Kirakatpartnerek helyett ökotudatos párok: Átalakult a randizás!

Tévedsz, ha azt gondolod egy ’zöld randiról’, hogy halál unalmas, rasztahajú, mezítlábas alakokkal kell együtt lenned, akiknek rettenetesen sok mondanivalójuk van, de túl lassan beszélnek. Az ökotudatos párkeresés egyáltalán nem erről szól!

A koronavírus kitörése előtt a társkereső szinglik tekintélyes hányadára jellemző volt a felhalmozó attitűd. A gyakorlatban ez azt jelentette, hogy sokan hajlamosak voltak úgy gyűjtögetni a kiszemelt jelölteket, mint az egyszer használatos tárgyakat. A romantika devalválódott, az instant élvezetek, a testiség, a gyors vágykielégítés került fókuszba.

Ám ezek a szokások jelentősen átalakultak a pandémia előrehaladtával. Ennek legfőbb oka, hogy a hónapokig tartó korlátozások alatt az embereknek volt idejük felállítani a prioritásokat saját életükben. A járványhelyzetből adódó bizonytalanság és szorongás tehát egyfajta katalizátorként hatott. Most már egyre többen vágynak tradicionális értékeken nyugvó, minőségi kapcsolódásra. Nem mindenáron és nem egy kirakatpartnerrel, hanem olyasvalakivel, aki hasonlóan látja a világot.

Az elmúlt másfél év számos aspektusból eltért az előzőektől. A karantén hónapjaiban igencsak felértékelődtek az olyan fogalmak, mint például a nyugalom, az egyszerűség, a letisztultság és a békesség. Ezt a változást erősíti meg a Bumble társkereső alkalmazás legfrissebb kutatása, mely szerint a környezettudatosság az egyik legfontosabb szempont, amit a női felhasználók megjelöltek a profiljukban.

Úgy tűnik, a ’Green Dating’ vonal egyre erősebbé válik, és nem valószínű, hogy megtörik. Ez részben annak is köszönhető, hogy a koronavírus megjelenése óta az emberek egyre felelősségteljesebbek lettek, és értékközpontú döntéseket hoznak – a randevúzást illetően is. Mivel a korlátozások idején sehová sem lehetett menni, a társkeresők még inkább megbecsülik a szabadtéri programokat, a természet bőkezűségét.

FORRÁS: UNSPLASH

A Bumble felmérése alapján a felnőttek fele (55%) szívesebben szervezi meg a szabadban az első randit, legyen szó a jó levegőn tett sétáról, egy piknikről vagy egy könnyedebb túráról. A kihívások ellenére számos pozitív trendet láthatunk kibontakozni, és reméljük, hogy 2022-ben tovább folytatódik a “Green Dating” szárnyalása.

Mi azt tapasztaljuk, hogy az emberek minden eddiginél jobban keresik a kapcsolatot azokkal, akik osztoznak elveikben és értékeikben. Mindenesetre nagyon biztató, hogy a környezettudatosság egyre fontosabbá vált az elmúlt hónapokban az élet minden területén – nyilatkozta Naomi Walkland, a Bumble UK & Ireland alelnöke.

Ha ennek szellemében szeretnél párt találni, íme néhány ötlet a minimalista találkához:

  • Lehetőleg ne vegyél új ruhát az első randira. Biztosan találsz a szekrényedben olyan darabot, ami jól fog mutatni rajtad. Ha netán mégsem, akkor érdemes körülnézned vintage shopokban, cserebere csoportokban vagy a használt holmik piacán.

 

  • Mindig legyen nálad egy csomag vegán óvszer, amivel nemcsak saját magadat, hanem a környezetet is védheted.

 

  • Szívesen kedveskednél valamivel a potenciális jelöltnek? Készíts saját kezűleg meglepetést, hidd el, az ősz adta lehetőségekből varázslatos dolgokat alkothatsz. Ha erre nincs idő, vásárolj  fair trade (méltányos kereskedelem) csokoládét, teát, kávét, és csomagold újrahasznosított papírba!

 

  • Szép idő esetén a piknik azért jó ötlet, mert köztudott, hogy az evés összehozza az embereket, és remek kiindulópontja a beszélgetésnek. Ezúttal ügyelj a műanyaghasználatra: a tegyél a kosárba öko szívószálakat, tányérokat és poharakat, az ételeket pedig töltsd befőttes üvegekbe!

 

  • Az ősz a bor ünneplésének évszaka. Ha mindketten szeretitek a finom nedűket, akkor elmehettek valamelyik híres borvidékünkre, ami kirándulásnak sem utolsó, és a fenntartható szőlőtermesztést is támogathatjátok.

Nyitókép: Unsplash

KREATÍV ÍRÁS KURZUS PECHÁL PETIVEL!

Ha mindig is érdekelt az írás tudománya, de még sose mertél klaviatúrát ragadni. Ha nem tudod, hogyan, de szeretnéd papírra vetni gondolataidat. Ha titokban csak a fióknak írogatsz, JELENTKEZZ vagy ADD AJÁNDÉKBA a kurzust! 🎄 Részeltekért írj az info@igazino.hu mail címr