Sinatra: Miért tiltották ki Marilyn Monroe temetéséről?

2021-09-14 Művelődő

„Nagyon szeretem a nőket; csodálom őket. De, mint minden férfi, én sem értem őket” – vallotta Amerika első tinibálványa, Hollywood egyik legnagyobb bipoláris nőcsábásza, aki idén töltené be a 106. életévét. 

Csipesszel segítették a világra, ami örökre nyomot hagyott a születésekor halottnak hitt csecsemőn. A szája és a füle közötti heg miatt alkalmanként sminkelt is, és nem igazán szerette, ha erről az oldaláról fényképezték. Mindez persze semmit sem vont le vonzerejéből. Minél híresebb lett, annál nagyobb érdeklődés övezte az olykor cipőmagasítót is viselő Franket.

4 feleség és számtalan összetört szív szerelmi életének mérlege. Hódításai közé tartozik Ava Gardner, Judy Garland, de a rossz nyelvek szerint Grace Kellyt és Marilyn Monroe-t is trófeái között tudhatta. Marilynnel egy film forgatásán ismerkedtek meg, azonban évekig csak baráti kapcsolat volt közöttük. Idővel találkozgatni kezdtek, és barátilag összeköltöztek, végül pedig a barátsághoz romantika is társult.

Sinatrát megrémítették Marilyn függőségei, és mindenáron meg akarta menteni őt a démonaitól.

„Ha bármi bajom van, csak egy személy tud segíteni: Frankie” – állította Hollywood csillaga.
Frank olyannyira vigyázni akart rá, hogy még egy Fehér házi meghívást is lemondott miatta. Történt ugyanis, hogy Monroe szó nélkül távozott otthonról. Mivel a férfi nem találta, influenzára hivatkozva lemondta a találkozót, és inkább megkereste  szerelmét.

Nyitott szerelmi kapcsolatuk végül nem tartott sokáig, de már ez is elég volt ahhoz, hogy Sinatrát kitiltsák a színésznő temetéséről. Eleinte ugyanis ő és Marilyn volt férje, DiMaggio még barátok voltak, így a férj később úgy érezte, elárulták, és megtiltotta, hogy Sinatra részt vegyen Monroe temetésén. „Én is szerettem őt” – mondta Frank, de mindez kevésnek bizonyult a részvételhez.

FORRÁS: WIKIPÉDIA

Állítólag Sinatra még feleségül is kérte a szőke szexszimbólumot, de ő is kosarat kapott. „Mint sok férfi, Frank Sinatra is a bűvöletébe esett. Úgy bánt vele, mint még soha más nővel. Nagyon védte őt” – állította Marilyn önéletrajzának írója. Sinatra házasodási szándékáért állítólag Sinatra ügyvédje sem rajongott, mindenáron igyekezett lebeszélni a férfit.

„Ne vedd el feleségül! Öngyilkos lesz, és ha megöli magát, amíg Frank Sinatra felesége, akkor bekerülsz a történelembe, mint a férfi, aki felelős Marilyn Monroe haláláért.” A se veled, se nélküled kapcsolatnak Marilyn halála vetett véget – a nő kedvenc Sinatra lemezeit hallgatta élete utolsó estéjén…

Talán Sinatra szerelmi élete viharosabb volt az átlagnál, de mindez mit sem von le énekesi, színészi nagyságából. A többszörös Grammy- és Oscar-díjas művész 1998-ban, 82 éves korában szívrohamban hunyt el.

Nyitókép: Wikipédia

KREATÍV ÍRÁS KURZUS PECHÁL PETIVEL!

Ha mindig is érdekelt az írás tudománya, de még sose mertél klaviatúrát ragadni. Ha nem tudod, hogyan, de szeretnéd papírra vetni gondolataidat. Ha titokban csak a fióknak írogatsz, JELENTKEZZ vagy ADD AJÁNDÉKBA a kurzust! 🎄 Részeltekért írj az info@igazino.hu mail címr

Tovább olvasok