Brigitte Bardot: „A férfiak szörnyetegek…”

Világsztár, állatvédő és aktivista – Brigitte Bardot filmvásznon elért sikereit senki nem vitathatja el, továbbá nők és férfiak milliói csodálták plasztikázatlan szépségét évtizedeken át.

Ám a szókimondó asszonynak bőven akadnak olyan kijelentései, amikkel sokaknál kiverte a biztosítékot, hogy finoman fogalmazzak.

A férfifaló

Bardot férje, Bernard d’Ormale csak hat évvel fiatalabb nála, pedig ő nagyon odavan a zsengébb korosztályért: „Mindig is rajongtam a gyönyörű, fiatal férfiakért. Csak azért, mert megöregszem, az ízlésem még nem változik. Szóval, ha még most is megkaphatom őket, akkor miért ne?”

Na de tudjuk, hogy Brigitte nem fogja vissza magát akkor sem, ha negatív véleményt kell megfogalmaznia, és ez a férfiakkal kapcsolatban sem volt másképpen: „A férfiak szörnyetegek, és még a szörnyetegek sem viselkednek úgy, ahogy ők.”

#metoo? Na, ne már…

Bardot a napjainkban olyan sok (színész)nőt érintő problémáról, a szexuális visszaélésekről és a #metoo mozgalomról is egészen sajátos elgondolásokkal rendelkezik. Bevallása szerint ő soha nem volt szexuális zaklatás áldozata, és elbűvölőnek találta, amikor gyönyörűnek nevezték, majd ezáltal egy kis hátszélre tett szert. Szerinte ez inkább bók.

FORRÁS: WIKIPÉDIA

Úgy gondolja, hogy a zaklatásos esetekkel előálló színésznők „Az esetek túlnyomó többségében képmutatóak, nevetségesek és érdektelenek. Sokan flörtölnek közülük a producerekkel, hogy szerepet kapjanak. Aztán, hogy beszéljenek róluk, azt fogják mondani, hogy zaklatták őket. A valóságban azonban ez ahelyett, hogy hasznot hozna nekik, sokkal inkább árt.” –

Mindent az állatokért!

Szerintem Bardot-t színészi teljesítményén felül az állatokért folytatott küzdelme miatt ismerik és ismerik el a legtöbben. A nemes cél érdekében nem fogja vissza magát, tulajdonképpen egymást érik a radikális akcióiról szóló hírek. Egy alkalommal például Vlagyimir Putyinnak írt levelet, amelyben arról győzködte, hogy ne lőjék le a kóbor állatokat, hanem inkább szervezzék meg az ivartalanításukat.

De arra is volt példa, hogy megkérte a Pápát, legyen vegán az állatok védelmében. A Fondation Brigitte Bardot 1986 óta működik az állatok védelmében, és mára 75000 tagot számlál, ami nonprofit szervezeteknél hatalmas számnak számít. Biztosan Bardot szavai hatottak rájuk, miszerint: „Ha bármit tudnék tenni azzal kapcsolatban, ahogy az emberek egymással bánnak, megtenném. De mivel nem tudok, így inkább az állatokhoz ragaszkodom.”

Nyitókép: Wikipédia

KREATÍV ÍRÁS KURZUS PECHÁL PETIVEL!

Ha mindig is érdekelt az írás tudománya, de még sose mertél klaviatúrát ragadni. Ha nem tudod, hogyan, de szeretnéd papírra vetni gondolataidat. Ha titokban csak a fióknak írogatsz, JELENTKEZZ vagy ADD AJÁNDÉKBA a kurzust! 🎄 Részeltekért írj az info@igazino.hu mail címr

Tovább olvasok