A megcsalás szemét dolog, de biztosan CSAK a csaló hibája?

2021-09-27 Esszencia

– De most komolyan, szerinted miért csalt meg? – tette fel Ági az ötven milliós kérdést az este folyamán.

– Mert gerinctelen? – szúrt oda egy ócska poént Gyöngyi, de ahogy kimondta, azonnal meg is bánta. Nem értett egyet Balázs viselkedésével, mégis tudta: nincs joga ítélkezni.

– Egyébként gondoltál már arra, hogy ebben a megcsalásban neked is van részed? – kérdezte óvatosan, a megcsaló férj helyett inkább a barátnőre fókuszálva.

– Szerinted? – csattant fel azonnal Ági a kérdés hallatán. – Mióta Balázs bejelentette, hogy másba szerelmes és válni szeretne, szinte csak erre tudok gondolni. Szeretnék rá haragudni, szeretném szívből gyűlölni, de képtelen vagyok rá. Pontosan emlékszem rá, hogy pár évvel ezelőtt még másról se tudtam beszélni, csak arról, hogy ő az igazi férfi, aki mindenhez is ért. Ezért mentem hozzá feleségül.

Mostanra viszont csak arról tudok mesélni, hogy milyen béna, mennyire szerencsétlen és értetlen. És tudod, ezidáig ez szinte fel sem tűnt, csak mióta a megcsalással együtt ezt is a fejemhez vágta. Játszi könnyedséggel hülyéztem le és heréltem ki a választott férfit. Mostanra mindent én tudtam jobban, a jóváhagyásom nélkül szinte még az óra se járhatott körbe.

– Tudod, hogy Balázs miért szeretett belém? – váltott hirtelen témát. – Mindig azt mondta, azért, mert laza voltam és vicces. Határozott, de sosem uralkodó. Aztán eltelt 10 év, és mindez már csak emlék maradt. Egy igazi női diktátor lettem, akinél a veszekedés is a napi rutin részét képezte. A viccet meg már lassan hírből sem ismerem.

FORRÁS: PEXELS

– Azért ennyire azért nem rossz a helyzet. Az, hogy neked is részed van benne, nem egyenlő azzal, hogy te vagy az egyedüli oka annak, ami történt. És ha ennyire rossz volt veled, akkor először veled illett volna közölnie. – Gyöngyi igyekezett jobb belátásra bírni barátnőjét.

– Persze, tudom. De nagyon nehéz szembesülni az elrontott évekkel és az elkövetett hibákkal. Főleg az éveken át tartó tudatos vaksággal. Egyszerűen nem akartam észrevenni, hogy már nem szürke, hanem inkább fekete a házasságunk. Nem voltak érdemi céljaink, csak éltük a mindennapokat. És hogy is gondoltam, hogy az anyáskodásommal megtarthatom a férjem?!

Ha időm engedte, főztem és mostam rá, szinte én mondtam meg a kedvenc ételét is.

Ha meg nem értem rá, mint egy gyereknek, kiadtam az elvégzendő feladatokat, amit persze ellenőrizni sem voltam rest. Ezt például mindig úgy adtam elő mindenkinek, hogy mindent közösen csináltunk, és milyen jól ismerjük egymás gondolatait…

A néma csendet egy érkező üzenet zaja törte meg, majd Ági folytatta.

– Hogy mi fáj ebben az egészben a legjobban? Hogy gyávák voltunk, mert kimondatlanul talán éreztük, hogy nem stimmel valami kettőnkkel, mégsem néztünk vele szembe. Hogy mennyire nem tudtunk együtt változni. Hogy mindketten mennyire önző módon viselkedtünk. Hogy helyrehozhatatlanul elrontottuk… és közben elhitettük magunkkal, hogy mindent kettőnkért teszünk.

Nyitókép: Pexels

KREATÍV ÍRÁS KURZUS PECHÁL PETIVEL!

Ha mindig is érdekelt az írás tudománya, de még sose mertél klaviatúrát ragadni. Ha nem tudod, hogyan, de szeretnéd papírra vetni gondolataidat. Ha titokban csak a fióknak írogatsz, JELENTKEZZ vagy ADD AJÁNDÉKBA a kurzust! 🎄 Részeltekért írj az info@igazino.hu mail címr

Tovább olvasok