Ha gyáva vagy szeretni, megérdemled a magányt!

Egyik szemem sír, a másik nevet. Egyrészt mélységes szomorúságot érzek, gyász költözött a szívembe, mert elhagytál és véget vetettél a történetünknek. Másrészt viszont örülök is, hogy megtetted, mert ezzel bizonyítékát adtad annak, hogy nem szeretsz.

Sírok, mert sajnálom, hogy nem lett valóság az álomból, hogy nem valósultak meg a kitűzött céljaink. Egyúttal vidámság tölti el a lelkem, mert a döntéseddel lehetőséget adtál arra, hogy majd valamikor megtaláljam az Igazit, aki viszonozza a szeretetemet. Csak egy megálló voltam az életed vasútvonalán, soha nem lettem a végállomás, soha nem is akartad, hogy ez másképp legyen. Csak addig voltam jó, amíg nem akadt más.

Amikor kezdtelek megismerni, észrevettem, hogy teljes mértékben mások vagyunk. A hidat, amit építettem, hogy átjussak rajta a köztünk lévő szakadék túloldalára, te mindig visszabontottad, hogy csak addig érjek el, ameddig te akarod. Neked egy párkapcsolat nem a kölcsönös szeretetről, megbecsülésről szól, hanem arról, hogy a kezeddel görcsösen kapaszkodsz a gyeplőbe. Csak arra figyelsz, hogy mindent te irányíthass.

Szerelemről szó sem lehet, hiszen akkor kicsúszna a kontroll a kezedből, azt pedig nem engeded meg magadnak. Ha úgy érzed, hogy eluralkodnak rajtad az érzelmeid, azonnal szakításba menekülsz. Sajnállak, hogy ezért még soha voltál szerelmes – és ha így folytatod, soha nem is leszel! Félsz megnyílni, őszintének lenni és szeretni. Félsz, hogy újra csalódnod kell, félsz, hogy ismét elveszíted az embert, akit szeretsz. Ezért inkább kőkeményen, tudatosan éled az életed.

Inkább ellöksz magadtól, nehogy komolyan megszeress, és még a végén én hagyjalak el. 

Ne hidd, hogy ez így jó és egészséges! Ha így folytatod, magányos maradsz, és átkozhatod a percet, amikor elmartad magad mellől a szerelmet, a lelki társat, a biztonságot nyújtó férfit. Most már, hogy túléltem a szakításunkat és letelt a gyász év, tudom, hogy a legjobb dolog történt velem azon a napon, amikor kimondtad a végszót. Nem nekem, nem az utánam jövőnek tiltod meg a boldogságot, hanem saját magadnak.

FORRÁS: UNSPLASH

A saját életed pecsételed meg a döntéseiddel. Már jól vagyok, már tudok hideg fejjel gondolkozni, és kristálytisztán látom, hogy ez így volt a legjobb. Újra visszataláltam ahhoz az emberhez, aki előtted voltam. Újra esélyt kaptam arra, hogy önmagam legyek, magabiztosan útra keljek és megkeressem azt a nőt, aki nem fél a szerelemtől. Aki nem csak irányítani akarja a kapcsolatunkat, hanem elfogadja és élvezi, amit kap a kapcsolatunktól.

Nyitókép: Unsplash

KREATÍV ÍRÁS KURZUS PECHÁL PETIVEL!

Ha mindig is érdekelt az írás tudománya, de még sose mertél klaviatúrát ragadni. Ha nem tudod, hogyan, de szeretnéd papírra vetni gondolataidat. Ha titokban csak a fióknak írogatsz, JELENTKEZZ vagy ADD AJÁNDÉKBA a kurzust! 🎄 Részeltekért írj az info@igazino.hu mail címr

Tovább olvasok