Biztonságban érzed magad az ágyban?

Tudom, milyen feszültnek és gátlásosnak lenni szex közben. Tudom, milyen, ha egy-két pohár borra van szükség ahhoz, hogy ellazuljak, és ki merjem mondani, amire vágyom. Tudom, milyen érzés görcsösen remélni a kielégülést úgy, hogy közben nem tudom élvezni az együttlétet.

Egyszóval tudom, milyen érzés mindig többet és jobbat akarni – az ágyban. Ha szexről volt szó, soha nem voltam sem figyelmes, sem magabiztos. Ez a tudatlan hozzáállás valójában azon a napon kezdődött, amikor úgy döntöttem, itt az ideje elvesztenem a szüzességemet. A balatoni házunk hátsó szobájában történt, egy hosszú, szőke hajú norvég sráccal.

Annyira zavarban voltam, és annyira nem tudtam, mit kell(ene) csinálni, hogy igazából alig emlékszem valamire arról a délutánról. Csak annyi maradt meg bennem, hogy nem mertem levetkőzni a fiú előtt, mert szégyelltem a hurkáimat. Ez volt a kezdete annak a sokévnyi rosszul berögzült mintának, amiről úgy gondoltam, tök normális, ilyen az én szexuális működésem.

A mindfulness nélkül valószínűleg most is ugyanitt tartanék. Az elfojtásaim révén a tudatalattimba szorítanám az erotikus vágyaimat, és a másiktól várnám el, hogy találja ki, mire van szükségem. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy soha nem élveztem a szexet, és az orgazmust csak filmekből ismerem. Rengeteg kellemes (sőt, egészen elképesztő) szexuális élményem volt, mielőtt elkezdtem a tudatos jelenlétet gyakorolni.

Szerettem magam nőnek, izgatónak érezni a hálószobában. De azt a fajta odaadást és bensőségességet, ami összetartja a hosszú távú kapcsolatokat, soha nem éltem meg. Az évek során csupán egy kis százalékát tapasztaltam annak, milyen csodálatos tud lenni a szeretkezés korlátok, gátlások nélkül, a maga teljességében. És amint elkezdtem megtanulni a testi és lelki érintkezés lényegét, valahogy minden megváltozott.

FORRÁS: UNSPLASH

Mondok konkrét példákat. A „mindful szex” felé vezető utamat tudatos maszturbációval kezdtem. Ennek rengeteg változata létezik, de a cél mindegyiknél ugyanaz, hogy teljes figyelmemmel az önkényeztetés felé forduljak, és ne automatizált programok fussanak a fejemben. Teljes bizonyossággal állítom, ez a fajta attitűd erősített abban, hogy mélyebben kapcsolódjak az erogén zónáimhoz, és megtapasztaljam a valós igényeimet.

A másik problémám a kielégülés hajszolása volt. Szeretkezés közben gyakran éreztem hatalmas nyomást az orgazmus elérésére. És minél jobban vágytam a robbanásra, annál inkább nőtt bennem a feszültség. Ez pedig olyan kínos együttléteket eredményezett, amikre nem akarok emlékezni. Szerencsére tudatos odafigyeléssel sikerült fejlesztenem az orgazmuskészségemet.

Ez azonban gyakorlást igényelt, méghozzá rengeteg gyakorlást.

Bevallom, eleinte nem volt könnyű valóban jelen lenni és arra fókuszálni, ami éppen abban a pillanatban történik. Időbe tellett, míg megértettem, hogy a kielégülés mindig elmarad, ha kényszerítem vagy siettetem. A harmonikus szexuális élet egyik legfontosabb része, hogy biztonságban érezzem magam, és kellőképpen ellazuljak ahhoz, hogy a felszabadulás megtörténhessen.

Hosszú hónapokig tartó gyakorlás után kimondhatom: az erőlködés frusztráló érzését felváltották a pillanat adta örömök. A szex mentális aspektusa ugyanis rendkívül fontos az intimitás fenntartásában, valamint a szenvedély megőrzésében. Azt hiszem, számomra erről szól a mindful szex.

Nyitókép: Unsplash

KREATÍV ÍRÁS KURZUS PECHÁL PETIVEL!

Ha mindig is érdekelt az írás tudománya, de még sose mertél klaviatúrát ragadni. Ha nem tudod, hogyan, de szeretnéd papírra vetni gondolataidat. Ha titokban csak a fióknak írogatsz, JELENTKEZZ! Részeltekért írj az info@igazino.hu mail címre.

Tovább olvasok