Mitől virágzik ki az igazi nő? Íme, a használati utasítás!

2021-12-11 Koffein

Élőhelytől függetlenül kijelenthető: az igazi nő növeli a körülötte élők életminőségét. Közelsége nyugtató hatású. Küllemét és hangulatát is a változatosság jellemzi. Színe lehet visszafogott és megnyugtató, vagy erőteljes és hangulatos. 

Dekorációként való hasznosítása lehetséges, de ez esetben az igazi jelző helyett a közönséges szót javasolt használni. Csoportban történő elhelyezése szintén kerülendő. Kártevőkkel szembeni ellenálló képessége magas.

Az igazi nő ápolása egyszerű, kertészmérnöki diploma nélkül is végezhető. A virágzáshoz, vagy éppen az örökös zöldelléshez elegendő csupán néhány általános szabályt betartani. A siker fókuszában minden esetben az igények megismerése és a rendszeres, szakszerű gondozás áll.

 1. Gondozási hiba

A két legfőbb ok, ami miatt az igazi nő máshol találja meg a boldogságot: az elhanyagolás vagy a túlgondozás.

 2. Kommunikáció: mikor és mennyit?

Az egyenletes, folyamatos kommunikáció a legkedvezőbb számára, igényli a személyes beszélgetéseket. A túlzott kommunikáció és az örökös hallgatás egyaránt roncsolhatja a gyökereit és az idegrendszerét. Más, hétköznapi társaitól eltérően az igazi nő képes önálló gondolatok – mi több, saját vélemény – megfogalmazására, továbbá a feltett kérdések megválaszolására is. A könyvolvasással is bátran megküzd, lévén, hogy még a betűket is ismeri.

 3. Elhelyezés: szabadon vagy bezárva?

Az igazi nő lételeme a szabadság. Ha ez nem biztosított számára, akkor nem érdemes ezt a példányt választani – csak felesleges kárt teszünk benne. Bezártság esetén esetén a satnyulás, megperzselődés és a gyors elnyílás jeleit mutathatja. A jelek észlelésekor az elvesztési folyamat teljességgel visszafordíthatatlan.

FORRÁS: UNSPLASH

 4. Tápanyagellátás: mikor és mivel?

Az igazi nőre – megfelelő gondozás esetén – a folyamatos növekedés a jellemző. Éppen ezért a szükséges tápanyagokat, mint tisztelet, őszinteség, figyelem, partnerség, könnyen felvehető formában kell biztosítani számára. Ezek felvételére fizikai és lelki úton is sor kerülhet, alkalmanként eltérő mennyiségben.

 5. Ültetés, átültetés

Az átültetés stresszfaktor lehet még az igazi nő számára is, ezért ezt előzetesen jelezni kell felé. Az új élettér megválasztásakor figyeljünk az igényeire, hogy a további virágzás, zöldellés biztosított legyen. Ezen tevékenységek esetén regenerációs idővel minden esetben számoljunk.

+1 Szaporítás, dugványozás

Nem kötelező folyamat, azonban ha jól sikerül, akkor a műveletet érdemes és javasolt megismételni. (Mások növényét sosem szabad dugványozás céljából megmetszeni!)

Nyitókép: Unsplash

Tegyél minket a KEDVENC tartalmaid közé!
Mit kell tenned? Keresd fel az IgaziNő FB oldalát. Nyomj rá a “Követem” gombra. Válaszd a “Hírfolyam” opciót, ott pipáld be a “Kedvencek” opciót. Innentől kezdve gyakrabban fogod látni, legfrissebb tartalmainkat! 🙂

Tovább olvasok