Csak egy “idegennel” lehet izgalmas az ágyban?

A szexben izgalmat, változatosságot, szenvedélyt keresünk. Sokan pedig azt hiszik, hogy ez akkor van leginkább jelen, amikor egy új kapcsolat elején vagyunk, vagy akár csak egy alkalmi partnerrel. Az ismeretlen varázsa, az újdonság izgalma adja meg ezt.

Ami részben, bizonyos mértékig igaz. Hiszen egy új emberrel minden kis érintés, felfedezés bizsergető érzés lehet. Viszont az első alkalmak még a puhatolózásról szólnak. Te mit szeretsz, mit élvezel, mi fér bele, mire vágysz, és mire nem? Ezeken kívül előfordulhat még szégyenlősség, bizonytalanság, bizalmatlanság is. A legtöbb ember azért nem pornószínészi nyitottsággal és bátorsággal rendelkezik, aki nem fél megmutatni vagy megtenni bármit.

A férfiak szoronghatnak a teljesítményük, méreteik miatt. Elég sokáig bírom, elég ügyes vagyok, elég nagy vagyok, elég gyorsan tudok regenerálódni, ha még egy menetet szeretnénk? A nők is bizonytalanok lehetnek, hogy mindent meg tudnak-e adni a másiknak, és talán a férfiaknál jobban attól, hogy milyen a külsejük. Elég jó a mellem, elég kerek a fenekem, nem túl nagy a hasam, ebben a pózban nem gyűrődik össze rondán a bőröm?

Van, aki ezt könnyebben veszi, és van, akinél erősebben jelentkezik, akár annyira, hogy ez a szex minőségét is befolyásolja, mert rontja a teljesítőképességet, vagy feszengőssé változtatja az együttlétet. Mindegy, hogy hol helyezkedünk el a “feszengési skálán”, az esetek nagy részében az biztos, hogy ha jobban bízunk valakiben, felszabadultak vagyunk vele, és biztonságban érezzük magunkat mellette, az pozitív hatással van a szexuális életünkre.

Amikor tudod, hogy a párod elfogadja a tested, akkor már nem aggodalmaskodsz azon, hogy esetleg rosszul nézel ki ruha nélkül. Ha nincs benned nyomás, hogy minden alkalommal lenyűgözően teljesíts, akkor nagyobb az esély rá, hogy úgy fogsz. Ha biztonságban érzed vele magad, akkor sokkal bátrabban kipróbálsz olyasmit, amitől eddig talán ódzkodtál. Hiszen tudod, hogy nem történhet semmi olyasmi, ami neked rossz lenne.

Több nőtől is hallottam már, hogy mennyire fontos számukra, hogy biztonságban és elfogadva érezzék magukat a partnerük mellett.

Ez pedig egy olyan dolog, amiért tenni kell, amit be kell bizonyítani. Az egymást követő tapasztalatokkal lehet eljutni odáig, hogy valaki bátran el tudja engedni magát.

Forrás: Unsplash

Ez pedig nagyban fokozza a szex minőségét, hiszen közvetlenebb lesz a kommunikáció is. Nincs feszengés, a testünk takargatása átvált abba, hogy meg akarjuk mutatni magunkat, hiszen tudjuk, hogy a párunknak ez is örömet szerez. Persze tudom, hogy vannak exhibicionisták, akik a 0. ponttól úgy kitárulkoznak, mint egy rongyosra olvasott könyv, de még bennük is lehetnek olyan lelki gátak, amik megakadályozzák a teljes kiteljesedésüket.

Mert nemcsak az állhat a kielégítő szex útjába, ha nem merünk megtenni valamit, hanem az is, amikor valaki olyat tesz, amit valójában nem is akar. Csak azért, hogy a másik kedvében járjon, vagy mert nem akar unalmas lenni, nem akar csalódást okozni. Önzőnek lenni sem jó, de a megfelelési kényszer hatása alatt ágyba bújni valakivel sem az.

Szóval igen, amikor egy eddig ismeretlen ember testét kezdjük el felfedezi, az egy izgalmas dolog – de azért nem kell attól tartani, hogy elillan a varázs, ha már jobban kiismertük egymást. Persze, ha hagyjuk rutinba fulladni az együttléteinket, ha már tudjuk, “melyik gombokat kell megnyomni”, hogy a másiknak jó legyen, és csak ezt alkalmazzuk, akkor tényleg beleszürkülhetünk. Viszont rengeteg új lehetőség is van abban, amikor már felszabadultan kísérletezünk együtt, és ez bizonyos szempontból sokkal izgalmasabb is lehet, mint az ismerkedős szeretkezések.

Nyitókép: Unsplash

Tovább olvasok