Párizs után Budapest lesz az új divatfőváros?

2022-01-04 Sikk

Bátran kijelenthetjük, hogy Magyarország bekapcsolódott a divat és design lüktető forgatagába, hiszen a MDDÜ (Magyar Divat & Design Ügynökség) által életre keltett Fashion & Design Autumn rendezvénysorozat hatalmas sikert aratott. 

Két nemzetközi és három hazai eseményen közel 80 divat és design márka mutatkozott be. Kis hazánk alkotói először Párizsban és Milánóban, majd itthon is bizonyíthatták tehetségüket. Szeptemberben a Maison & Objet lakberendezési szakkiállításon, ezt követően pedig a Milan Fashion Weeken tűntek fel a magyar márkák.

Októberben már itthon folytatódtak a színes programok: második alkalommal nyitotta meg kapuit a 360 Design Budapest kiállítás, ezt követően a 2022-es tavaszi-nyári divattal ismerkedhettek meg az érdeklődők a Budapest Central European Fashion Week keretében. Végül a Budapest Fashion & Tech Summit divatipari konferenciával koronázta meg az Ügynökség a programsorozatot.

A Maison & Objet design vásáron 10 magyar alkotó design remekeit tekinthettük meg. A kiállítás fontos lehetőség volt a tervezők számára, hiszen személyesen mutatkozhattak be. A magyar standról készült kisfilmet eddig közel 30 ezren nézték meg, amely most is elérhető az MDDÜ Youtube-csatornáján.

A Milan Fashion Weeken a Camera Nazionale della Moda Italiana (CNMI) és az MDDÜ közös nemzetközi mentor programjának résztvevői kaptak lehetőséget a bemutatkozásra. A Budapest Select Collective Fashion Show-n négy magyar márka kápráztatta el a nemzetközi közönséget.

FORRÁS: MDDÜ

A 360 Design Budapest kiállítás sikere most sem maradt el: a hat nemzetközi díjjal kitüntetett rendezvény ismét elvarázsolta a design szerelmeseit. Teltházas kurátori és exkluzív tárlatvezetésekkel, közel 180 egyedülálló design tárggyal és izgalmas installációkkal nyitotta meg kapuit. Nagy sikert arattak az edukációs jellegű kerekasztal-beszélgetések is, amelyek visszanézhetők a HFDA YouTube– és Spotify-csatornáin.

A Budapest Central European Fashion Week izgalmas side eventekkel, teltházas catwalk show-kal, egy pop-up üzlettel és helyszíni kiállítókkal színesítette fővárosunkat egy teljes héten át. Kísérőprogramként augusztustól kezdődően minden szerda este a BCEFW Instagram-oldalán exkluzív interjúk keretében ismerhették meg az érdeklődők a divathéten bemutatkozó márkákat.

A Budapest Fashion & Tech Summit kétnapos digitális rendezvényen magyar, régiós és nemzetközi szakmabeliek osztották meg nézeteiket. Az esemény hivatalos Facebook-oldalán és YouTube-csatornáján visszanézhetők a beszélgetések. Az MDDÜ a Metaverzum digitális világában egy virtuálisan felépített showroommal is készült, amelyet több százan tekintettek meg.

A konferenciát egy fenntarthatósági kísérőprogram zárta, amely során a résztvevők izgalmas kerekasztal-beszélgetéseken és egy egyedülálló tárlatvezetésen vehettek részt. Nem tudom, ki hogy van vele, de mi alig várjuk a folytatást!

Nyitókép: MDDÜ

KREATÍV ÍRÁS KURZUS PECHÁL PETIVEL!

Ha mindig is érdekelt az írás tudománya, de még sose mertél klaviatúrát ragadni. Ha nem tudod, hogyan, de szeretnéd papírra vetni gondolataidat. Ha titokban csak a fióknak írogatsz, JELENTKEZZ! Részeltekért írj az info@igazino.hu mail címre.

Tovább olvasok