Játszmákkal semmire se mész a pasiknál?

A legtöbb férfi szereti a karakán nőket. Kíváncsi vagy rá, miért? Azért, mert egy határozott, saját értékeivel tisztában lévő nő teljesen más aspektusból közelíti meg a párkapcsolat lényegét, mint az, akinek nincs önbecsülése.

Ez a személy abban különbözik másoktól, hogy saját élete aktív irányítójaként él, mindig tudja, mit akar, és azt is, hogyan valósítsa meg elképzeléseit. Úgy gondolod, erre születni kell? Alaposan tévedsz, a jó hírem az, hogy ez egy tanulható folyamat. Az első lépés annak felismerése, hogy ezen a téren még fejlődnöd kell. A változás természetesen nem megy egyik napról a másikra, a végeredmény azonban megéri a befektetett energiát.

Hiszen ha magabiztosnak tűnsz, akkor a férfiak másképp fognak bánni veled – pozitív értelemben. Egyvalamit viszont soha ne felejts el: ahhoz, hogy boldog lehess a társad mellett, ismerned és szeretned kell önmagad. Az értékeiddel, a hibáiddal, a belső bizonytalanságaiddal együtt. Tehát egyfajta szemléletváltás szükséges ahhoz, hogy képessé válj a magabiztos önkifejezésre, amihez a kitartó gyakorlás az eszköz. Az alábbiakban ehhez adok néhány tippet.

Tudod, mikor kell nemet mondani

Minden férfi álma egy olyan nő, aki kedves, empatikus, melegszívű és gondoskodó. Csodálatos dolog birtokában lenni ezeknek a tulajdonságoknak, de azért ne áldozz fel mindent a másikért! Tudnod kell, mikor kell egy kicsit visszavenni a tempóból és a személyes igényeidet kifejezésre juttatni. Mégpedig egyértelműen.

FORRÁS: UNSPLASH

Ez egy nagyon fontos tulajdonság a kiegyensúlyozott párkapcsolathoz. Amennyiben úgy érzed, a szerelmi viszonyaidban általában háttérbe szorítod a saját vágyaidat, érzéseidet, mert attól félsz, hogy elveszíted a másikat, akkor valóban változtatnod kell! Hidd el, túlzott ragaszkodásoddal pont az ellenkezőjét éred el, mint amit szeretnél.

Előnyödre fordítod az esendőségedet

Fontos szabály az öntudatosság felé vezető úton, hogy megtanulod kezelni a kudarcokat. (Elfogadva azt, hogy nem vagy tökéletes, ahogy senki sem.) És akkor sem esel kétségbe, ha valami nem úgy alakul, ahogyan elképzelted. A harmonikus együttélés titka az arra való törekvés, hogy a hibáidból tanulva jobb ember legyél.

A konstruktív kritikát ezért soha ne vedd személyes támadásnak, inkább egyfajta lehetőségként tekints rá, ami által fejlődhetsz! Ne feledd: a visszajelzésekben rejlő erőt önmagad és a kapcsolatod jobbá tételére fordíthatod.

Túllépsz a kicsinyes gondolkodáson

A kicsinyesség olyan, mint egy alattomos vírus: csendben, szinte észrevétlenül vegyül kettőtök közé. Minden nüansznyi apróságot nem szabad a szívedre venni, ahogyan fennakadni sem érdemes egy-egy kifejezésen és gesztuson. Ezzel egyfelől saját magad fosztod meg a tartalékaidtól, másfelől a kapcsolatodat is megmérgezed.

Ideje hát megtanulod különbséget tenni fontos és jelentéktelen dolgok között, ne hagyd, hogy a negativitás gyengítsen! A saját bőrödön fogod megtapasztalni, milyen felszabadító érzés, amikor kiszabadulsz a szőrszálhasogató éned fogságából.

Nem taktikázol

Felejtsd el azokat a tanácsokat, amik arra buzdítanak, hogy mutatkozz távolságtartónak és nehezen elérhetőnek a férfi előtt! Hiszen az erősebbik nem tagjai nem vonzódnak ahhoz, akit túl könnyen megkaphatnak, kell nekik a kihívás, a küzdelem, blablabla. Ez orbitális marhaság. Az ilyenfajta játszmázás legfőképpen azokra jellemző, akik képtelenek autonóm felnőtt módjára működni.

Nem mellékesen egy tudatos és határozott férfi nem akar kapcsolatot kialakítani olyan nővel, aki éretlen csitriként viselkedik. Azt hiszem, a legjobb tanács, amit adhatok: soha ne félj önmagad lenni és kimutatni az érzéseidet. A bátrak lehetnek csak igazán boldogok.

Nyitókép: Unsplash

Tovább olvasok