A gyűrű értékén múlik, hogy igent mondasz-e?

2022-03-18 Koffein

A legtöbb nő romantikus terveket sző a majdani lánykérésről. Nem kezdhetjük elég korán: van, aki már óvodában erről álmodozik, hogy milyen lesz, amikor megkérdik a kezét és habos-babos ruhában végre az oltár elé vonulhat.

Persze a legritkább esetben történik minden olyan tökéletesen, mint a csillámporos, rózsaszín álmainkban. Reni barátnőm határozott tervekkel szállt bele az aktuális párkapcsolatába, és nagyon sok mindent ki tudott erőszakolni, hogy az ő elképzelése szerint történjen. Ő kezdeményezte az ismerkedést, az első randit, az első csókot.

Tudta, hogy mikor van itt az ideje az első együtt alvásnak, az összeköltözésnek. Szigorú ütemterve volt azt illetően is, hogy mikor ideális a leánykérés, az esküvő és a trónörökösök érkezése. Igen ám, de a leánykérés az az egyetlen mozzanat egy kapcsolatban, amely akkor és úgy történik, ahogyan azt a férfi gondolja. Nincs szó közös döntésről, hiszen akkor oda a meglepetés.

A férfi amikor úgy érzi, hogy eljött az ideje, felteszi a nagy kérdést. A nő pedig válaszol rá, ennyire egyszerű. Szerintem a nők épp elég dolgot igyekeznek az ellenőrzésük alá vonni egy párkapcsolatban, legalább ezt az egy dolgot hagyjuk meg száz százalékosan a férfiaknak! Persze lehet róla beszélni, amikor előjön a jövőtervezés témája, és ha fontos neked a házasság, ne rejtsd véka alá, hiszen fontos tudni, ki mit várhat a másiktól.

Reni barátnőm egyre csak várt. Már az első évben belelovalta magát a Nagy Leánykérésbe. Még szerencse, hogy nem ő kérte meg a srác kezét, mert szerintem az még a mai korban is inkább ciki, mint cuki. Inkább felkészült minden egyes születésnapon, Valentin-napon és karácsony este – valamint közös utazások, programok, éttermezések alkalmával. Hogy na majd most!

Aztán egyre idegesebb és egyre csalódottabb lett. Amikor a negyedik év tavaszán Zsolt kicsit izgulva ágyba vitte neki a kávét, és egy gyűrűt nyújtott mellé, már nem is tudott örülni neki. Nem tetszett neki a lánykérés ideje, sem a módja. Túl snassz! Titkon szerette volna, ha kicsit nyilvánosan történik a dolog, és megbámulják.

FORRÁS: UNSPLASH

És mi ez az olcsó gyűrű? Hát nem az a szabály, hogy legalább két havi fizetésbe kell kerülnie? Ez a kő olyan pici, hogy szinte alig látszik, mi van, ha nem is gyémánt? A trónörökösök érkezésére persze nem került már sor, mert a tökéletességig szervezett esküvő után nem sokkal el is váltak, úgy jó egy évvel a “botrányos” leánykérés után.

Egyáltalán mi az, hogy nem tetszik a leánykérés? Szerintem a “béna” lánykérés sem béna. Dobogó szívvel bevinni a kávét, vagy dobogó szívvel keresni az alkalmas helyszínt a romantikus séta közben, hát mindkettőhöz kell bátorság. Mert ki kell találni az egészet, mert oda kell állni és meg kell kérdezni. És ilyenkor a másik fél szerintem teljesen sebezhető, nem csoda, ha úgy izgul mindenki.

Ne keltsen benned csalódást, ha nyilvános száz fős táncos flashmob helyett csak rózsaszirmok várnak odahaza, mint valami kétezres évek-beli romantikus vígjátékban. Az a másik ember veled szeretné leélni az életét, és vette a bátorságot, hogy kimondja – igazából ez számít, nem a körítés. Azt sem értem, hogy nem tetszhet valakinek a gyűrű.

Állítólag meg lehet mondani ezt szépen, anélkül, hogy megbántanád a friss vőlegényedet – de biztos, hogy ér annyit az egész? Tuti, hogy rengeteg fejtörést okozott a gyűrűvásárlás a párodnak, és bármilyen is az a gyűrű, ez az ő szerelmének a szimbóluma. Pont ezért tökéletes.

Nem hiszem, hogy létezik olyan förtelmes vagy giccses gyűrű, amit ne hordanék örömmel. 

Ha az embernek határozott elképzelése van egy gyűrűről, akkor szerintem inkább vegye meg magának, és az tökéletes lesz – de ez a dolog nem erről szól.Természetesen el lehet menni az ékszerészhez, és beljebb vetetni, ha nagy, az más kérdés.

De akik csalódnak abban, hogy nem elég nagy a kő, nem volt elég drága a gyűrű, szerintem meg sem érdemlik, hogy valaki eljegyezze őket. Egyszerűen el kell engedni a kontrollt végre, rábízni magunkat a párunkra és hagyni, hogy akkor és úgy kérje meg a kezünket, ahogy ő azt elképzelte…

FORRÁS: UNSPLASH

Élsz-halsz az IgazinNŐ cikkeiért? Akkor iratkozz fel hírlevelünkre, és mi elküldjük neked a hét legjobb cikkeit, nehogy lemaradj! 🙂

Tovább olvasok