Értelmes újévi fogadalmak is léteznek! Te melyiket választod?

Az enyhén gülüszemű (de azért persze überférfias), beszédes mimikájú Robert Downey Jr.-ból nem véletlenül lett mém. Kedvencemen, ami szilveszterkor üti fel a fejét a közösségi médiában, a szemét forgatja, a felirat pedig így szól: „Na, mindjárt jönnek az ‘új év, új én’-sz*rságok.”

Azt vallom, hogy inkább a születésnapodon, egy néhány karcolással megúszott koccanás után, vagy egy utálatos februári kedden, három megbánt, de vissza már nem csinálható házi pálinka kör után fogadkozz.

De ha ragaszkodsz a január elsejéhez, itt van néhány tipp, amit tartass be magaddal:

Kiköveted Instán azokat, akik túltenyésztett francia bulldogokkal feszítenek, csak hogy ne vesse ki őket magából a celebvilág – majd nyomsz egy cuppanóst az örökbefogadott keveréked buksijára, akin pont ugyanolyan jól áll a flitteres kutyakabát, sőt.

– Ha horkolsz, kérsz végre egy időpontot orrsövény műtétre, mert a torkodban lakozó komplett fúvószenekar csak téged nem kerget az őrületbe.

– Hogy leülsz a gyerekeddel játszani. Itt. Most. Igen, tablet nélkül, csak ti ketten. Tudtad például, hogy újra lehet kapni diavetítőt? A digitalizáció okozta figyelemzavaros állapot visszafordítható: ellenszere a társas, a legó és a legnagyobb csodafegyver, a beszélgetés. És itt nem csak a gyerkőc figyelemzavaráról van szó, ugyebár…

– Visszaveszel a klímaszorongásból, és azt az energiát inkább a cselekvésbe fekteted. Olyan dizájner házi komposztálók kaphatók, és annyi márkának van már fenntartható(bb) kollekciója, hogy biztosan nem kell olyan kompromisszumokat kötnöd, amiket nem akarsz. Tágítsd a látószögedet, keress rá a szürke víz fogalmára, kacérkodj az elektromos kerékpár gondolatával! És tudatosítsd magadban, hogy csak rajtad múlik, milyen örökséget hagysz hátra – és azt, hogy a “rajtad” mindenkire vonatkozik…

FORRÁS: UNSPLASH

– Azt viszont ne fogadd meg, hogy kevesebbet stresszelsz, mert akkor azon fogsz stresszelni, hogy miért nem sikerül. És azt se, hogy lemondasz a bűnös élvezetekről – máskülönben miért lenne benne az a szó, hogy “élvezet”?! Az élet túl rövid ahhoz, hogy ne egyél vaníliafagyit a brownie-hoz, vagy hogy csak kétszer nyomd meg a szundi gombot az 5 helyett. Ami rosszabb napokon 6.

Vedd meg az unikornisos fürdőbombát attól az etikus márkától, és ne higgy annak, aki azt mondja, hogy az nem boldogít. Ó dehogynem! Készíts házilag utántöltőt az otthon porosodó buborékfújódba, és használd! Hogy miért? Lásd feljebb, a fürdőbombánál. Pont ugyanazért.

– Végül, közeledve a járda szélén árválkodó kihajított fák időszakához, tégy ígéretet magadnak, hogy jövőre cserepes fenyőt veszel! És az ételpazarlás megfékezéséért te is teszel azzal, hogy eggyel kevesebb bejglit dobsz össze éjjel fél 12-kor, anyázás közben.

– Tégy fogadalmat, hogy gyakrabban használod a “kérem” és a “köszönöm” varázsszavakat, és többet adsz másoknak abból, amiből mindig akad egy a tarsolyodban: a mosolyodból.

Nyitókép: Unsplash

KREATÍV ÍRÁS KURZUS PECHÁL PETIVEL!

Ha mindig is érdekelt az írás tudománya, de még sose mertél klaviatúrát ragadni. Ha nem tudod, hogyan, de szeretnéd papírra vetni gondolataidat. Ha titokban csak a fióknak írogatsz, JELENTKEZZ! Részeltekért írj az info@igazino.hu mail címre.

Tovább olvasok