Komolyan, te szeretkezés közben mobilozol?!

A szex akkor jó, ha az érzelmek és az ösztönök szabadon áramolhatnak. Ez persze nem jelenti azt, hogy az együttlétek során bármi megengedett. Néhány viselkedés az ágyban abszolút hangulatgyilkos, és egyik pillanatról a másikra lelohasztja a fellobbanó szenvedélyt.

Saját tapasztalataimból kiindulva összeszedtem a leggyakoribb vágyölőket, amit mindenkinek sürgősen el kellene felejtenie.

Ápolatlanság, igénytelenség

Egy kapcsolatban nem kell mindig kínosan ügyelni a kinézetre, de az ellenkező végletbe sem szabad esni. Aki állandóan kócos hajjal, lyukas pólóban vagy kinyúlt melegítőben mutatkozik a párja előtt,  ezzel akaratlanul is azt fejezi ki, hogy semmibe veszi őt. Arról nem beszélve, hogy a slamposság olyan mértékben csökkenti a szexuális vonzalmat, ami hosszú távon veszélyezteti az együtt maradást.

Néma csend

A hangos szex a legtöbb ember fantáziáját beindítja. Ám gyakran egy sóhaj vagy egy halk nyögés is elég ahhoz, hogy megmutassuk a partnerünknek, számunkra mi nyújt örömöt. A síri csend viszont egyáltalán nem vonzó, és szorongást, aggodalmat kelthet a másikban. A szex közbeni hangok valójában nemcsak erotikusak lehetnek, de segíthetnek legyőzni a gátlásokat.

FORRÁS: UNSPLASH

Röhejes alsóneműk

Kevés cikibb dolog van, mint egy ízléstelen bugyi vagy egy olyan fecskenaci, ami a túl sok mosástól kibolyhosodott. Bármilyen izgalmi állapotban is érzi magát valaki, ha a partner fehérneműje nem kellően esztétikus, ott elillan a hancúrozási kedv. Ja, és még valami: Minnie Mouse-nak, Bart Simpsonnak, Batmannek és egyéb kínos holminak nincs helye egy stílusos ember ruhatárában.

Anatómiai kifejezések

Senki nem akarja úgy érezni magát a hálószobában, mintha egy hideg, rideg orvosi rendelőben lenne. Ezért érdemes kerülni a „hüvely”, „pénisz”, „közösülés” és ehhez hasonló szavak használatát. Ellenkező esetben a szex sokkal inkább fog hasonlítani egy kötelező szűrővizsgálatra, nem pedig egy kellemes, intim együttlétre.

Rossz név szex közben

A legnagyobb bakit gyakran azok követik el, akik még nem tudták teljesen lezárni az előző kapcsolatukat, és véletlenül az exük nevén szólítják a párjukat. Egyszerűen kiábrándító! Egy alkalmi kalandnál ennél valamivel árnyaltabb a kép, hiszen a pillanat (és az új ismeretség) hevében a nevek könnyen kitörlődhetnek a fejekből. Ilyenkor tényleg jobb a hallgatás, vagy a szimpla „bébizés”. Azzal nem nagyon lehet mellélőni.

Ágyban való mobilozás

Az okostelefonnak nincs helye a szexben. Egy rosszkor érkező hívás vagy a folyamatosan pittyegő üzenetek könnyen megölik a hangulatot. Ennél már csak az az irritálóbb, amikor valaki szeretkezés közben elkezd csetelni vagy telefonálni. Ez kész libidógyilkosság a másik fél számára. Az ilyen helyzetek elkerülése érdekében célszerű bekapcsolni a repülőgép üzemmódot. Így semmi nem zavarja meg az intim pillanatokat.

Nyitókép: Unsplash

Tovább olvasok