Miért akarod megváltoztatni a párod, ha igazán szereted?!

A párommal, Krisztiánnal kiegyensúlyozott a kapcsolatunk. Közösek az értékeink, a céljaink, és minden helyzetben őszinték vagyunk egymáshoz.

De mielőtt még bárki azt hinné, hogy csak úgy az ölünkbe hullott a boldogság, le kell szögeznem: nem adták ingyen, megküzdöttünk érte. Egyszer szakítottunk, és egy évig külön éltünk, mert le kellett zárnia a múltat az exével. Hosszú időbe telt, mire kilábaltunk a hullámvölgyből, de már túl vagyunk rajta, és azóta még erősebb köztünk a kötelék.

Persze nem kényelmesedtünk bele az egészbe, mint sokan mások. Keményen dolgozunk azon, hogy a kapcsolatunk minél magasabb szinten működjön. A boldogsághoz ugyanis elengedhetetlen a tudatosság. Azt mindannyian tudjuk, hogy milyen álmaink nője/férfija, a többség mégsem hiszi el, hogy ezt a személyt meg is lehet találni. Pláne megtartani.

Ehhez viszont olyan szokások kellenek, amelyek keretében sok-sok szeretetet és szenvedélyes pillanatot élhetünk meg. Így megakadályozható a kapcsolat elszürkülése, az érzelmi elszigetelődés. Most ezekből a rítusokból gyűjtöttem össze néhányat, amit neked is érdemes gyakorolnod, ha stabil párkapcsolatot szeretnél.

Mutasd ki a háládat és az elismerésedet!

Amikor belehabarodsz valakibe, az egész világ rózsaszínné válik. Azonban ahogy múlnak az évek, évtizedek, egyre inkább monotonná válnak a hétköznapok. Ez pedig, ha nem teszel semmit ellene, könnyen szétzúzhatja a korábban meglévő idillt. A te feladatod, hogy minden egyes nap megdicsérd a partnered. A munkájáért, a figyelmességért, a kedvességért, a neked készített vacsoráért.

FORRÁS: PEXELS

Én pl. a reggeli szertartásom részeként tudatosan gyakorlom a hálaadást, mert segít abban, hogy a párom pozitív tulajdonságaira összpontosítsak.

Szeress őszintén, feltétel nélkül!

Ha bensőséges viszonyt szeretnél kialakítani a kedveseddel, meg kell tanulnod jól szeretni. Ehhez mindenekelőtt reális énképre van szükség. Önismeret hiányában, a saját hibáid, gyengeségeid belátása nélkül soha nem leszel képes igaz társra lelni. Sokan feltételhez kötik a szeretet érzését, mi viszont elhatároztuk Krisztiánnal, hogy úgy fogadjuk el egymást, amilyenek vagyunk. Soha nem akarjuk a saját elképzeléseink szerint formálni a másikat, épp ellenkezőleg. Úgy véljük, a különbözőségeink kovácsolnak minket igazi csapattá és tartják életben a romantikát.

Öleld meg gyakran a párod!

Nyilván nem mondok újat azzal, hogy társas lényként naponta szükségünk van testi kontaktusra. Rengeteg kutatás szól arról, mekkora szerepe van az érintésnek, az ölelésnek, a simogatásnak, ami mélyíti a két ember közötti egységet. Krisztián és én imádunk kézen fogva elaludni, összebújva andalogni, és nem telik el úgy nap, hogy ne puszilgatnánk egymást. Ugyanakkor ismerek olyanokat, akik szinte természetesnek gondolják, hogy idővel megkopik bennük a vágy.

Én nem így hiszem. A szerelem választás kérdése, ugyanez vonatkozik az intimitásra is. Mi sok időt szánunk az együttlétekre, és mindent megteszünk annak érdekében, hogy a szex ne fulladjon unalomba. Másokkal ellentétben soha nem keresünk kibúvókat a saját lustaságunk, felszínességünk igazolására. Mert hiszünk abban, hogy kellő odafigyeléssel és nyitottsággal hosszú távon is meg tudjuk őrizni a kapcsolatunk tüzét.

Nyitókép: Pexels

Tovább olvasok