Idén újra berobban az ősz: Budapest a divat és design fővárosává változik

2021-10-07 Sikk

A Magyar Divat és Design Ügynökség (MDDÜ) újra a divat és design fővárosává változtatja Budapestet. Divatbemutatók, kiállítások, tárlatvezetések, showroom látogatások, izgalmas előadások és kerekasztal-beszélgetések várnak rátok, amiket – komolyan mondjuk -, vétek kihagyni.

Minket is csábított a rendezvénysorozat, ezért meglátogattuk a 360 Design Budapest kiállítást, amit jó szívvel ajánlunk mindenkinek, aki érdeklődik a kortárs design iránt. Az innovatív és fenntartható formatervezési irányokat bemutató rendezvény a Bálnában kapott otthont, amit egy hétig (okt. 4-10.) te is megtekinthetsz ingyenesen offline és online is.

Sőt, akár tárlatvezetéseken és kerekasztal-beszélgetéseken is részt vehetsz. De ez még nem minden, ugyanis  a “Meet the designer” program keretében személyesen is megismerkedhetsz az alkotókkal. A kiállításon 4 tematikus teremben közel 40 magyar és a V4-es országok formatervezőinek lélegzetelállító bútorait, lámpáit és kerámiáit fedezheted fel.

A már-már műtárgy értékű iparművészeti termékek a környezettudatosság és az újrahasznosítás gondolata köré szerveződtek, és valóban izgalmas játék felfedezni, hogyan is értelmezik ezt a kortárs designereink. Ezt az újgenerációs tervezői látásmódot hozza a kiállítás párhuzamba a víz ciklikus attitűdjével, mely a termékek életútjában is megfigyelhető.

A lenyűgöző installációs elemek vagy újrahasznosított anyagokból készültek, vagy maguk az elemek kerülnek később újrafelhasználásra.

FORRÁS: 360 DESIGN BUDAPEST

 

A 360 Design Budapest idén olyan tervezők munkáit mutatja be, akik kézműves tehetségükkel, innovatív gondolkodásukkal, gyártói leleményükkel vagy tudatosságukkal hívják fel magukra a figyelmet. És különlegességként pedig exkluzív tárlatvezetésekre is regisztrálhatsz, melyeket különböző művészeti területek jeles képviselői tartanak majd, mint például Bojár Iván András művészettörténész, Kraszkó Zita, a Femcafe főszerkesztője, Martinkó József, az Octogon főszerkesztője, Ugron Zsolna írónő, vagy Vitáris Iván zenész.

A Fashion & Design Autumn azonban nem áll meg itt. Programja tovább dübörög, és nem tudjuk, ki hogy van vele, de mi már alig várjuk, hogy a Budapest Central European Fashion Week (okt. 16-17.) is megrendezésre kerüljön, ahol a tehetséges divattervezők 2022-es tavaszi-nyári kollekciója mutatkozik be. Ott találkozunk! 🙂

Nyitókép: 360 DESIGN BUDAPEST

KREATÍV ÍRÁS KURZUS PECHÁL PETIVEL!

Ha mindig is érdekelt az írás tudománya, de még sose mertél klaviatúrát ragadni. Ha nem tudod, hogyan, de szeretnéd papírra vetni gondolataidat. Ha titokban csak a fióknak írogatsz, JELENTKEZZ vagy ADD AJÁNDÉKBA a kurzust! 🎄 Részeltekért írj az info@igazino.hu mail címr

Tovább olvasok