Ha bevallod, hogy férjet keresel, sokkot kapnak a férfiak?!

Tényleg jó, ha a párkeresés során már jó előre támasztunk elvárásokat a leendő, de még a látóhatáron sem lévő emberrel kapcsolatban?

Ha hosszú a listánk, amin felsoroltuk mindazokat a tulajdonságokat, amik nekünk tetszenek, akkor előfordulhat, hogy emiatt nem találjuk meg a megfelelőt. És az is lehet, hogy mindaddig egyedül is maradunk, amíg nem engedünk a negyvennyolcból. De ha nincs semmi elvárásunk, az azt is jelentheti, hogy semmi igényünk nincs arra nézve, hogy milyen az az ember, akivel együtt tudunk lenni.

Így beleeshetünk abba a csapdába, hogy csalódásként könyveljük el a párkapcsolatainkat. Ezért fontos saját magunk megismerése: tisztában kell lennünk a vágyainkkal, amiket kellő önismerettel tudunk feltárni. Tudnunk kell, milyen kapcsolatforma az, amit szeretnénk, de azt is, hogy milyet tudunk megvalósítani, majd fenntartani.

Nem kell rögtön egy szerelem legelején azzal ostromolni, még inkább terhelni a másikat, hogy mi bizony férjet, illetve feleséget keresünk. Mert könnyen lehet, hogy ezzel a vágyunkkal megijesztjük és menekülésre késztetjük. Legyen meg a fejünkben az elképzelés, hogy nem bocsátkozunk laza kapcsolatokba, de ne hozzuk túl hamar a másik fél tudomására!

Inkább hagyjuk, hogy pörögjenek az események, és elég hamar rá fogunk jönni, hogy neki milyen szándékai vannak velünk kapcsolatban. Aki sokat dolgozik, vagy elvált szülőként neveli a gyermekét, annak tudnia kell, hogy egy párkapcsolat kialakításához, felépítéséhez bizony nem kevés időre, energiára van szükség. Ha nem képes egyenlő elbírálásban részesíteni a jövevényt és az otthoniakat, akkor jobb, ha bele sem kezd egy kapcsolatba.

FORRÁS: UNSPLASH

Ám nem minden esetben az a jó, ha társat akarunk. Van, amikor jobb egy könnyed, laza, kötelezettségek nélküli kapcsolat, amiben nem fognak szemrehányást tenni nekünk, hogy kevés az együtt töltött idő. Persze ez sem járható út mindenkinek. Vannak emberek, akik inkább egyedüllétre kárhoztatják magukat, ha nem tudnak senki mellett elköteleződni.

De mindenképpen ismernünk kell magunkat annyira, hogy tudjuk: hosszú távon mire van szükségünk. 

Az is fontos, hogy elfogadjuk, valójában mire vágyunk. Ha valaki a macsókért rajong, hiába próbál erőszakot tenni magán és kapcsolatot kezdeni egy lovagias, érzékeny férfival – előbb-utóbb ki fogja adni az útját. Miért akarnál másmilyen lenni, másmire vágyni, mint ami a valóság? Mutasd meg, ki vagy, és mondd el, mire vágysz – szerintem ez a jó párkapcsolat titka.

Nyitókép: Unsplash