fel magukat.) Csillagom, te nem közönségtalálkozón vagy egy fellépés után. Hanem épp a középszerű munkahelyedről posztolgatsz sunyiban – arról, hogy az oroszlánt nem érdekli, hogy a bárányok mit gondolnak róla!

FORRÁS: UNSPLASH

Mitől lettél te oroszlán? Azért, mert ma reggel nem fésülködtél meg, még nem vagy az… Azért, mert van pár száz ismerősöd, ők nem a rajongói klubod. Valójában a legtöbben továbbgörgetnek és inkább megnéznek egy macskás videót a 9gag-en.

Amikor nyilvánosan, de burkoltan üzenget az exének

Menjetek szobára, vagy legalább a privát chatbe… Egyébként ha túl akarsz lenni rajta, akkor nem ez a jó módja, ha pedig vissza akarod szerezni, azon se segít, ha szánalmas vagy…

A magamutogatás nagymestereinek

(Amikor egy lány kirak egy képet bárhol, bármiről, de valójában a mellei vagy a feneke van a fókuszban.) Senki sem figyel se a kutyádra, se a naplementére, sem arra, hogy milyen menő étel van az asztalon, de ezt te is tudod…

Valóban olyan mutatós vagy, mint egy Playboy-poszter egy kamion vezetőfülkéjében. És pont azok a pasik fognak emiatt bókolni neked, akik egy “5000-ért mindent is vállal” lány miatt is félreállnának. Elég alacsonyra teszed a lécet, a dekoltázsodat meg még mélyebbre. De ha te ettől boldog vagy – és hát tulajdonképpen másokat is boldoggá teszel -, akkor hajrá!

Nyitókép: Unsplash

Tovább olvasok