Valld be végre magadnak, ha rossz kapcsolatban élsz!

Sokan képtelenek felvállalni, hogy rossz kapcsolatban élnek. Mentségeket gyártanak, hiszen ha ez egyszer ki van mondva, akkor jogos kérdésként az is elhangozhat: akkor miért van benne? Mert nem tud/akar kilépni, netán meg akarja javítani?

Pedig azt gondolom, hogy van a kapcsolatoknak pár olyan jellemzője, amik ha hiányoznak, a kapcsolat rossznak számít. Bár ez nyilván nagyban függ a pár tagjainak tűrőképességétől, személyiségétől is. Manapság már az időhiány miatt minden nap megfelelő kommunikációt folytatni egy téboly.

A reggeli lótifutiban, az esti kimerültségben nagyjából már csak a legfontosabb kérdések megválaszolása és eldöntése marad. Ám fontos lenne heti szinten pár óra mély beszélgetés, kommunikáció is. Mert bizony, a minőségi kommunikáció hiánya hosszú távon elhidegüléshez vezet. És valahogy egy idő után természetesnek veszi mindenki, hogy maga dönt esetlegesen olyan kérdésekben is, ami két emberre tartozna. Ebből aztán szemrehányások tömege gyűlik fel…

Mint ahogy a kevés, avagy nulla intimitás is romboló hatással lesz a kapcsolatra. Ez ugyanúgy értendő magára a szexre, mint az apró simogatásokra, összebújásokra, kis semmiségnek tűnő puszikra vagy random ölelésekre. Az emberek nagy része az érzelmektől töltődik. Ám ha nem kap, a készletek kimerülnek, ami hosszú távon sem egyénileg, sem kapcsolatilag nem vezet semmi jóhoz.

Aztán ilyen súlyos választóvonal lehet az egyet nem értés is. Ha a problémákat nem tudják megbeszélni, és mindegyik fél más állásponton van, amit egész egyszerűen képtelenek közelíteni. Persze lehet úgy élni egy darabig, hogy ezek a viták állandóan elodázásra kerülnek, és nem lesz megoldás, de így időről időre mindig előjönnek és konfliktushoz vezetnek.

FORRÁS: PEXELS

Mi lehetne annál szörnyűbb egy házasság, egy párkapcsolat egén, ha kiderül, hogy a felek nem egy irányba haladnak? Lehet, hogy ez nem így volt, és időközben változott az egyik vagy a másik fél. Természetesen lehetnek külön célok és vágyak, de ha ezek valahol nem keresztezik egymást, akkor mégis merre tart ez a kapcsolat?

Ugyanilyen letaglózó lehet az is, ha nyilvánvaló lesz: a pár két tagja nem egyenrangú fél a kapcsolatban. Ugyan vannak olyan típusú emberek, akik szeretik, ha irányítva vannak, de akkor ez az ő beleegyezésükkel történik. Ám mi van akkor, ha a másik úgy osztja le a szerepeket és ki a feladatokat, hogy a kedvese ebbe nem egyezett bele? Elindul egy hadakozás, ami állandó veszekedéseket eredményez, vagy az elnyomott fél beletörődik a dologba, amiből én még jót kisülni nem láttam…

A mély témák mellett talán kisebb bajnak tűnhet, ha megszűnnek a kettesben töltött programok, a randik. Ám ezek hiánya önmagában is romboló hatású lehet, és akkor éleződik csak ki igazán, amikor család van, netán kicsi gyerekek. És a hét, az év minden napján csak apa és anya van, akik kiszolgáló személyzetei a családi körfogásnak. Már egyikük sem az a férfi és nő, akik régen voltak, kiestek a párkapcsolati körhintából, ahova bizony nehéz visszamászni, akár heti pár órára is.

Éltél már „támogatás hiányában”? Én igen. Tudom milyen, amikor a párod nem támogatja az álmaidat, a törekvéseidet, és azt kell mondanom, ez az egyik legszarabb érzés. Egy idő után már nem is akarod meggyőzni, hogy ez jó, ez téged boldoggá tesz, hát örüljön veled együtt. De ha nem tud, legalább tartsa meg a pofavágásokat meg beszólásokat magának.

Aztán szimplán csak nem érdekel egy idő után, és a közös életeteken belül lesz egy olyan zárt részed, amiben úgy véded ezeket az apró kis kincseket, mintha az életed múlna rajta… Ám amíg ezeket megőrzöd, úgy a kapcsolat szépen lassan a semmibe veszik. Ettől már csak az a szebb, amikor az egyik fél nem támogat, de ő visszafelé elvárja…

Persze a problémák nem csak és kizárólag ezek lehetnek, és akkor sem mondanék egy kapcsolatot rossznak, ha csak egy-egy van jelen.

Ám ha több, az azért elgondolkodtató. Mert a jó dolgok mellett annyi, de annyi más közrejátszhat még, amivel meg kell birkózni: féltékenység, anyagi gondok, probléma a gyerekkel, betegségek… Kérdés: a listád alapján meg tudjátok javítani, be tudjátok olajozni az elromlott részeket, vagy annyira halmozottan sok sebből vérzik, hogy inkább el kellene engedni? A választ csak te tudhatod. Ez csak mankó volt…

Nyitókép: Pexels

KREATÍV ÍRÁS KURZUS PECHÁL PETIVEL!PÉNTEKIG MEGHOSSZABÍTVA

Úgy döntöttünk, adunk még egy kis időt, hogy ha eddig dilemmáztál mit csinálj ezen a hétvégén, legyen lehetőséged jelentkezni a tanfolyamra! 🤓Az utolsó helyekért folyik a verseny, ne maradjatok le!

Ha mindig is érdekelt az írás tudománya, de még sose mertél klaviatúrát ragadni. Ha nem tudod, hogyan, de szeretnéd papírra vetni gondolataidat. Ha titokban csak a fióknak írogatsz, JELENTKEZZ! 🙂 Részeltekért írj az info@igazino.hu mail címre.

Tovább olvasok