A legdivatosabb szín 2022-ben, amely a szebb jövőt szimbolizálja!

2022-01-20 Sikk

Végre új év, végre újabb lehetőségek, végre egy kis változás! Legalábbis a színek és a trendek terén biztosan, mivel az év színe titulust minden évben kiosztják, amit nem más, mint a Pantone színtanácsadó cég választ ki.

De mivel egy szín nem szín egész évre, így több kísérő árnyalatot is megneveznek a hozzáértők. Ezek keretezik az aktuális évre vonatkozó tónusokat, melyek meghatározzák az év divatját és tükrözik a kor szellemét. A szabványozott színrendszeréről elhíresült Pantone trend előrejelző vállalat közel 60 éve végzi ezt a besorolást. Az aktuális évre vonatkozó színhez pedig mindig fűződik valami ideológia, ami mentén győztest hirdetnek.

2022 színe pedig nem más, mint a Very Peri – vöröseskék.

Miért pont ez a szín, és miért pont most?

Ez az eddig nem létező szín a szebb jövőt szimbolizálja. A szakemberek indoklása szerint a hideg kék a nyugalmat, míg a vörös a megújulást jelképezi. Természetesen hangulatában a minket körülvevő világra próbál rámutatni. Két ellentétes szín kombinációja teremti meg az összhangot, amelyet ez a teljesen új árnyalat képvisel. Szerintük ez a szín nyugtatólag hat az emberekre, de mégis magában hordozza a pulzáló energiát. Tehát a „legboldogabb és legmelegebb kék az összes közül”.

FORRÁS: FREEPIK

Nézzük, milyen kísérő árnyalatokat hozott magával 2022!

Rózsaszín cukormáz

Egyrészről maradnak a pasztelesebb árnyalatok is, mint a korall vagy a potpourri rózsaszín, de mellé felkerült a palettára a vibráló hatású rágógumi tónusa is.

FORRÁS: HM.HU

Vizek kékjei

A kék árnyalat szinte összes változata nyerő lesz idén, legyen az nyugalmat árasztó öbölkék, gleccserkék vagy a tenger kékjét idéző cascade.

FORRÁS: ZARA

A kitartó sárga

A tavalyihoz hasonlóan idén is feltűnnek a sárga árnyalatok. A legtrendibb verziókban a popcorn sárga, amelyben inkább egy vajas sárga árnyalat és a világító napsugarak sárgái lesznek megfigyelhetőek.

FORRÁS: MANGO

Ébredő zöldek

A frissesség megkoronázásaként a természetben fellelhető zöld hajtások színei lesznek a meghatározóak. Mellette pedig a koszos hatású kékeszöldek jelennek meg a divatban, mint a bazsalikomzöld.

FORRÁS: HM

Egy csésze kávé

A natúr színek kedvelői most barnás, kávés árnyalatokkal frissíthetik ruhatárukat. Legyen az mokka, szudánbarna vagy kávékvarc, biztosan jól kombinálható választás lesz.

FORRÁS: MANGO

Az idei árnyalatok között is bőven lehet válogatni, így mindenki megtalálhatja a hozzá legjobban illőt. Nem kell semmit magunkra erőltetni, DE – ahogyan azt az év színével is hirdetik – vedd körbe magad színekkel! Fejezd ki magad színekkel! Újulj meg színekkel! Lehet, jobban összhangba kerülsz magaddal és a világgal. 😉

Nyitókép: Freepik

KREATÍV ÍRÁS KURZUS PECHÁL PETIVEL!

Ha mindig is érdekelt az írás tudománya, de még sose mertél klaviatúrát ragadni. Ha nem tudod, hogyan, de szeretnéd papírra vetni gondolataidat. Ha titokban csak a fióknak írogatsz, JELENTKEZZ! Részeltekért írj az info@igazino.hu mail címre.