A jó pasik foglaltak?

Azt szokták mondani, hogy a pasik/csajok olyanok, mint a parkolóhelyek. A jók foglaltak, a szabadok pedig… Hát azt tudjuk, milyenek. Persze ez így vicces, de azért nem teljesen alaptalan ez a gondolat.

Sok olyan komment érkezik, hogy MINDEN férfi csak a farka után megy, nem létezik számukra se hűség, se becsület, se tisztesség. És én nem értem: azok a nők, akik így vélekednek, már ennyire megkeseredettek, sértettek, csalódottak, hogy az összes pasit leírták? Azért ez elég szomorú.

Ezzel kapcsolatban pedig eszembe jutott, hogy vajon ezek a nők milyen férfiakkal kerülhettek kapcsolatba? Nyilván olyanokkal, akik aktívan párt keresnek. Tehát olyan pasik alapján ítélik meg a férfiakat, akik jobbra húzták őket valamelyik társkeresőn, vagy részegen odamentek hozzájuk egy buliban, leszólították az edzőteremben, elkezdték fűzni egy baráti társaságban.

Nem kell kimagasló intelligenciával rendelkezni, hogy leszűrjük azt az egyszerű következtetést, hogy a nyomulós bunkók sokkal feltűnőbbek, és a rossz tapasztalatok mélyebb nyomot hagynak. Persze, hogy kiakadsz, ha az első chates beszélgetéseteken azzal indít, hogy küld egy képet a farkáról, és megkérdezi, hogy beleülnél-e. Vagy éppen valami számodra fontos dologról beszélsz, és erre az a válasza, hogy „Aham, amúgy te lenyeled?”

Minél több ilyennel találkozol, annál inkább az jön le, hogy minden pasi ilyen sekélyes. Pedig ez olyan, mintha egy tömegrendezvényen lennének olyanok, akik folyamatosan bekiabálnak valami tahóságot. Összességében az az érzésünk lehet, hogy egy csőcselék gyűlt össze, és gáz emberek voltak. És eldöntöd: ide többet nem mész.

Pedig ez a jelenlévőknek csak egy hangos, de kis százaléka volt. Ugyanúgy jelen voltak sokan, akik csendben, békésen vettek részt az eseményen, hozzád hasonlóan kulturáltan viselkedtek, és őket is zavarták ezek a közjátékok. De ugye csendes jelenlét nem hagy akkora nyomot. Ha egy férfi normális értékrenddel rendelkezik, nem az az életcélja, hogy minél több nőt megfektessen, ad magára, inkább komoly kapcsolatra vágyik, és tesz is ezért, akkor valószínűleg nem lesz túl sokáig szingli.

FORRÁS: UNSPLASH

Hiszen arra fordítja az energiáját, hogy az adott kapcsolata működjön, és nem arra, hogy minél több bugyit tudjon leudvarolni. Az ilyen pasikat pedig megtartják, gyereket szülnek nekik, és nem engedik el őket. Viszont akinek rendben van a párkapcsolata, az nem kiabálja ezt szét, listát készítve arról, hogy az én pasim hűséges, odaadó, nem ver át és így tovább.

Annyit tudunk csak róluk, hogy jól megvannak. Az emberek inkább a problémáikat adják ki magukból. Hogy megint összevesztünk azon, hogy széthagyta a ruháit, vagy este a PS előtt ült a haverokkal, és elfelejtette az évfordulónkat. Mert egyébként attól, hogy valaki alapvetően normális, rendes értékrenddel rendelkezik, még ugyanúgy lehetnek hülyeségei, amik bosszantóak.

Ugyanúgy követ el hibákat, olykor nehéz vele. De ettől függetlenül nem szar ember, és nem alkalmatlan egy párkapcsolatra. Egyszerűen csak ember. Ezzel most nem azt akarom mondani, hogy minden egyedülálló defektes. Mert nem így vagy. Sok normális férfi/nő pont azért nem talál magának egy ideig senkit, mert nem érik be akárkivel, nem bonyolódnak bele értelmetlen kalandokba, nem adják lejjebb.

Viszont érdemes azt belátni, hogy azért, mert sok bunkóval találkozol, még nem mindenki az.

És sokan vannak olyanok, akik éppen nagy szerelemben összebújva töltik az idejüket egy normális partnerrel. A cél pedig az lenne, hogy az ember átvágja magát a gyomon, és megtalálja azt, aki számára megfelelő. De ha már előre eldöntöd, hogy itt csak gyom van, virág nincs, és azért el sem indulsz, akkor tuti, hogy nem is fogod megtalálni.

Nyitókép: Unsplash

KREATÍV ÍRÁS KURZUS PECHÁL PETIVEL!

Ha mindig is érdekelt az írás tudománya, de még sose mertél klaviatúrát ragadni. Ha nem tudod, hogyan, de szeretnéd papírra vetni gondolataidat. Ha titokban csak a fióknak írogatsz, JELENTKEZZ! Részeltekért írj az info@igazino.hu mail címre.

Tovább olvasok