Aki aranytálcán szolgálta fel a lányokat Epsteinnek

„Ezek a lányok semmik, csupán szemetek” – mondta állítólag egy bizalmas beszélgetés során Ghislaine Maxwell, akit egy New York-i bíróság a napokban bűnösnek talált kiskorúak kárára folytatott szexkereskedelemben.

Ügye rávilágít: a szexuális ragadozók kifejezés nem csupán férfiakra illik. Egyre több köztük a nő, akik gátlástalan eszközökkel zsákmányolnak ki ártatlan gyerekeket. Valószínűleg ma már sok híresség bánja, hogy valaha egy magángépen pezsgőzött vele, vagy szelfin pózolt valamelyik magánszigeten. Különösen András herceg szomorkodhat emiatt, Erzsébet brit királynő szemöldöke pedig ismét egyik gyereke miatt remeghet.

Érdekes módon a közvélemény is hamarabb képzel el egy proli kinézetű, szegénysorból kikerülő nőt elkövetőként, mint egy örökösnőt, akinek helikopteres magánutak fémjelzik glamúrral átitatott életvitelét. Maxwell is ilyen celeb volt, társasági előkelőség, aki fényűző stílusával fedte el a sokkoló bűncselekményeket.

Az elmúlt hetek során derült fény arra a bíróságon, hogy milyen pénzből finanszírozta a homáros hétköznapokat. Vagyona korábbi partnerétől, üzlettársától, a pénzember Jeffrey Epsteintől származott, aki nyolc éven át legalább 23 millió fonttal hálálta meg a nő hűségét. Maxwell a szerelem elmúltával hasznosította magát: fiatal lányokat hajtott fel hatalmas étvágyú volt szeretőjének.

Azzal most nem foglalkozunk, hogy élete két legfontosabb férfijáról is kiderült, hogy csaló bűnöző, ráadásul “cserbenhagyták”: Epstein a cellájában lett öngyilkos, sajtómágnás apja pedig rejtélyes körülmények között esett tengerbe hajójáról. Ghislaine Maxwell ugyanis pontosan tudta, mit tesz, és az ítélet után nyugodtan hívjuk annak, ami: szexkereskedő.

FORRÁS: FACEBOOK

Erkölcstelen kerítő, aki kiskorúak bizalmába férkőzött, hogy aztán szexuális jellegű tevékenységekre vegye rá őket. Esetenként ő maga is beszállt a játékba. Noha egyre többet foglalkoznak a témával, még mindig inkább a férfi elkövetőkre fókuszálnak, ha szexuális bűncselekményekről van szó.

A nők általában kevesebb büntetést is kapnak, mintha nem ugyanarról a bűnről lenne szó. Míg a férfi elkövetőnél tipikus cél a kívánt szexuális partner mindenáron való megszerzése, addig a nők gyakran belecsábítják az abúzusba az áldozatot, de ők maguk nem vesznek részt benne. A társadalmi normák szerint is inkább férfiak követnek el szexuális zaklatást, és ma is él a mítosz, hogy a fiúk mindig készen állnak egy kis mókára.

Vagy hogy egy nő nem is tudná legyűrni őket. Ezért kevesebb esetben jutnak el a feljelentésig. A női részvételnek sokféle oka lehet: a férfi motivációhoz hasonlóan beszélhetünk hatalmi harcról vagy devianciáról. Számos esetben pedig a férfi társ kényszeríti a nőt. Viszont a női elkövető sokkal könnyebben tudja palástolni gyanús viselkedését, hiszen a társadalom alapvetően gondoskodóbbnak látja a nőket.

Ezért gyakran nagyobb manipulátorok, mint a férfiak, úgy hálózzák be áldozatukat, hogy még az utolsó pillanatban is bizalmi nővérként tekintenek rájuk. Számos esetben derül ki, hogy valamelyik gondoskodó szerepkörben követnek el sértést: tanárként, szülőként, bébiszitterként, felügyelőként. Jellemző még a női szexuális ragadozókra az is, hogy gyakrabban társelkövetők, mint a férfiak.

A magát ártatlannak való Maxwell, akire 65 év börtön várhat, ugyancsak ilyen bűnelkövető volt. Az áldozatok úgy írták le a nőt, mint egy barátot, nővért, akinek a jelenléte garancia arra, hogy biztonságban vannak. Annyira jól sikerült a lányok becserkészése, hogy saját érzéseiket is megkérdőjelezték a történtekkel kapcsolatban.

Hiszen Maxwell annyira közvetlen, annyira nyájas volt, hogy még az sem számított intő jelnek, amikor végigtapogatta egyiküket és közölte: remek teste van, ami megfelel Epsteinnek. Az örökösnő az abúzus minden formájában részt vett, rábeszélte a lányokat az erotikus masszázsra, megmutatta, mit szeret Epstein, és olykor szexuálisan is megérintette őket vagy csatlakozott a masszázshoz.

Megszervezte a találkozókat, jelmezt készített ki a lányoknak, és pénzjutalmat adott nekik, ha újabb barátnőt sikerült beszervezniük. Maxwell kifinomult manipulátorként segített kiépíteni a rendszert. Mintegy mentorként működött Epstein mellett.

Kettősük tökéletesen ábrázolja az abúzus vezető okát, a hatalmi egyensúlytalanság megteremtését.

A duó elképesztő vagyonnal és még elképesztőbb kapcsolatrendszerrel rendelkezett. Áldozataik fiatal, zűrös hátterű lányok, függők, korábbi áldozatok, a társadalom peremén élők. Kit ne varázsolna el, ha szegény otthonából meginvitálják a luxusba? Ha azt éreztetik vele, hogy különleges? Még ha ez azt is jelenti, hogy félmeztelenül kell megmasszírozni egy férfi lábát?

„Úgy emlékszem, hogy rendkívül nyájas volt más nőkkel, de nem rémlik, hogy bárkinek a nagyon közeli barátnője lett volna – mesélte egy nő Maxwellről. – Azt hiszem, hogy a nők nem igazán voltak neki fontosak, csak addig, míg általuk megismerkedett egy másik nagyhatalmú férfival.”

Nyitókép: Facebook

KREATÍV ÍRÁS KURZUS PECHÁL PETIVEL!

Ha mindig is érdekelt az írás tudománya, de még sose mertél klaviatúrát ragadni. Ha nem tudod, hogyan, de szeretnéd papírra vetni gondolataidat. Ha titokban csak a fióknak írogatsz, JELENTKEZZ! Részeltekért írj az info@igazino.hu mail címre.