Élvezd a divatot a fotelból!

2021-12-01 Sikk

Jó hír a divat imádóknak: idén decemberben negyedik alkalommal érkezik a nemzetközi szaktekintélyeket megszólaltató divatipari konferencia, a Budapest Fashion & Tech Summit (BFTS). Szerintünk ott a helyed!

A Magyar Divat & Design Ügynökség (MDDÜ) a fenntarthatóság, az oktatás, a technológiai fejlődés, a „fashion business”, a tudásmegosztás és a kulturális örökség szemszögéből közelíti meg és mutatja be a divatipar jövőjét, hiszen a művészeteknek reflektálniuk kell a világra. Ha téged is érdekel a téma, akkor most van még egy jó hírünk!

A december 1-2. között megrendezésre kerülő konferencia előadásait és programjait ingyenesen meghallgathatod a BFTS hivatalos Facebook-oldalán, ahol nemcsak hazai, hanem nemzetközi előadók is kifejtik szakmai véleményeiket. A konferencia kiemelt előadója Suzy Menkes brit újságíró és divatkritikus lesz, akit a divatújságírás koronázatlan királynőjeként és a világ egyik legtöbbre tartott divatújságírójaként emlegetnek.

A rendezvény idén a digitális világot is meghódítja: a közösségi média mellett ugyanis a Decentraland névre hallgató metaverzum digitális terében is követhető lesz, sőt, egy virtuálisan showroomban ad lehetőséget a divat és design termékek megtekintésére és megvásárlására. Ezért mindenképpen ajánljuk, hogy látogasd meg a Budapest Select Concept Store oldalát.

FORRÁS: MDDÜ

A BFTS egyik fő célja, hogy Budapest felkerüljön a fenntartható divatfővárosok palettájára és iránymutató szerepet töltsön be a közép-európai régió fenntarthatóbbá tételében. Ehhez csatlakozik a konferencia side eventjeként a Fenntarthatósági kerekasztal-beszélgetés. A december 3-án megvalósuló beszélgetés lehetőséget ad arra, hogy az MDDÜ felhívja a figyelmet a COVID-19 okozta globális kihívásokra és az elkövetkező évek legfontosabb kérdéseire, mint a környezetvédelem, a fenntarthatóság vagy az innováció.

A Budapest Fashion & Tech Summit idei kiadásában jelentős szerephez jutnak a V4-es országok divatipari szereplői is, ugyanis Magyarország 2021 nyarán átvette az elnökségi tisztséget Lengyelországtól. A rendezvény ezért kiemelt figyelmet szentel a környező országok programba való becsatornázására, azzal a céllal, hogy a régiós divatipari szereplők, a tervezőktől a nagyvállalatokon át a szakmai sajtóig, az esemény kerekasztal-beszélgetései által lehetőséget kapjanak a bemutatkozásra és a kapcsolatépítésre.

Nyitókép: MDDÜ

Tovább olvasok