Az előjátékot nem az ágyban kell elkezdeni…

Előjáték? Azt hiszem, erről egyből az jut eszedbe, ami a szeretkezés előtt zajlik, ugye? Ugyan… Olyan messzire nyúlik ez vissza. Annyival több, és az igazság az, hogy ezerszer izgatóbb, mint amikor már bőven elvesztek egymás testében.

Mert hacsak nem egyéjszakás kaland, amibe épp bonyolódni készültök, bizony már nagyon messziről indulva egymás bőrébe bújtok. És a bőre alá, a tekintete mögé, minden hanglejtésbe, minden illatba, minden apró mozdulatba. Sőt… Talán belevesztek már abba a percbe is, amikor rájöttök, hogy tetszik a másik.

No, nem arra a tetszésre gondolok, hogy ránézel, és egy hümmögés kíséretében nyugtázod, jó csaj/pasi. Én most arra a pillanatra gondolok, ami lehet, hogy a hümmögés után csak jóval később érkezik meg…. Emlékszel, amikor azon kaptad magad, hogy eszedbe jutott és mosolyogtál? Talán magad sem értetted akkor, miért, de igazán nem is érdekelt.

Csak jó volt. És ha van, amitől mosolygunk, az már épp elég egy jó érzéshez, hát miért kellene többet, mást belemagyarázni? Olyan előjáték ez, mint egy óvatos tánc, amikor még nem tudod, mennyire mehetsz közel a másikhoz. Amikor nem tudod, hogy ugyanazt a ritmust halljátok-e, ugyanúgy mozognátok-e rá, egymás mellett és egymással.

Próbálod megfejteni, kifürkészni, mint valami nagyon mély titkot, aminek őrzője akarsz lenni. De tudod, az ilyen mély titkokat nem adják ingyen! Az áruk sok-sok percnyi beszélgetés, nevetés, vélemény és gondolatcsere. Órákba átkúszó élménybeszámolók, figyelem, a bizalom köveinek letétele. Ennek a munkának azonban könnyednek és szárnyalónak kell lenni.

Mert ha bármikor is úgy érzed, hogy terhes és kényszer… akkor nem ugyanazt a zenét halljátok, és amikor kiestek a ritmusból, félő, hogy nem tudjátok onnan folytatni. Előjáték az is, hogy azonos vágyálmot láttok, és ezen keresztül haladtok tovább egymás felé. Egyre közelebb, egyre merészebben, egyre bátrabban és egyre több szenvedéllyel.

FORRÁS: PEXELS

Amikor az első puha, apró érintéseket így teszitek meg, mert tudni akarjátok, hogy a már ismerős lénye mellett az érintés vajon nem idegen-e. Vajon benne van annak az időnek a virágzása, ami a ti előjátékotok? Mert ez csak így működhet. Hiába a már ismerős szempár, ha a kéz hidegen simítja a bőröd, amit még csak véletlenül sem szeretnél az egész testeden érezni.

Talán eleinte, ha hitetlenkedve fogadod, hogy mindez veletek történik, menet közben egy picit meg is állhatsz. Egy kicsit messzebbről vizsgálhatod magatokat. Sokáig talán még azt sem mered kimondani, hogy „Kívánlak.” Egy kicsit olyan ez, mint amikor az elején attól fél az ember, hogy lefülelik, és csak elpirulva, fejet csóválva tudsz beszélni az érzéseidről, mintha bűnös dolog lenne.

És bizony ekkor, a bájos pillanatok közepette, gyakran azt is tudni akarod, hogy nem csak valami pillanatnyi elmezavar hajt a másik felé. Talán, ha elég hangos zajt csapsz, az helyrerázza a szíved furcsa ritmusát, ami újra a régi rendszer szerint kezdi el dolgoztatni a vért benned? Talán, ha elég sokat és elég gyorsan sétálsz a másik nélkül, akkor kapsz egy másfajta ütemet?

De amikor rájössz, hogy ha ez így is lesz, akkor sem ma, nem most, és nem is holnap következik be, akkor, abban az érzésben, abban a gondolatban minden megváltozik. Te is. Mert egyszer csak – elengedve minden görcsös önmegtartóztatást – puhán huppansz a tudatba, hogy nektek bizony dolgotok van egymással. És eljön az idő, amikor egy másfajta előjáték veszi kezdetét.

Mert ez már a bizalom olyan szintjét hozza magával, ahol nincs kérdés, hogy meg akarod-e érinteni.

Hogy szeretnéd-e, hogy ajkát tapassza az ajkadra. Hogy már nyílt tekintettel a testek csatamezejére hívod és suttogsz a vágyaidról, hiszen tudod, hogy azok jó kezekben vannak, akárcsak te és a titkaid. És amikor meztelen, forró bőrrel egymásba gabalyodva pihentek meg, akkor egyszersmind rájöttök, hogy mi is volt az igazi előjáték. Akkor talán kicsit sajnáljátok is, hogy egy új szintre jutottatok, de itt még nem kell, hogy vége legyen… Hiszen lehet, hogy életetek egyik legnagyobb kalandja ezzel veszi kezdetét.

Nyitókép: Pexels

Élsz-halsz az IgazinNŐ cikkeiért? Akkor iratkozz fel hírlevelünkre, és mi elküldjük neked a hét legjobb cikkeit, nehogy lemaradj! 🙂

Tovább olvasok