Azért gyűlölsz, mert visszautasítottalak?!

Beteg világban élünk. Már azt sem tudom lassan, mi a normális. Eddig az volt a helyes számomra, hogy ha rám írt valaki a társkeresőn, és nem tetszett, annak megírtam: „Köszönöm leveled, de nem vagy az esetem.” 

De mivel egyre több komolytalan érdeklődő akadt, sőt, sokan azzal zaklattak, hogy mindenképpen részletezzem, mi nem tetszik bennük, így bevallom, kétségeim adódtak. Mert mit lehet az ilyen mazochistákkal kezdeni? Megírjam nekik a kétségeimet velük kapcsolatban? Több a füled, mint a fogad, vagy hogy nem szeretnék a saját apámmal randizni?

Esetleg, hogy miből gondolod, hogy én “szenvedéjes” és nem szenvedélyes vagyok? Mindenképpen szeretnék ezeket hallani? Nem jobb, ha egy diszkrét nemet kapnak? Bár az is megfordult a fejemben, hogy azért várják a magyarázatot, mert szeretnének változtatni azokon a dolgokon, amik miatt elutasítást kapnak. Ez azonban nem jó taktika.

Hiszen, ha valakinek így nem kellenek, az nem sok jóval kecsegtet a jövőt illetően. Miért kell nekik egy nő, aki még mielőtt megismerte volna őket, már az átformálásukon dolgozna? Ráadásul a legtöbb esetben a nem tetszés tárgyán még ha akarnának, sem tudnának változtatni.  Ilyen és hasonló kérdések fogalmazódtak meg a fejemben egy-egy visszautasítás kapcsán.

A bizonytalanság érzése a válaszomat illetően azonban akkor erősödött meg bennem még inkább, amikor már egyre erőteljesebb sértéseket kaptam. A „Szerinted ki a franc emlékszik a több száz ilyen ribancból, hogy kinek írtam?” reakció csak az egyik volt ezek közül. Pedig csak emlékeztettem az illető úriembert arra, hogy már írt nekem korábban is, és akkor is nemet mondtam.

FORRÁS: PEXELS

A visszautasítást nehezen viselik az emberek, igen nagyfokú érettség és némi intelligencia is szükséges ahhoz, hogy ezt megfelelően kezeljék.

Egyesek agresszívvá válnak, hiszen az egójuk lázad. Mások az egyébként is kisebbrendűségi érzésük megerősítését élik meg a kikosarazásban. Bármi is legyen a reakciójuk hátterében, az elutasítás kétségkívül negatív érzéseket vált ki. Az azonban, hogy ezt hogyan tudják feldolgozni, kezelni, sok mindent elárul róluk. Azonnal a valódi személyiségük mutatkozik meg, rögtön megítélhető, milyen emberek is valójában.

Aztán már rajtad múlik, hogy mennyire vagy mazochista – azaz akarsz-e a dühük, sértettségük kereszttüzébe kerülni. Mert ezek után mindenképpen bántani akarnak majd. Legalábbis kevesen vannak, akik nem.

De érdemes-e ezen kevesek kedvéért kitenni magadat a többség haragjának? Akarod-e hallani, ahogy a felmenőidet szidják, vagy azért „imádkoznak” nyomdafestéket nem tűrő szavakkal, hogy bárcsak meg se születtél volna? Ezt mindenki maga dönti el, én azonban arra az elhatározásra jutottam, hogy jobb, ha hallgatok, mint a sült hal, és inkább bunkó, mint “ribanc” leszek.

Nyitókép: Pexels

KREATÍV ÍRÁS KURZUS PECHÁL PETIVEL!

Ha mindig is érdekelt az írás tudománya, de még sose mertél klaviatúrát ragadni. Ha nem tudod, hogyan, de szeretnéd papírra vetni gondolataidat. Ha titokban csak a fióknak írogatsz, JELENTKEZZ vagy ADD AJÁNDÉKBA a kurzust! 🎄 Részeltekért írj az info@igazino.hu mail címr

Tovább olvasok