A Playboy-villa nem csak az erkölcsi mocsoktól bűzlött…

Azt nem tudom, hogy manapság is menő dolog-e Playboy-nyuszinak vagy playmate-nek lenni, de az én ifjúkoromban, a kétezres évek elején rengeteg lány álmodott effajta modell karrierről. Hiszen ezek a nők gyönyörűek, titokzatosak, ők a vágy tárgyai.

Emlékszem, hogy mennyire menő dolog volt szerepelni az újság hasábjain. Hiszen nem kizárólag szexbotrányokról elhíresült nők voltak a címlapon, hanem olyan nagyágyúk is, mint pl. Cindy Crawford, Charlize Theron vagy Monica Bellucci.

Ez azt sugallta, hogy Playboy-hölgynek lenni legalább annyira menő, mint mondjuk Bond-lánynak. A magazin nagyon sokat tett hozzá a szexuális forradalomhoz is, megreformálta a társadalom hozzáállását a szexualitáshoz. Valami olyasmi lett belőle, amiről hétköznap, napvilágnál is lehet beszélgetni.

Az, hogy néhány igényes színésznő az arcát (és a gyönyörű testét) adta a Playboy-márkának, elfeledtette azokat a visszaéléseket, melyeket a karrierről álmodozó, kiszolgáltatott Playboy-nyuszi lányok éltek át nap mint nap, közel az ötvenes évek óta.

Az 1960 és 1988 között működő Playboy-klubok hölgyei a logó nyuszi ihlette egyenruhát viselték. Persze nem szmokingot, hanem harisnyát és fűzőt, nyuszifüllel és csokornyakkendővel. Az itteni nyuszilányok tulajdonképpen pincérnők voltak, és szigorú feltételeknek kellett megfelelniük, hogy egyáltalán kiválasszák őket valamely pozícióra.

Kiképzés után állhattak csak munkába, 140 különféle alkoholtípust kellett felismerni, vagy elkészíteni a húszféle koktél valamelyikét. Csak adott szexi pózban állhattak vagy ülhettek, még pihenés közben is. Viselkedésüket szigorú kézikönyv szabályozta, beleértve a tökéletes külső megjelenést és a napközbeni étkezési tilalmat. Magánnyomozók figyelték őket munkaidőn kívül, nehogy csorbítsák a márka hírnevét.

A nyuszihölgyek – akik gyakran az újságban is szerepeltek- védettek voltak, az ügyfelek nem nyúlhattak hozzájuk. Tilos volt velük a randevú – hiszen a vonzerejük egyik kulcsa az elérhetetlenség volt. Persze csak az átlagemberek számára. A híreseknek és a gazdagoknak ugyanis bőven jutott a csinos hölgyek szexuális szolgáltatásaiból.

A VIP listát mindig maga Hefner állította össze, hiszen a film- és zeneipar nagyjai rendszeres vendégek voltak az elhíresült villájában. A látogatók királyi bánásmódban részesültek, állítólag maga Elvis is megszállt ott, és több nyuszilány társaságában töltötte el az éjszakát.

A kiválasztott hölgyek, akik barátnői pozícióba kerültek, az alapító Hugh Hefner rezidenciáján lakhattak. Mindig volt egy fő barátnő, aki a férfi szobájában aludt, a többiek külön szobát és ezer dolláros heti zsebpénzt kaptak – persze ezért cserébe különféle szolgáltatásokat kellett nyújtaniuk.

A KÉPEN: HUGH HEFNER ÉS KENDRA WILKINSON, FORRÁS: WIKIPÉDIA

Kendra Wilkinson, a villa egyik híres lakója az érettségije után költözött be. Naiv diáklányként fogalma sem volt róla, hogy nemcsak modellkedni kell, hanem a szexuális együttlét is elvárás a házigazdával. Több lány is iszonyú fiatalon, a rossz anyagi körülmények miatt választotta a villába beköltözést, és persze nem számítottak rá, mennyire megalázó és borzalmas lesz ott az élet. Voltak, akik már egy nap után megszöktek, mások alkohollal és droggal vészelték át ezt az időszakot.

Főleg a hálószoba-ceremóniát gyűlölték, amikor rózsaszín pizsamában kellett körülajnározni Hefnert, aki szép sorban mindegyikükkel lezavart egy rövid menetet, amit a végén magának fejezett be. A július 4-i privát tűzijáték, a magánállatkert és a fényűző környezet sem tudta feledtetni a megalázó, szigorú bánásmódot.

Hiszen a lányok végül is luxus prostituáltakként éltek odabent, és eszerint is használták a testüket.

Minden napra volt valamilyen kötött program, heti egy szabadnappal, de tilos volt saját életet élni, máshol munkát vállalni vagy éjszakára kimaradni. Hefner gyakran ordibált, szitokszavakkal illette a barátnőit, ha nem az elképzelése szerint viselkedtek. Ráadásul nem igazán adott a higiéniára: egyes beszámolók szerint a szőnyegek és ágyak sokszor mocsoktól bűzlöttek.

Többen csak sokkal később, felnőtt fejjel értették meg, hogy valójában egy bántalmazó kapcsolatból szabadultak. Ráadásul egy olyanból, ahol nem ők voltak az egyetlenek.

Nyitókép: Unsplash

KREATÍV ÍRÁS KURZUS PECHÁL PETIVEL!

Ha mindig is érdekelt az írás tudománya, de még sose mertél klaviatúrát ragadni. Ha nem tudod, hogyan, de szeretnéd papírra vetni gondolataidat. Ha titokban csak a fióknak írogatsz, JELENTKEZZ vagy ADD AJÁNDÉKBA a kurzust! 🎄 Részeltekért írj az info@igazino.hu mail címr

Tovább olvasok