Csodáld meg a magyar tervezők munkáit a divathét előtt!

2022-01-31 Sikk

Aki már tűkön ül, az most kicsit megnyugodhat: idén először már a divatheteket megelőzve láthatjuk a magyar tervezők legújabb kollekcióit a Budapest Central European Fashion Weeken!

A Magyar Divat & Design Ügynökség (MDDÜ) január 31. és február 6. között ismét megrendezi a Budapest Central European Fashion Weeket. Az Ügynökség idén egy igazán exkluzív élménnyel készül, a BCEFW Pre-Fall Collection során még a nemzetközi divathetek előtt mutatja be több mint 30 magyar és régiós tervező legújabb kollekciójának limitált válogatását.

A divathét utolsó három napján Budapest igazi divatvárossá változik: a két különböző helyszínen megtartott divatbemutatók mellett Budapest különböző pontjain számos side event is vár bennünket, valamint egy virtuális üzlet is, ahol online szerezhetők be a kortárs tervezők szezonális darabjai.

A show-ra ellátogatók a legújabb kollekciók mellett megismerhetik hazánk két jelentős turisztikai vonzerővel bíró épületét is, továbbá a kiegészítő programoknak köszönhetően Budapest belvárosát, amely egy teljes héten keresztül kínál közel 20 divat tematikájú programot.

A 2022/23-as őszi-téli kollekciókat felvonultató catwalk show-kat pénteken a Királyi Lovarda épületében, szombaton és vasárnap pedig a Szépművészeti Múzeumban tekinthetjük meg. A 19 magyar és 2 lengyel tervezőtől egyenként tíz szettet láthatunk a diverzitásra és a pozitív testkép hangsúlyozására.

FORRÁS: MDDÜ

Ráadásként, a Fashion Street-en található Deák Palotában kiemelt kísérőprogramként 5, míg a Szépművészeti Múzeumban 7 hazai márka kiállítása tekinthető meg, köztük különféle kiegészítőket és ékszereket tervező brandek. És ahogy az már megszokott, a személyes részvétel mellett az események és divatbemutatók online is követhetőek lesznek a BCEFW hivatalos Facebook-oldalán, illetve TikTok-csatornáján.

Sőt, az Ügynökség a Metaverzum digitális világában egy virtuálisan felépített üzlettel készül, melybe belépve képet kaphatunk a magyar kortárs darabokról, amik egy kattintással közvetlenül meg is vásárolhatóak a Budapest Select Concept Store oldalán.

Az Ügynökség a tavalyi évhez hasonlóan idén is az Ökumenikus Segélyszervezet számára ajánlja fel a jegyértékesítésből befolyó összeget, hogy minél több rászorulónak tudjon ételt, otthont, esélyt biztosítani. A tavaly októberi bevételek alapján a felajánlás 2 millió forint volt.

A Magyar Divat & Design Ügynökség eltökélt szándéka, hogy a tudatosság jegyében válasszunk hazai tervezői darabokat. A fenntarthatóság kiemelten fontos a BCEFW programjában, ahol egyre több divatmárka alkalmaz zero waste, patchwork és egyéb környezettudatos módszereket az etikus működés érdekében.

Nyitókép: MDDÜ

Élsz-halsz az IgazinNŐ cikkeiért? Akkor iratkozz fel hírlevelünkre, és mi elküldjük neked a hét legjobb cikkeit, nehogy lemaradj! 🙂

Tovább olvasok