Minden nőt aranyásónak látsz? Akkor veled van a baj!

„Ha még egyszer meglátok egy aranyásózós posztot, esküszöm harakirit követek el – hallgatom Nórit. – Mindig találkozom olyan férfiakkal, akiknek egyszerűen nem jár máson az agya, mint hogy minden nő egy aranyásó – folytatja. 

– Egyszerűen nem tudnak más sémában gondolkodni. Én megértem, hogy bizonyára voltak rossz tapasztalataik az életben. Azt is, hogy emiatt esetleg komoly lelki válságba kerültek. Na de vajon ezek valós élmények voltak, vagy csak ők állították be annak? Hibásak voltak-e esetleg ők is abban a kapcsolatban?

Ezen nem gondolkodnak el soha, hanem egyszerűen általánosítanak. Már olyan szintre fejlesztették a nők elleni gyűlöletüket, hogy képtelenek reálisan gondolkodni, a körülöttük lévő világot szemlélni. Minden nőben csak egy ellenséget, egy aranyásót látnak. De először is tisztázni illene, kinek mit is jelent az, hogy aranyásó.

Mert egyes férfiak szerint már az is annak számít, aki jogosan várja el, hogy munkája, állása legyen a barátjának. És most itt nem arról van szó, hogy éppen azért nincs munkája, mert leépítés volt. Hanem arról, hogy vannak, akik nem is törekednek a biztos háttér, a létbiztonság megteremtésére, nem tesznek erőfeszítéseket ennek érdekében. Várják a sült galambot, de magukat közben piedesztálra emelik.

Aztán, amikor pofára esnek, nem magukat fejlesztik, nem az öngyógyításon dolgoznak, hanem az energiájukat abba fektetik, hogy a gyűlöletüket táplálják és aranyásózzanak. Fel sem ismerik, hogy egy ördögi körbe kerültek. Hiszen sokkal könnyebb panaszkodni, másokat hibáztatni, mint esetleg olyan emberré válni, aki nem az aranyásókat keresi és találja meg.

FORRÁS: UNSPLASH

Mert azért azt ugye tudjuk, hogy a valódi aranyásók nagyban csinálják. Nem nehéz nem észrevenni az erre utaló jeleket. Miért kell néhány férfinak mégis akkor olyan, aki csak az „aranyra hajt”? Valami, mondjuk a szép külső, csak vonzza őket ezekben a nőkben, nem? Csak éppen azok nem a hozzájuk hasonló kaliberű férfiakra vágynak.

Ráadásul, ha elítélik ezt az életmódot, akkor nem az ilyen nőkre kellene figyelmet pazarolniuk. Pedig ők ezt teszik, hiszen bármilyen, a gyengébbik nemmel kapcsolatos témájú cikkbe bele tudják gondolni az aranyásás „művészetét”. Még ha annak aztán semmi köze sincs a pénzhez. Így születhetnek meg a “minden nő csak a pénzre hajt, kihasznál, nem kellenek neki az érzelmek” jellegű megnyilvánulások.

Pedig ez nagyjából olyan, mintha mi meg azt állítanánk, hogy minden férfi csak a szexre hajt, nem kellenek nekik az érzelmek.

Mindenkinek vannak rossz tapasztalatai az életben. A kérdés csak az, hogy az abból levont tanulságokból tanul-e, vagy csak panaszkodik tovább. Mert ha az utóbbit választja, magával tol ki. Hiszen senkinek sem kell egy önsajnálattal, gyűlölettel teli férfi” – fejezi be a mondókáját Nóri, én pedig egyetértek vele. Az ilyen ember csak magát mérgezi, és soha nem lesz boldog haraggal a szívében.

Nyitókép: Unsplash

KREATÍV ÍRÁS KURZUS PECHÁL PETIVEL!

Ha mindig is érdekelt az írás tudománya, de még sose mertél klaviatúrát ragadni. Ha nem tudod, hogyan, de szeretnéd papírra vetni gondolataidat. Ha titokban csak a fióknak írogatsz, JELENTKEZZ! Részeltekért írj az info@igazino.hu mail címre.

Tovább olvasok