Miért olyan pasi kell, aki nem szeret igazán?!

A legtöbb nő belefutott már élete során olyan helyzetbe, hogy totál fölöslegesen ácsingózott egy olyan srác után, aki amúgy nagy ívben tojt a fejére. Sajnos rengeteg okos, önálló, felnőtt nő képes hagyni, hogy valami félnótás hülyére vegye.

Aki meg képes kiszállni egy ilyen helyzetből, utólag értetlenkedve fogja a fejét, mert nem érti, hogy mi ütött belé. De mi is történik ilyenkor? A tudatalattinkban élő bogyógyűjtögető ősasszony kinéz magának egy általa előnyösnek ítélt hímet, akivel életképes utódokat lehetne létrehozni abban az esetben, ha még mindig barlangban laknánk. Sajnos ez az ősasszony nem lát ennél tovább.

Nem érdekli, hogy az adott hím egyáltalán elérhető-e – sem az, hogy milyen ember. Ráadásul viszonzatlan szerelem esetén olyan agyi területek aktiválódnak leginkább, melyek a függőséget és a rögeszmés viselkedést bátorítják. Például a szerotonin szint úgy lecsökken, mint a kényszerbetegek esetében, és az összes többi tünet is teljesen más irányba erősödik, mint viszonzott szerelem esetén.

Nem csoda, hogy ilyenkor az ember úgy viselkedik, mint egy drogos, akinek teljesen elborult az agya. Ráadásul ez a típusú szerelem is ugyanúgy eltarthat 1-2 évig, mint a hagyományos lángolás. Ha a szerencsésebbek közé tartozol, akkor ez az egész kimerül egy plátói románcban. Például nem tudod kiverni a fejedből a helyes nős kollégádat, minduntalan az alkalmat keresed, hogy szót válthass vele, de szerencsére nem veszi a lapot.

Ha a kevésbé szerencsések közé tartozol, akkor összejössz egy olyan sráccal, aki amúgy nem igazán akar tőled semmit, és megkezdődik a hónapokig vagy évekig tartó bizonytalanság és szenvedés. Mivel a józan ész háttérbe szorul, és a szerencsétlen hormonjaid miatt könnyebben is kapható vagy, a kevésbé tisztességes és egyenes férfiak pedig ezt remekül ki tudják használni.

FORRÁS: PEXELS

A legrosszabb és legmegalázóbb verzió az, ha szerető vagy, aki húsz éve várja, hogy elhagyja érted a családját. És még mindig elhiszed, hogy csak sajnálatból szexel az asszonnyal, azért született meg időközben a negyedik gyerek is. Ha korrekt lenne a srác, kertelés nélkül elmondaná, hogy nem akar tőled komoly kapcsolatot.

De ilyenkor általában egy jófiúnak álcázott seggfejről van szó, akinek a mondataiból azt hallod ki, amit szeretnél. Ha bánatos kutyaszemekkel elmeséli, hogy tönkretették szegényt a gonosz exei, vagy a jelenlegi felesége maga az ördög, akkor egyből feltámad benned a vágy, hogy megmentsd. Mert majd te boldoggá teszed.

De olyanról is hallottam már, aki képes volt azt mondani a randizás elején, hogy lecserélné a lakását egy nagyobbra, hogy elférjenek majd a leendő gyerekek. Nyilván nem arra gondol, hogy te leszel az anyjuk, de te a lelki szemeid előtt már látod magad három kis lurkóval boldog családi körben. Tudnod kell, hogy ez a srác soha nem lesz veled igazán őszinte. Mutat annyi érdeklődést, hogy felkeltse benned a reményt, csepegteti a szeretetmorzsákat, mert imponál neki, hogy odavagy érte.

Te pedig minden együtt töltött éjszakát szerelmi megnyilvánulásnak vélsz. Ő jól elvan nélküled is, éli az életét, mialatt te kétpercenként ránézel a mobilodra, hogy írt-e valamit. Meg lemondod a barátnős estéket, hátha pont randira hív. Amikor már teljesen kétségbe vagy esve, ezalatt a srác valószínűleg jót bulizik, családozik vagy nyaral, és eszébe sem jutsz. Mivel nem ismered igazán, az agyad önállóan kitölti az üres részeket.

Amíg a viszonzatlan szerelem homálya ül az agyadon, addig az üres részek csupa felturbózott tulajdonságok lesznek. Hogy milyen felelősségteljes, sokat dolgozik, csak ezért nem ér rá. És milyen családcentrikus, hiszen nagyobb lakást akar, gyerekszobákkal. Sokkal szebbnek, okosabbnak, izgalmasabbnak látod őt, mint amilyen valójában. Csak a kijózanodás után fogsz rájönni, hogy amúgy tökre gáz az egész lénye kívül-belül.

Nagyon nehéz egy ilyen egyoldalú kapcsolatot megszakítani, mert egyre csak hitegeted magad, hogy majd lesz belőle valami értékes. Elárulom, hogy nem lesz. Időtöltésnek jó vagy, amíg nem találkozik egy számára alkalmas barátnőjelölttel, akit fel is vállal. Vele persze nem így fog majd viselkedni. Úgyhogy jót tenne az önértékelésednek, ha már ezelőtt kiszállnál.

Minél előbb véget vetsz a semmilyen, egyoldalú viszonynak, annál hamarabb megadod magadnak az esélyt, hogy megismerd azt, aki téged akar.

És ezt ki is mutatja ahelyett, hogy bizonytalanságban tartana. Ahogy a volt főnököm mondta, miután félkómásan esett be reggel az irodába: ha egy férfinek fontos vagy, képes éjszaka megsütni a kedvenc palacsintádat, aztán átautózni vele hozzád 50 kilométerre úgy is, hogy másnap hajnalban kel. Ha egy férfi igazán akar tőled valamit, az egyértelmű lesz – ott nem lesznek kérdőjelek…

Nyitókép: Pexels

Élsz-halsz az IgazinNŐ cikkeiért? Akkor iratkozz fel hírlevelünkre, és mi elküldjük neked a hét legjobb cikkeit, nehogy lemaradj! 🙂

Tovább olvasok