Ha férfi vagy, hódíts meg – nem én fogok udvarolni!

Sokszor úgy érzed, te vagy a körülrajongott hercegnő, akiért versengenek a férfiak. Egyszerre kettő, három is kitüntet a figyelmével a társkereső oldalon. Egy vagy két napig. Aztán eltűnnek, mint szürke szamár a ködben. 

Valójában te inkább egy áldozat vagy, nem egy szerencsés kiválasztott, hiszen ez az érdeklődés nem is neked szólt, csupán az egójuknak. Hogy magasan tartsák az ingerszintjüket. Annyira a felszínen mozognak, hogy még igazi fellángolásra is képtelenek. Ami nem is csoda, hiszen egyszerre több nőnek csapják a szelet – már ha azt az egy-két bókot, amit ki tudnak préselni magukból, annak lehet nevezni.

Így ebből komoly, valóban a személyednek szóló érdeklődés sosem lehet. Ha több emberre koncentrálsz, mindig hagysz A, B és C opciót, képtelenség komoly kapcsolatot kialakítani, mindig megrekedsz majd egy szinten. És ez nem csak a férfiakra igaz. Valóban őszinte, elkötelezett és hosszú távú párkapcsolat az ilyenekből sosem lesz, mert normális ember joggal várja el, hogy ne legyen mellette még három másik.

Mindenki szeretne különleges személy lenni valaki életében. De mitől leszel te különleges, ha még jó néhány másik is van a képben? Ha valóban akarsz valakit, nem osztod meg a  figyelmed, nem próbálgatsz még másokat, hátha azok jobbak lennének. Egy valódi kapcsolat sok munkával és odafigyeléssel jár. Hogyan lehetne emellett időd egyszerre több nőre is? Egyiket sem tudod így maximálisan kielégíteni lelkileg.

Sokaknak azonban már a napi rutinjukká vált a társkeresés, és elfelejtették az egykori, talán valós céljukat. Azt, hogy ők valóban egy értékes párkapcsolatra vágytak egyetlen nővel. Induljunk ki abból, hogy valaha tényleg ezt akarták. Aztán annyira belemelegedtek már a hatalmas kínálat miatt a kutatásba, hogy hobbivá vált számukra a társkeresés. Ugyanúgy mennek fel nap mint nap a társkereső oldalakra, mint ahogy reggelente megisszák a kávéjukat, vagy elolvassák a legfrissebb sajtót.

FORRÁS: UNSPLASH

Gyorsan csekkolják a húskínálatot is, van-e friss áru, és ha igen, annak mehet a sablonszöveg. Még küldenek néhány semmitmondó üzenetet a közeli szavatossági lejáratúaknak is, azoknak, akiknek még csupán egy-két napja írogattak – majd mehet tovább a napi rutin. De a semmitmondó bájcsevejek nekik is unalmasak, így minden magyarázat nélkül törlik a “régieket”, és frissebb árut kutat újra a szemük.

Így mennek el a napok, a hónapok, az évek. Így lehet az, hogy bár szinte mindenki komoly kapcsolatot keres a profilja szerint, valójában egy ördögi körbe kerültek, amiből nem tudnak kikászálódni. Talán az egyik legjobb példái ennek az elmondásuk szerint “érdek nélkül” írók. Ők azzal kezdenek, hogy mennyire szép és fantasztikus nő vagy, de a bókok tőlük érdek nélkül érkeznek, hiszen ó, mily fájó is, de nagy a távolság köztetek…

Eszükbe sem jut, hogy csak olyan nőknek üzengessenek, akikkel valódi esélyük is lehet egy párkapcsolatra.

Kérdem én, akkor mi ez, ha nem hobbi? Igaz, mások sem nagyon igyekeznek apait-anyait beleadni, mert már ott tartunk, hogy annyira elkényelmesedtek, hogy még ha rád is írnak, onnantől kezdve azt várják, te udvarolj nekik. Lehet, hogy maradi vagyok, de én ragaszkodom ahhoz, hogy meghódítsanak.

Na, de a hobbiudvarlók korában ez lassan kezd álommá válni. És bár még mindig felcsillan a szemem, amikor egy komolynak tűnő férfiú érdeklődik irántam, már kezdek belefáradni a felesleges körökbe. Mert erőfeszítések nélkül minden csak hiábavalóság. Abból mély és hosszú távú párkapcsolat soha nem lehet.

Nyitókép: Unsplash