„Csak testiség”, fogadkoztunk – de beléd szerettem!

2021-11-14 Esszencia

Komolyan szerettem volna, hogy működjön, majd az út során döbbentem rá és tapasztaltam meg azt, hogy mondjon bárki bármit: érzések nélkül nem képes az ember élni. Tudom, megbeszéltük ott, az elején, hogy a kapcsolatunk nem lesz több, mint testiség. Egy laza barátság egy kis plusszal. 

Mind a ketten kijöttünk egy hosszú kapcsolatból, a gyászfolyamat végénél jártunk, és egyikünk sem akart semmi újba és komolyba beleugrani. Akkor és ott, azon az estén, amikor először megcsókoltál, valahogy mégis összeakadt a tekintetünk. Mint egy hirtelen jövő felismerés, hogy ezer éve ez az a találkozás, amire eddig vártunk.

Tudom, hogy hangzik ez, csöpögősen – ez már a „túl romi” kategória. De vannak olyan találkozások, aminek a nyomát egy életen át hordozzuk magunkkal akkor is, ha a másik már nincs mellettünk. Vagy azért, mert nem sikerült, vagy azért, mert túl jól sikerült. Így vagy úgy, gazdagodunk egy felejthetetlen emlékkel, mert fontos volt.

Minden lépés, minden kimondott szó, leírt betű, minden döntés és reakció fontos volt ahhoz, hogy te most ott legyél, ahol vagy, és ez nem baj. Megbeszéltük, hogy nem látunk bele többet, ne vegyük ezt komolyan. Ne legyen benne érzés, se kötöttség. Nem hagyod nálam az órád véletlenül, nem hozol nekem rózsát, én nem főzök neked kávét. Nem várom, hogy menjünk kajálni, nem mondunk olyat egymásnak, ami félreérthető lenne.

Nincs felvállalás, nincs szerelem. Csak a négy fal közötti idilli illúzió, ami ideig-óráig jólesik az embernek. Mert egy ideig tényleg lehet élvezni azt, hogy megkapja a test, ami kell neki, és a lélek sem vágyik többre. Töltődsz. Kötöttség nélkül, szabadon. Töltődsz. Érzésekkel, amíg túl nem csordul a szíved…

FORRÁS: UNSPLASH

Ahol csók van, ahol ölelés van, ott érzés is van. Ahol figyelnek rád, ott éreznek irántad. Ahol félnek tőled, éreznek. Nem lehet úgy testi kapcsolatot kialakítani, hogy idővel ne menjen át szerelembe valamelyik félnél. Az ember nem arra hivatott, hogy ezt vállalja. Végül is, egy év után elmondtam, mennyire szeretnék veled lenni, igazából, nyíltan.

Szeretném kiteríteni neked a múltam lapjait, rád bízni a szívem, úgy elaludni, hogy tudom, mellettem ébredsz reggel. Te pedig mérgesen és gorombán rám vágtad az ajtót, amiért el akarom rontani ezt az egészet holmi érzésekkel, miközben megbeszéltük, hogy nem lesz ilyen. Akkor döbbentem rá, hogy nem tudok és nem is akarok érzések nélkül élni. Hiszen az mutatja, mi az, ami fontos, aminek jelentősége van, vagy épp már nincs.

És akkor értettem meg, hogy egy testi kapcsolatban az lehetsz, akinek látni szeretnének – de az, aki te valójában vagy, mellékes. Te vagy az az ember, aki odaadod magad, eleget teszel a kérésének, beszélgetsz vele, meghallgatod őt. Lehetsz a legjobb barátja, a szeretője, akinek olykor kiönti a szívét, lehetsz neki az a lány, aki kedves és édes, de nem leszel elég jó neki egy kapcsolatra.

Lehetsz neki bárki, de nem az igazi.

És ezt egyszerűen érezned kell. Érezned kell, hogy ez nem lesz kölcsönös, és hogy az ő fejezetében az érzések tényleg elrontják ezt az egészet. Érezned kell, hogy ez itt ennyi, tőle ennyi telik. Ő ezzel tud hozzájárulni jelenleg a kettőtök dolgához. Van, akinek megy, hogy érzelem nélkül szeretkezzen, tudván, hogy reggel elfelejtődik az egész, új nap, új lehetőségek – és van, aki újra vágyja ugyanazt.

Ugyanazt az embert, ugyanazt az érzést, mert különleges volt. Végül egy ilyen helyzetben nincs más megoldás, csak kilépni belőle, mert megtapasztalod és megérzed, hogy ennél te többet érdemelsz. Hogy ez nem egy barátság, és nem egy kapcsolat. Ez egy olyan játék, amiben csak sérüléseket és csalódást okoz magának két ember, és ahol az egyik fél mindig elnyomásban lesz. És ezt nem akarhatod, miközben te szeretni szeretnél.

Nyitókép: Unsplash

‼️😎 NYEREMÉNYJÁTÉK 😎‼️

Mindig is vágytál rá, hogy egy különleges, egyedi tervezésű kabátban sziporkázz? 😎 Most itt a lehetőség, hogy nyerj egy eredeti Makány Márta darabot! 🤗 Részvételhez kattints a FACEBOOK oldalunkra!

Tovább olvasok