Neked könnyű csajozni, mert…

Sokszor megkaptam már férfiaktól, hogy nekem könnyű nőkkel ismerkednem, mert sok szempontból előnyt élvezek, viszont nekik milyen nehéz.

A hátrányosabb helyzetük miatt magányosak, vagy mennek bele rossz kapcsolatokba, vagy kezdenek ki olyan nőkkel, akikkel egyébként nem is szívesen lennének együtt. Szóval könnyű neked mert:

  • „Te írsz!”
  • „Mert ki vagy gyúrva!” – Fú de utálom ezt a szót…
  • „Mert jól tudsz beszélni, olyan magabiztos vagy!”
  • „Mert a csajok szeretik az ilyen szakállas tetovált pasikat!”

Olyan 12 évvel ezelőtt kezdtem el írni. Akkor ez még a kutyát nem érdekelte rajtam kívül. Aztán keveseket igen, de idő kellett ahhoz, hogy nagyobb közönség előtt is megjelenjenek a cikkeim. Persze, előny, hogy jól tudok írásban is kommunikálni, van, akinek az is tetszik, hogy elolvassa a gondolataimat és szimpatizál velük. De ebben több mint egy évtized munka van, nem így születtem.

Egész életemben sportoltam, edzőterembe 2005 nyarán kezdtem el járni, az akkori barátnőmmel. Tehát sosem az lebegett a szemem előtt, hogy majd akkor ezzel fogok csajozni. Azt gondolom, hogy hihetetlenül fontos a mozgás, és már annyira függő lettem, hogy ha valamiért két hét kimarad, akkor konkrétan rosszul kezdem érezni magam, és muszáj vagyok elmenni edzeni.

FORRÁS: PEXELS

Mellette dolgozom, nevelem a gyerekem, élem az életem, és nem vagyok egy fitness freak. A fizikai megjelenésemért sem csak bementem egy boltba és leakasztottam a fogasról.

Fiatalon én eléggé visszahúzódó voltam, alig lehetett hallani a hangom társaságban, és ahhoz aztán baromi sok idő kellett, hogy egy lányt meg merjek szólítani romantikus indítékkal. Hihetetlenül be voltam szarva, féltem, hogy elutasítanak, hogy hülyeséget mondok, hogy bénázok.

Sokáig tréningeltem magam, és sokszor estem pofára, amíg rájöttem arra az egyszerű tényre, hogy a lányok is ugyanolyan emberek, és ugyanúgy lehet beszélgetni velük, mint a fiúkkal, és nem kell ezt túlmisztifikálni. De még most is előfordul, hogy valakivel zavarban érzem magam, vagy elkezdek hadarni. Szörnyen hadarós voltam…

A lányom születése előtt lett szakállam, olyan 8 évvel ezelőtt. Bevallom, a Vikings sorozat inspirált elsősorban, mert akkor döbbentem rá, hogy ez lehet egy nagyon férfias dolog is. Plusz utálok borotválkozni. Akkoriban még nem árasztotta el a világot ez a hipster trend, hogy sok pasi panel favágónak képzeli magát és hajvasalóval formázgatja trendi arcbozontját.

Szinte az összes ismerősöm hülyének nézett és kicikizett (közülük sokan később szintén szakállt növesztettek). Viszont vannak olyan nők, akiknek kifejezetten piros lámpa az arcszőrzet. Tehát már azzal a ténnyel, hogy én rendelkezem ezzel, elvágtam náluk magamat.

A tetoválásokra ugyanez igaz. Még mindig él sok sztereotípia az emberek fejében, és vannak, akik elképzelni sem tudják, hogy a párjuk ki legyen varrva. Mert az olyan sittes, az olyan proli, az olyan gagyi, az olyan ronda, és egyébként is, hogy fogsz kinézni öregen?

Szóval az, hogy az én fizimiskám kinek jön be, és ki irtózik tőlem, kb. annyira random, mintha feldobnék egy érmét. De nekem legalább tetszik, nagyjából elégedetten nézek a tükörbe, és szerintem ez az, ami fontos. Szóval, amikor valakinek azt mondod, hogy neked könnyű, mert… akkor érdemes végiggondolni, hogy de vajon mindig könnyű volt?

Vagy sokáig baromi nehéz, és melós volt, hogy aztán könnyű legyen?

Mint az edzés. Ott sem a súlyok lesznek könnyebbek, csak te leszel erősebb. Nyugtathatod magad azzal, hogy neked azért nem sikerül valami, mert te nem vagy olyan kiváltságos helyzetben, de azzal nem jutsz előrébb. Meg kell találni azt, amivel neked lesz könnyebb. Én például nem tudok gitározni. Pedig milyen könnyű lehet csajozni azoknak, akik tudnak…

Nyitókép: Pexels

Élsz-halsz az IgazinNŐ cikkeiért? Akkor iratkozz fel hírlevelünkre, és mi elküldjük neked a hét legjobb cikkeit, nehogy lemaradj! 🙂

Tovább olvasok