Más szürke egérnek látott, én istennőként imádlak!

A reggeli kávémat szürcsöltem, miközben nevettem a fiúkkal, hogyan osztályozzák a velünk dolgozó nőket. Az erkélyről tökéletes a rálátásunk a bejáratra. Minden érkező megkapta a maga jelzőit. Néha odaszóltam, ha túlzásba estek.

Viccelődtek, hogy jön az új barátnőm, pedig nagyobbat nem is tévedhettek. Nem akartam új kapcsolatot, élvezni akartam a függetlenséget – de mikor ő belépett a kapun, minden megváltozott. Helga nemrég kezdett nálunk dolgozni. Távolságtartó volt a fiúkkal, és ezzel elérte, hogy kihúzzák a randira hívhatók listájáról.

Úgy néztek rá, hogy jó munkaerő, aki színesíti a csapatot – és ennyi. A lányok  pletykáltak róla néha, de semmi nagy dolgot. Határozott volt, amikor kellett, és hallgatott, mikor a helyzet azt követelte. „Szürke kisegér” – mondta az egyik srác. Másoknak talán az, viszont én képtelen voltam úgy gondolni rá. Klasszisokkal jobb nőim voltak, mint ő, mégis magával ragadott.

Nem csak a rövidre vágott haja, vagy mert sportosan öltözött a sok kosztümös lány között. Egyszerűen elég volt, ha összeakadt a tekintetünk, teljesen hatalmába kerített egy érzés, amit még egyetlen nővel sem éltem át soha. Lopva néztem, ahogy dolgozott: a legunalmasabb feladatot is példamutató lelkesedéssel végezte. Elbűvölt, ahogy a szemében csillogott az életbe vetett hit.

Egy pillanatra elvesztünk egymás tekintetében, mikor összenéztünk, majd az iratai fölé hajolt. Bíztam benne, hogy a leheletnyi mosoly az arcán nekem szólt, de meg is rémített. Odaképzeltem a buborékot a feje fölé, benne az egyértelmű valósággal: „Tudom ám, hogy belém zúgtál!” A lelkem mélyén tartottam tőle, hogy ez lesz.

FORRÁS: UNSPLASH

Én, a férfi, a falka egyik húzó tagja – aki, ha kell, bármikor magára vállalja az alfahím szerepét – félek egy különc csajtól, aki mások számára átlagosnak és unalmasnak tűnik. De nem nekem! Mindig is lazán vettem a párkapcsolataimat. Egyikbe se tettem egy lélegzetvétellel sem többet, mint az aktuális partnerem. Nem akartam többet bukni, mint amennyit nyerhettem.

Ha „nullára jöttem” ki, már megérte, a szerzett tapasztalat mindenképp. 

Tudom, nem szép, de az első fájó kudarc után nem sok kellett, hogy ostobaságot csináljak. Hála az égnek, inkább az eszemre hallgattam, mint a bennem forrongó érzelmekre. Az idő helyrehozott, a tapasztalatok pedig megedzettek. Sebezhetetlennek éreztem magam, akiről lepattannak a csalódások. Megvonom a vállam, iszom egy sört, és ennyi.

Maximum egy órával tovább maradok az edzőteremben, ha kevesebbet kaptam a kapcsolattól, mint reméltem. Most viszont a kényelmes kis életem felborulni látszik, mert belenéztem egy nő szemébe?! Őrültségnek gondoltam az egészet. Próbáltam elejét venni, de egy húzós hét után, amikor még pénteken is túlóráztam, minden megváltozott.

Helga elsétált mellettem, éreztem az illatát, láttam, ahogy vibrált körülötte a levegő. Késő estig dolgoztam, alig tudtam a munkámra koncentrálni. Tudtam, ennek véget kell érnie így vagy úgy! Fáradtan támasztottam a fejemet, amikor gyengéd érintését éreztem a vállamon. Akaratlanul is a kezére tettem a sajátomat, fel sem tűnt, hogy egy csésze teát tett az asztalomra.

Annyi izgalom és őrlődés után elszálltak a félelmeim. Olyan megnyugtató volt a közelsége! Tudtam, itt a lehetőség, hogy lépjek, lesz, ami lesz. A szemébe néztem, és életem legbénább szövegével randira hívtam.

Megiszol velem egy pohár bort? – Meg is bántam abban a pillanatban, ahogy az utolsó hang is elhagyta a számat. Mosolyogva rázta meg a fejét, és úgy éreztem, soha nem égettem még így be magam.

Nem – felelte, és az hittem, ott helyben elsüllyedek -, de a reggeli kávét szívesen megiszom veled!

Szóhoz se jutottam a döbbenettől, hogy én is bejövök neki. Ma már tudom, hogy nem is unalmas a cég különc alkalmazottja. Sokkal izgalmasabb, mint hinnék. De ez már a kettőnk titka…

Nyitókép: Unsplash

KREATÍV ÍRÁS KURZUS PECHÁL PETIVEL!

Ha mindig is érdekelt az írás tudománya, de még sose mertél klaviatúrát ragadni. Ha nem tudod, hogyan, de szeretnéd papírra vetni gondolataidat. Ha titokban csak a fióknak írogatsz, JELENTKEZZ vagy ADD AJÁNDÉKBA a kurzust! 🎄 Részeltekért írj az info@igazino.hu mail címr

Tovább olvasok