Kínában büntetik a rossz gyerekek szüleit

2021-11-03 Koffein

Kínában megbüntetnék a rossz gyerekek szüleit. Mi lenne, ha itthon, Magyarországon tennék ugyanezt? Nos, amennyire én tudom, kis hazánkban jóformán nincs az az ember, aki ne próbált volna meg fizetetlen parkolójegyet, gyorshajtási bírságot vagy bármi egyéb kihágást okosan kimagyarázni.

Van egy tippem, hogy egy ilyen figyelmeztetéssel mit kezdene néhány szülő. „Béla. BÉÉÉLA, csengettek, nem hallod? Most nem tudok ajtót nyitni, még nem szívódott be a hidratálókrém a kezemen… Ja, hogy nem is vagy itthon, fenébe is azzal az üzleti úttal! Jó napot, biztos úr, kit tetszik keresni? Kerek Kevin anyukája én vagyok, mit… ó, Kevinke iskolában van.

Bírságolni jött? De Kevinke áldott jó gyerek, nagyon szigorúan fogjuk, képzelje, még azt sem engedjük meg, hogy a számítógép előtt egyen, ebédre ki kell jönnie onnan. Értem, értem, szóval bűnlajstrom is van. Jól van, mondja csak, miket művelt az a gyerek! Nem köszönt G. Mária szomszédasszonynak, és felborította a kerekes szatyrát is. Na, hát erről meg vagyok győződve, hogy nem úgy volt.

Az én kisfiam kifejezetten jól nevelt, de tudja, új szemüveg kéne már neki, szerintem nem is látta a töppedt bany… mármint azt az alacsony öreg hölgyet. Amúgy is mindig az út közepére rakja azt a nyavalyás banyatankot, nem lehet tőle közlekedni. Ugyan, kérem, ez nem rosszalkodás, mondom, rossz a szeme a gyereknek, igen, tavaly óta, de tudja, a vírus miatt nem volt időnk…

Jaj, még más is van? Nem adta át a buszon a helyét H. Mihályné kismamának, majd amikor az előtte lévő szék megüresedett, és fent nevezett kismama helyet foglalt, K. Kevin hátulról ütemesen rugdosni kezdte a támlát, majd rágógumit tapasztott a hajába. Ööö, na, ezt kifejezetten visszautasítom. A kisfiam olyan ártatlan még, nem hiszem, hogy tudta, hogy az a nő terhes. Azt hihette, hogy el van hízva, ez egyértelmű.

FORRÁS: UNSPLASH

Mivel nagyon egészségtudatosan is neveljük, nyilván szerette volna megmutatni neki, hogy lehet ám fogyni, ha nem ücsörgünk csak úgy, lépten-nyomon. Még a lábemeléseket is megmutatta neki, Kevinke imádja a testnevelésórát. Az a dolog a rágógumival, hát az is egyértelműen a mi környezettudatos nevelésünk eredménye. Tudja, újrahasznosítás, hát hogy is dobhatta volna el ott, a buszon?! Hogyhogy mikor volt felvilágosítva?

Mármint a sze… na, ARRA gondol? Könyörgöm, tizenöt éves, mit kell rajta még fel… ó. Nos igen, lehet, hogy mégis tudja, hogy néz ki egy terhes nő, de nem ez a lényeg. Nem látja, hogy csupa jóakarat ez a gyerek? Hogy magyarórán meg a tanárral volt tiszteletlen? Letegezte, az anyját szidta, és hozzávágott egy tollat, mert kihívták felelni? Hát kérem, az én gyerekemnek jogai vannak.

Ha nem akar, nem kéne arra kötelezni, hogy feleljen olyanból, ami nem is érdekli. Az iskolának kötelessége lenne érdekes tárgyakat tanítani, na de magyar nyelvtan meg irodalom? Az egyik csak egy rakás szabály, a másik meg puszta kitaláció, hej, de ráértek ezek mindenfélét írkálni! A gyerek az gyerek, nem elvárható, hogy mindenre figyeljen, ez a borzalmasan vaskalapos iskolarendszer az oka az egésznek.

Nekem pedig szülőként ugyanúgy vannak jogaim, be is fogok menni az iskolába, beszélni fogok azzal a tanárral. Kevinkét ne feleltessék, ha nem akar, az nem bűn, ha a gyerek kiáll magáért. Csak ennyi? Akkor a viszontlátásra. Milyen csekk? Hogy ez így eddig harmincötezer? Mi az, hogy eddig?

Az én gyerekem kulccsal végigkarcolt tizenhét parkoló autót? Ki van zárva, nincs is kulcsa, vagy én, vagy a bejárónő, de valaki mindig itthon van. Hogyhogy látták, ki látta? A biztonsági kamerák híresen megbízhatatlanok, ezt nem hiszem el. Nem térítek meg semmiféle kárt, minek álltak oda? Jaj nekem, mi jöhet még, az a papír is az enyém?

Neeem, nem kötelezhetnek arra, hogy még gyermekpszichológushoz is járassam, meg tanácsadásra futkossunk vele.

Nem elég a trombitaóra meg a teniszklub, még ez is. Kinek van erre ideje meg pénze? Na várjunk, hátha el lehetne intézni ezt valahogy. Tudja, okosba. A férjem, a Béla, ismeri a maga főnökét, együtt jártak óvodába, majd ő bemegy valamelyik nap és elintézi, maga meg igyon már egy kávét, mindjárt főzök. Nekem meg nyújtsa már ide azt a viszkispoharat, kell egy kis szíverősítő a nagy ijedségre.”

Nyitókép: Unsplash

KREATÍV ÍRÁS KURZUS PECHÁL PETIVEL!

Ha mindig is érdekelt az írás tudománya, de még sose mertél klaviatúrát ragadni. Ha nem tudod, hogyan, de szeretnéd papírra vetni gondolataidat. Ha titokban csak a fióknak írogatsz, JELENTKEZZ vagy ADD AJÁNDÉKBA a kurzust! 🎄 Részeltekért írj az info@igazino.hu mail címr

Tovább olvasok