Aki hiteget egy kapcsolatban, az idődet lopja el…

2021-09-08 Szerintünk

Napjaink leggyakoribb szerelmi „bűncselekménye” a hitegetés. Amikor a felek közül az egyik nem gondolja igazán komolyan a kapcsolatot, de lezárni sem akarja. Ezért aztán üres szavakkal, jól hangzó ígéretekkel, látszat gesztusokkal húzza az időt.

Kényelmes időtöltésnek tartja, hogy van valakije, de legbelül nagyon is jól tudja, hogy nem gondolkodik komoly, hosszú távú kapcsolatban. Ám ezt persze nem közli a másikkal… De miért?

A keresgélők

Van az a típus, aki utál egyedül lenni. Vagy azért, mert az önértékelése a béka feneke alá süllyed párkapcsolat hiányában, vagy egyszerűen biztonsági játékos. Keresi a nagy Őt, vagy legalábbis az igazi szenvedélyt – de amíg meg nem találja, addig hajlandó langyosabb együttlétekkel vigasztalódni. Elvégre kellemes, ha van kit felhívni, amikor éppen unatkozik.

Ha valaki szerelemmel és rajongással fogadja, és még ágyba is lehet bújni vele. Sok nőtől és férfitól hallom mostanában, hogy ilyen „keresgélőbe” botlott – aki aztán szó nélkül, vagy egymondatos szakítás után eltűnt, ha érdekesebb partnerre akadt.

Az életművész

Mindkét nem képviselői között akad olyan, aki egyszerre több pályán játszik. Hogy miért? Jó kérdés. Kinél mi a válasz: néhányan ettől érzik magukat kelendőbbnek vagy vagányabbnak. Mások képtelenek az érzelmi elköteleződésre, ezért úgy óvják magukat, hogy egyszerre több partnert szédítenek. És persze ott vannak azok is, akik csak a minél változatosabb szexre hajtanak. A végeredmény ugyanaz: csak félgőzzel és félszívvel vesznek részt a veled való kapcsolatban.

A bizonytalan

És ott az a típus, aki sosem tudja megbecsülni az aktuális férfit/nőt, akivel épp együtt van. Minden partnere mellett az előző után búslakodik – akit persze szintén nem becsült -, vagy valamilyen regénybe illő, tökéletes ideált kerget. Ezt az állapotot pedig akár hosszú évekig képes elhúzni. Szakít, aztán kibékül, majd megint szakít… és láthatóan fogalma sincs, akar-e téged igazán, vagy nem.

Hogyan védekezz?

Egyszerű. Úgy, hogy nem kimagyarázod, hanem inkább tudatosítod magadban az ordítónál is ordítóbb jeleket. És nem teszed meg a hitegetőnek azt a szívességet, hogy te is hitegeted magad miatta… Egy kapcsolat mélységének a fokmérője ugyanis még mindig a tett, nem pedig a szó. Ez a legfontosabb, amit meg kellene tanulnunk a szerelemmel kapcsolatban.

FORRÁS: PEXELS

Klasszikus igazság, hogy aki látni akar, az keres. Akinek szüksége van rád, az képtelen sokáig meglenni nélküled, és nem tűnik el napokra, hetekre. Sőt, egészséges mértékben áldozatokra is hajlandó a szerelmetekért.

Igen, napjaink leggyakoribb kapcsolati bűncselekménye a hitegetés – de az önmagaddal szembeni legkomolyabb bűntett, ha hagyod, hogy ezt tegyék veled. Ne gyárts kifogásokat, mentségeket olyasvalaki számára, akinek nem vagy elég fontos! Mert ha valamit sosem kapsz vissza, hát az az ellopott idő…

Nyitókép: Unsplash

KREATÍV ÍRÁS KURZUS PECHÁL PETIVEL!

Ha mindig is érdekelt az írás tudománya, de még sose mertél klaviatúrát ragadni. Ha nem tudod, hogyan, de szeretnéd papírra vetni gondolataidat. Ha titokban csak a fióknak írogatsz, JELENTKEZZ vagy ADD AJÁNDÉKBA a kurzust! 🎄 Részeltekért írj az info@igazino.hu mail címr

Tovább olvasok