Inkább igazi randevúra viszek EGY nőt, mint tizet szédítsek cseten!

Ma, amikor annyi társkereső oldal van, hogy Dunát lehet velük rekeszteni, sokan azt gondolják, hogy sokkal könnyebb társra találni, mint bármikor korábban. Mondjuk abban az időben, amikor még internet nélkül keresgéltünk. 

Nincs semmi bajom az online kereső oldalakkal. A probléma az, hogy nagyon sokan nem tudnak átlépni azon a küszöbön, ami a valódi világba vezet. Leragadnak a folyamatos levelezésnél, megbeszélik minden ügyes-bajos dolgukat a csevegő felületeken, és amikor végre találkoznak és személyesen is beszélgethetnének, nem jön ki egy értelmes mondat a szájukon. Nincs mit mondaniuk egymásnak, mert mindent megbeszéltek korábban.

Pedig élőben, szemtől szembe teljesen más beszélni, mint chatelni vagy telefonálni. Jó dolog a társkereső oldal, mert az első és legfontosabb lépést lazán meg tudjuk tenni, anélkül, hogy mondjuk le kéne valakit szólítani az utcán. Így jobb esetben könnyebben megtaláljuk, aki tetszik és akivel érdemes találkozni. De ahhoz, hogy egy ismerkedésből kapcsolat, párkapcsolat jöjjön létre, ott kell hagyni az online világot. Nem ott, hanem a randikon kell beszélgetni, ismerkedni!

Az előnyök mellett legalább annyi hátrány említhető, ha egy internetes társkereső oldalról beszélünk. Ha túl sokáig a levelezős szakasznál ragadunk, a kiszemelt személy végül elveszti a varázsát. Nem várjuk olyan izgatottan a találkozót, hogy végre tudjunk vele beszélni. És ahelyett, hogy vele mennénk randizni, inkább valaki más után nézünk az adott oldalon, aki újra érdekesnek tűnik.

Azt hisszük, hogy ő majd jobban elvarázsol – pedig ha találkoztunk volna az előzővel, talán személyesen még nagyobb hatást tett volna ránk. Talán nyomulósnak tűnhet egy férfi, ha már egy rövid levélváltás után találkozni szeretne, de inkább ez a helyes. El kéne kerülni, hogy hetekig csak levelezzünk egymással.

Egy embert csak a valódi világban, valódi helyzetekben lehet igazán megismerni.

Levélben mindenki azt ír, amit akar és amit helyesnek vél. Ám ha ott van veled szemben, akkor nagyobb esélyed van rálátni a valós énjére. Könnyebben derül ki, kicsoda valójában, mennyire előzékeny, udvarias, milyen a stílusa.

FORRÁS: UNSPLASH

A társkeresőkön megmutatkozó bőség zavaráról szintén érdemes pár szót ejteni. Sokan fent vannak ezeken az oldalakon, nagy a választék, de ne higgyük azt, hogy nyerésre állunk! Ne felejtsük el, hogy a másik oldalról nézve is ugyanez a helyzet! Ne írjunk fűnek-fának, mert bele fogunk fásulni egy idő után a sok üzengetésbe, ráadásul így senkit nem tudunk megismerni mélyebben.

És ne feledjük: akár az online, akár a valódi világban kutakodunk társ után, az első, egyben legfontosabb teendő önmagunk megismerése. Tisztában kell lennünk a saját igényeinkkel, vágyainkkal, mert csak ezután leszünk képesek felismerni, ki felel meg nekünk leginkább.

Nyitókép: Unsplash

Tovább olvasok