Okok, amik miatt tuti nem állnék szóba egy nővel

2021-08-06 Koffein

Igen, tudom, most meg fogom kapni, hogy előítéletes vagyok meg felszínes, és ezek nem is számítanak. Mégis vannak olyan első benyomások, amik elborzasztanak a nőkkel kapcsolatban. 

5 centis műkörmök

Freddy Krueger jut róluk eszembe. Számomra nagyon taszító. Nekem alapvetően nagyon fontos, hogy valakinek szép, ápolt keze legyen. Semmi perverz fétis vagy ilyesmi, csak azt gondolom, hogy sokat elárul rólunk a kezünk. A mozdulataink, az, hogy mennyire ápoltak a körmeink. Erre én is kifejezetten odafigyelek.

Önmagával a műkörömmel nincs bajom. Lehet szép, esztétikus körmöket csináltatni, de amikor valaki ilyen hosszú karmokkal az ujjai végén kalimpál, attól kivagyok. Nagyon ízléstelen, túl sok, és olyan esetlen, ügyetlen mozdulatai lesznek tőle, hogy szörnyű. A hideg is kiráz a gondolattól, hogy egy ilyen kézzel hozzám érjenek.

Valóságshow rajongó

A kereskedelmi tévéken futó valóságshow-k manapság nem éppen a minőség legmagasabb fokát képviselik – azt hiszem, ez nem képezheti vita tárgyát. Tudom, mindenkivel előfordulhat, hogy ráfagy egy műsorra, mert az olyan rossz, olyan szinten abszurd, hogy maczohista élvezetet jelent szörnyülködni rajta.

De amikor valaki frankón követi az ilyen műsorokat, a Facebookon még kommentelget is egy-egy epizód alatt az aktualitásokra, és mélyen átéli ezt az egész dolgot, na az horrorisztikus számomra. Hát tényleg nem érzed, ahogy halnak el közben az agysejtjeid? Annyi hasznosabb dologgal tölthetnéd az idődet, és tölthetnéd meg a fejedet ahelyett, hogy ezt a mentális mélyrepülést választod! Ok, lehet, hogy neked ez szórakoztató, nekem viszont nem pálya.

Mindenki Micikéje

Flörtölni jó dolog. Pozitív visszajelzéseket kapni jó érzés. Viszont vannak olyan nők, akik sportot űznek abból, hogy szinte minden pasival bájolognak. Akár pont azért, hogy egy konkrét férfi figyelmét felkeltsék. Megmutatják, mennyire kapósak, hogy minden férfi boldog lenne, ha vele lehetnének. Lehet, hogy minden más férfi így van ezzel, de én pont nem.

FORRÁS: UNSPLASH

Mert riszálni a feneked és dobálni a hajad nem valami nagy teljesítmény. Ha azt gondolod, hogy az egyik legnagyobb értéked, amivel felkeltheted mások érdeklődését az, hogy kívánatos vagy, az régen rossz. Plusz ha úgy tűnik, hogy könnyen kapható vagy – még ha ez nem is így van -, az is lelombozó. Legalábbis nekem. De nem kell aggódni, nagyon sokan pont erre a típusra buknak!

Túltolt filterek, túl sok smink

Amikor valaki egy képén olyan durva filtereket használ, hogy már konkrétan feismerhetetlen, az számomra érthetetlen, kicsit szánalomra méltó, de mindenképp borzasztóan kiábrándító. Ennyire nem szereti valaki a saját arcát? Ennyit számít mások véleménye – hogy szebbnek hazudják magukat olyan emberek előtt, akikkel valószínűleg sosem találkoznak?

Hiszen aki személyesen is ismeri őket, az tudja, hogy a valóságban nem így néznek ki. Ebből nekem az jön le, hogy komoly problémájuk van az önértékelésükkel, és hogy olyan dolgok számítanak nekik túlságosan sokat, ami szerintem nem igazán lényeges. Ráadásul ez is egy kis hazugság. Másnak hazudod magad, mint aki vagy.

A sminkre ugyanez igaz. Az teljesen rendben van, ha valaki kicsit szépítkezik, nem vagyok megrögzött naturalizmus hívő. De amikor egy nőnek más színű az arca, mint a nyaka, mellkasa, karja, és olyan erős smink van rajta, mintha egy színházi előadásra készülne, az már sok. Ez megint személyes benyomás, de nekem ehhez közönségesség érzet is társul. Azok a képek ugranak be, amiket fiatal koromban láttam a prostituáltakról, akik túlzó sminkben árulták magukat. És én nem szeretnék így gondolni egy nőre, akihez közöm van.

Persze vannak nyilvánvaló dolgok, amik riasztóak. Például ha valaki igénytelen a megjelenésével kapcsolatban, ha közönségesen beszél, viselkedik, ha van pasija… De összességében azt gondolom: akiről az jön le, hogy túlságosan felszínes, az nem vonzó.

Nyitókép: Unsplash

Tovább olvasok