Valahol vár valaki, akinek csak te kellesz…

Elhagyott a kedvesed? Tudom, mit érzel, én is megtapasztaltam többször is az életem során. Azt hiszed, hogy innen nincs tovább, nincs kiút. Teljesen természetes. Mert egy kapcsolat vége mindig hatalmas érzelmi vihart vált ki az emberben, legalább akkorát, mintha egy szerettünk elhalálozna. 

Jogos a gyász: a párkapcsolatod meghalt, véget ért. Egy ideig most nem hiszel semmi jóban, nem hiszel sorsod jobbra fordulásában, arról meg hallani sem akarsz, hogy lesz még olyan ember, aki szerethet, akit szerethetsz. Pedig ha keményen dolgozol magadon, ha megemészted a múltat, majd a jövő kapuja felé fordulsz, akkor bizony rád fog találni valaki, akire megérte várni. Akiért megéri elérhetővé tenni magadat. El kell hinned, hogy vannak még rendes emberek, hogy eljön az idő, amikor újra boldog leszel.

Ám ezért a célért harcolni kell, komoly csatát kell vívnod, mégpedig a szíved vágyaival szemben. A szíved ugyanis azt fogja mondani: ne lépj tovább, ne keress új szerelmet, ne akarj senki mást! Hiszen te már szeretsz valakit, ő pedig lehet, hogy visszatér…

A józan eszed azonban jól súgja: menj tovább! Hagyd a múltat, ne azzal törődj! Ne azt szeresd, aki elhagyott, hanem azt, aki viszonozza az érzelmeidet! Tudnod kell, hogy valaki talán már úton van feléd, valaki készen áll arra, hogy életed társa legyen. Fel kell készülnöd a fogadására! Most az „életed folytatása“ tantárgyból kell jelesre vizsgáznod. Ha hagyod, hogy közelítsen, még bármi megtörténhet. Tedd magad elérhetővé egy új ember és egy új szerelem számára!

Forrás: Unsplash

Közeledik Ő, akinek megtetszik a szemed, akit elvarázsol a tekinteted, aki beleszeret a mosolyodba és hűségével akar téged biztonságba helyezni.

Valahol van valaki, aki úgy fog szeretni, ahogy vagy.

Nem akar sem megváltoztatni, sem kedvének, tetszésének, szeszélyeinek megfelelővé tenni. Ő téged akar, ezért kötelező teendőd, hogy őszinte légy vele és levesd a válladról a múlt terheti! Ne szorítsa a szíved búbánat! Állj fel, akkor is, ha fáj! Emeld fel a fejed, húzd ki magad, járj peckesen, legyen tartásod, és ne csak nézz, hanem láss is! Ott van előtted minden, ami szép, ott van előtted a jövőd, amit neked kell olyanná alakítanod, melyre azt mondhatod: kellemes és boldogsággal teli.

Egy dolgod van csupán: hogy az álomból valóság legyen. El kell temetned a múltad azon részeit, amelyek már nem szolgálják tovább az életed. Le kell cserélned újakra, jobbakra, szebbekre! Nyisd meg a szíved! Nyiss ajtót egy új ember előtt – hogy ha szeretne, akadály nélkül betérhessen hozzád…

Nyitókép: Unsplash

Tovább olvasok