Kinyírják a kapcsolatod, és a markukba röhögnek: Mérgező barátok

2021-10-04 Esszencia

A kollégák mind ott nyüzsögtek Ivett közelében, amikor végre kicsit meg tudott lépni, és volt pár perce lehuppanni a kanapéra, hogy legalább gondolatban kiszakadjon a munkahelyi teendők közül. Bár őszintén nehezére esett bármi másra gondolnia a tulajdon fájdalmán kívül.

Mint egy szórakozott fiatal, úgy vetette magát hanyatt a puha párnák közé. Mintha azzal, hogy belesüpped az anyagba, a gondjai elől is eltűnhetne. Becsukta a szemét, és máris elözönlötték a gondolatok az agyát. Amikor már azt gondolja az ember, minden akadályon túlküzdötte magát és végre megérdemelten boldog lehet, akkor pont azok szúrják hátba, akiktől őszinte támogatást remélt. Miért van ez?

Miért nem mehet legalább egyszer az életben úgy valami, ahogy arra számított? Zolival már jó ideje egy párt alkottak, habár meglehet, a kapcsolat elején nem volt letisztázva, mi is ez az egész. Mégis, kisebb hullámvölgyeket követően ezidáig mindig mindent sikerült egymás között rendezniük. De ez nem volt mindig mindenkinek az ínyére.

Ivett gyermekkora nem volt átlagos. Nem éltek soha nagy lábon, és egészen kicsi volt, amikor a családja darabokra hullott. Nevelőapát nevelőapa követett, és sok mindent látott már egészen kicsi lányként, amit felnőttként sem kellene senkinek. A lázadó tinikor után azonban talán túl jó ember is lett a romlott világhoz mérten. Sok barátja volt, de igazán közel csak néhányan kerültek hozzá. Bennük viszont vakon bízott.

Segítséget csak nagyon ritkán kért, viszont sokszor kapott, amikor semmi szüksége nem volt rá. Mint például most, teljes értékű önálló nőként. Boldog nőként. Pedig végre eljutott oda, hogy nem a siránkozásával traktálta a barátokat, hanem az örömét osztotta meg. Meglepődött, hogy többségük – ahelyett, hogy vele örültek volna – nemtetszését fejezte ki az új szerelme miatt. Mert ez is tuti olyan lesz, mint az előző.

FORRÁS: UNSPLASH

Sőt. Mi a fenére is számít egy ilyen alaktól? Úgysem lesz ebből az egészből semmi komoly. Aztán jöttek, akik nagy kapcsolati szakértőként már többször beledumáltak az életébe. Például felkeresték az aktuális párját, hogy váltsanak vele pár szót, és abból aztán fixen meg tudták állapítani,  lesz-e ebből szerelem, vagy csak szórakozik a fickó.

Aztán persze ezek a barátok voltak leginkább vérig sértve, mikor a gyerekes húzásuk után az aktuális fiú Ivettet állította a sarokba, és persze ezt a nő sem hagyta köszönet nélkül. Amikor pedig minden remény elveszett és tehetetlennek érezte magát, az addig támogató család is ellene fordult. „Biztos tettél valamit, amiért így bánik veled a párod.”

A sokadik hasonló eset után végre úgy döntött, hogy család és barátság ide vagy oda: aki nem örül a boldogságának és a kákán is csomót keres, annak lényegében semmi helye nincs az életében. Már nem magyarázkodott, nem veszekedett, pedig fájt neki a viselkedésük. És megdöbbent azon, hogy a másik felet annyira nem érdekli, hogy legalább bocsánatot kérjen. Ivett jelenlegi párja az egész történetből nem érzékelt semmit.

A lány boldog volt, mert még időben megakadályozta, hogy bárki a legkisebb rossz érzést is keltse barátjában. És nem azzal volt baj, amit gondoltak, hanem azzal, hogy szentül hittek is a dolgukban. Már-már azt az érzést keltették, hogy a lány semmire sem való – hogy a fenébe is lehetne boldog?

Ő azonban rájött, hogy többnyire mindig az próbál mindentudó lenni a másik kapcsolatát illetően, akinek a saját élete maga a pokol.

Így aztán – megannyi csalódás után – képes volt száműzni a mérgező embereket az életéből. Erre gondolt a kanapén ülve, majd gondolataiból a párja ölelése szakította ki. Vett egy mély levegőt, kifújta vele minden fájdalmát magából, és elindult a társával kézen fogva az immár közös otthonuk felé.

Nyitókép: Unsplash

KREATÍV ÍRÁS KURZUS PECHÁL PETIVEL!

Ha mindig is érdekelt az írás tudománya, de még sose mertél klaviatúrát ragadni. Ha nem tudod, hogyan, de szeretnéd papírra vetni gondolataidat. Ha titokban csak a fióknak írogatsz, JELENTKEZZ vagy ADD AJÁNDÉKBA a kurzust! 🎄 Részeltekért írj az info@igazino.hu mail címr

Tovább olvasok