Ha egy nő pofozza meg a pasiját, az nem bántalmazás?

Közhellyel kell kezdjem, de mint minden közhely, ez is igaz. Manapság a pasikra sokkal nagyobb nyomás nehezedik, mint nagyapáink idejében. Egy mai nő már joggal várja el, hogy a partnere nem csak a kenyérkeresésben legyen topon. 

Az érzelmi intelligencia témáján tépelődni az új XXI. századi sikk. Mindannyian azt várjuk, hogy a választott férfival lehessen beszélgetni, ne féljen kimutatni az érzéseit, kivegye a részét a házimunkából és egy tea parti lezavarása se okozzon neki kihívást a kislányotok kedvéért. Elvárjuk mindezt úgy, hogy ha egy férfi kevésbé maszkulin, többet szöszmötöl a tükör előtt, ne adj’ isten, szeret vásárolgatni, akkor adott esetben megállás nélkül bizonygatnia kell, hogy nem meleg.

Miközben azt várjuk, hogy a párunk érzékeny és nyitott legyen, azért maradjon meg közben olyan kemény favágónak, akit leggyengédebb érzelmei a németjuhászához fűznek. Nyilván, mindenki ilyen típusra vágyik… az összes Hugh Jackman filmben. A férfiak valahogy egyre elkeseredettebben próbálnak megfelelni ennek a képnek.

Baromi könnyű papucsot csinálni egy srácból. Míg a gyengéd férfi „divatja” épp kibontakozóban van, a gyenge nő figurája örök. Egy baráti társaságban ültünk éppen, amikor az egyik párnál kisebb közjáték szakította meg az egyébként egészen jó hangulatot. A lány egyszer csak átnyúlt az asztal fölött, és olyan keményen csapta pofon szíve csücskét, hogy nem csodáltam volna, ha a srác feje körbepördül a nyakán.

A bizonytalan kérdésekre, miszerint mégis milyen indíttatásból ütötte le élete értelmét, máris jött a logikus válasz: „Úgysem ütött volna vissza.” Az egyik ismerősöm épp ezért szakított a csajával. „Tudod, bemutatott a barátnőinek és bizonyítani akarta, ki hordja a nadrágot nálunk, hogy ő ezt is megteheti…” Mi van?! Talán azért, mert úgyis ő az erősebb, nem érez fájdalmat? Nem alázod porig a hisztériázással, az ő teste nem sajog, ha megütöd?

FORRÁS: PEXELS

Hagyjuk már a „semmi”-ket, ha azt firtatják, mi bajunk. Ha érzékeny partnerre vágysz, a te felelősséged is segíteni neki ebben. Kétségtelen, hogy nem könnyű: hatalmas bizalom, szeretet és türelem kell hozzá. Nem vagyok pszichológus, nem én fogom megmondani neked, hogyan fogalmazd meg magadban, mi tesz valakit nővé és mi férfivá.

De ha már eldöntötted, hogy képletes értelemben péniszt fogsz növeszteni, legalább az erődet ne fitogtasd egy-egy poénosnak szánt nyakleves kiosztásával!

Na, nem azért, mert visszakaphatod. Még csak az sem biztos, hogy a fickó előbb-utóbb elunja, és szépen kisétál az életedből. Rengetegen engednek az érzelmi zsarolások csapdájának, így még a legnehezebb természetű csajok is találnak maguk mellé valakit, aki kitart majd mellettük.

Az viszont teljesen mindegy, hogy férfi vagy nő a bántalmazó. Bár a nemek különbözőek, és a nemi szerepek fogalma folyamatosan változik, a lelki és fizikai bántalmazás ellenben mindig ugyanaz marad: szánalmas kísérlet, hogy „valakinek” érezhesd magad.

Nyitókép: Pexels

‼️😎 NYEREMÉNYJÁTÉK 😎‼️

Mindig is vágytál rá, hogy egy különleges, egyedi tervezésű kabátban sziporkázz? 😎 Most itt a lehetőség, hogy nyerj egy eredeti Makány Márta darabot! 🤗 Részvételhez kattints a FACEBOOK oldalunkra!

Tovább olvasok