A feneked a legtöbb amit mutatni tudsz magadból?

Csak velem van a baj, vagy manapság tényleg divatos a lányok körében, hogy úgy nézzenek ki a közösségi oldalakon, mintha prostik lennének?

Nyilván ez nem igaz mindenkire általánosságban, ugyanúgy van rengeteg konszolidált megjelenésű nő, akik a józan ész keretein belül tudják használni a közösségi felületeket. DE! Mégis mintha egy felívelő trend lenne az, hogy akkor leszel népszerű, ha hirtelen senki nem tud különbséget tenni egy pornósé és a te profilod között.

Amióta világ a világ, voltak olyan nők (és férfiak), akik a testükből éltek. De általában azért nem örvendtek köztiszteletnek a foglalkozásuk miatt. Manapság ez a szakma is továbbfejlődött, szerteágazott, és kicsit át is alakult. Még mindig léteznek az út szélén sétálgató alacsonyabb árkategóriát és “minőséget” képviselő örömlányok, de már az internetről is lehet rendelni egy erotikus órát a katalógusból kiválasztott hölggyel. Vannak luxusprostik előkelő kliensekkel. Vagy olyan lányok, akikről csak mindenki tudja, hogy megvan a – meglehetősen magas – áruk.

FORRÁS: UNSPLASH

A pornós “színésznők” is azzal keresnek pénzt, hogy random pasikkal lefekszenek. Csak nem ők fizetnek nekik direktben, hanem a filmek, képek után kapják a pénzt. És így lépkedünk felfelé a szexmunkások egyre kifehéredő lépcsőjén. Ahol már egyre kevesebb szerepet játszik a konkrét szex. Van olyan, aki csak a párjával készült felvételeit árulja, van, aki csak egyszemélyes mutatványok során tárja a nyilvánosság elé a hálószobai játszadozásait – és a teste minden zegzugát. Végül vannak azok az influenszerek, akik felismervén, hogy dekoratívak, és ez a tulajdonságuk másoknak is szemet szúr, próbálnak ezen nyerészkedni.

Hiszen mindegy, hogy parfümöt, fehérneműt, sminket vagy energiaitalt akarsz eladni, kirakott cicikkel és formás fenékkel pucsítva sokkal, de sokkal egyszerűbb.

 

Azt gondolom, hogy mindenkinek jogában áll eldönteni, neki mi fér bele az elveibe. Az egy tiszta dolog, ha valaki azt mondja: „Én prosti vagyok, nekem ez megéri. Azért viselkedek így, azért mutatok meg ennyit magamból, mert így lesz több érdeklődő irántam.” Vagy felnőtt filmekben játszik, és ezért a testével promotálja a munkásságát.

Azt viszont nem igazán tudom megérteni, amikor valaki nem szexmunkás, de mégis viselkedésében, megjelenésében úgy tesz, mintha az lenne. A társadalmunk sokkal elfogadóbb lett (legalábbis látszólag), és nem számít, ha home videókkal futottál be, ugyanúgy lehetsz elismert celebritás, akinek komoly piaci értéke van.

És mit látnak most a fiatal lányok? Hogy az Instagramon, TikTokon olyan nők rendelkeznek többmilliós – és több milliót érő – követőbázissal, akik ezt az embertömeget nettó ribanckodással szedték össze. És ugye ez már ilyen szürke zóna. Nem kell senkivel lefeküdni, elég csak mikrobikiniben pózolgatni, sportmelltartóban cicit összenyomva lőni egy képet edzés után. A strandon kitolt fenékkel tangában hasalni egy gumimatracon.

A követők csak úgy jönnek, és az eladás csak úgy megy.

Nagyon könnyű tehát összekötni, hogy a sikeres nők folyamatosan szexiznek. Ha te sikeres csaj akarsz lenni, akkor neked is szexizned kell, hiszen ez már amolyan státuszszimbólum.  Dögös és menő. Csak itt baromira elcsúszott valami. Hiszen nem a sikeres nők tesznek így, hanem csak azok, akik a külsejük, testük miatt lettek ismertek. Nyilván sokkal “hangosabb” egy szexi fotó, mint egy diploma vagy egy szakmai siker. Sokkal többen kattintanak egy félmeztelen képre, mint egy versre. Jobban látható az, aki szinte mindent megmutat magából, mint az, aki az eszét, tehetségét szeretné megmutatni.

Szóval nekem fura, ha azt látom, hogy valaki úgy produkálja magát, mintha prosti lenne, amikor nem az. Csak azért, mert így olyannak tűnik, mint akinek bejött az élet. Igazából még konkrét célja sincs vele, csak hát “mindenki” ezt csinálja, nem? Így menő lesz. Így sokkal több figyelmet kap. De tényleg jó az, ha valaki csak ezzel tudja felkelteni mások figyelmét? Tényleg elég, ha csak ezért érdekes valaki? Tényleg jó, ha ezt normalizáljuk?

Nyitókép: Unsplash

Tovább olvasok