Tényleg van olyan, hogy nem fér bele egy kapcsolat az életedbe?

Én mindig azt hittem, hogy amikor valaki azt mondja, most nem fér bele az életébe egy kapcsolat, akkor ez csak egy béna lerázós szöveg. Mert gyáva bevallani, hogy valami nem stimmel, nincs meg az összhang, nem akar együtt lenni az illetővel.

Szóval valójában nagyon is lenne ideje és energiája egy kapcsolatra, csak nem veled. Persze, ha valaki egy társkereső oldalon történő ismerkedés közben nyögi ezt be, akkor azért valószínű, hogy tényleg kamu duma. Vagy útközben ébredt rá, hogy még nem áll készen. Akkor viszont törli a profilját, ugye?

Egy kapcsolat rengeteg pluszt ad

 

Boldog leszel tőle, feltölt, van, aki törődik veled, gondol rád, hiányzol neki. Van kivel összebújni, van valaki, akire szerelmesen gondolsz. Akkor miért ne akarna mindenki ilyet az életének bármelyik szakaszában? Mert ezek már egy működőképes kapcsolat velejárói, nem pedig egy ismerkedés jellemzői.

Aztán történt valami. Azt hiszem, talán felnőttem?

 

Vagy csak előző életemben komoly bűnöket követtem el, ezért most egyszerre a nyakamba lett zúdítva a megtorlás. Mert sokszor van olyan, hogy egyszerre 3-4 területen kell(ene) emberfeletti erőfeszítéseket tennem. Sosincs vége a teendőknek, mindig lenne valami, amin stresszelni lehetne, amit ha nem sikerül megoldani, akkor konkrétan a fél életem összeomolhat.

Tudom, ez most túlzásnak hangzik, de ha elmesélném az elmúlt fél évemet, akkor egyből meginnál helyettem vagy 3 felest. De nem panaszkodni akarok, inkább csak a megvilágosodásomról mesélni. Mert úgy gondolom, tényleg lehet olyan helyzetben az ember, amikor azt érzi, nem férne bele az életébe egy új kapcsolat. Már ha normális kapcsolatról beszélünk, és nem csak arról, hogy összejárnak a biológiai szükségleteiket kielégíteni.

Hiszen ha egy komoly kapcsolatot akarunk felépíteni, akkor abba sok energiát kell fektetni.

 

Elkezdeni megismerni a másikat, időt tölteni vele, kitárulkozni neki, meghallgatni, megérteni, befogadni. Ez pedig csak akkor lehetséges, ha készen állsz erre. Ha tényleg van annyi időd és energiád, hogy át tudd adni magad ennek a folyamatnak. Hogy vágyj az együtt töltött időre, készülj a randikra. Napközben a kedvesed járjon a fejedben, és az, hogy mi lesz majd, ha újra találkoztok. Odafigyelj az üzeneteire, és tudj válaszolni is 4-5 munkanapon belül…

FORRÁS: PEXELS

Továbbra is azt gondolom, hogy egy kapcsolat nagyon sokat hozzátehet az életünkhöz, viszont sokat bele is kell tenni, míg idáig eljutunk. És ha épp olyan helyzetben vagy, hogy érzelmileg össze kell szedned magad, vagy olyanban, ami túlságosan lefoglal, akkor jobb lehet, ha nem ugrasz bele egy ismerkedésbe.

Ha folyamatosan kimerült vagy, ezerfelé vannak a gondolataid, ingerültnek érzed magad, akkor ez nem egy jó alap ahhoz, hogy megismerkedj valakivel. Persze tudom, hogy félsz, hogy elszalasztod a lehetőséget – hogy ha nem lépsz, akkor lehet nem is lesz több esélyed. Ezért inkább megpróbálod még ezt is beletuszkolni az amúgy is feszített tempójú életedbe. De ha épp egy leharcoltabb verziója vagy magadnak, akkor ezzel el is tudod szúrni az egészet. Úgy mutatkozol be, ahogy nem szeretnél.

Egy nyűgös, problémás, mindig elfoglalt emberként. Ez pedig nem túl vonzó. Be kell látni, hogy néha várnunk kell pár hónapot, amíg összekapjuk magunkat és erővel töltődünk fel. Nyilván az sem jó, ha túlzásokba esünk, és mindig azt szajkózzuk, hogy most még nincs minden rendben, most még nem állok készen. Mert valójában sosincs minden rendben. Ha azt érzed, már készen vagy  egy kapcsolatra, és egy másik ember társaságában végre fel tudsz lélegezni – és nem plusz teherként nyom a víz alá -, akkor vágj bele!

Nyitókép: Pexels

Tovább olvasok