Pezsgő diéta: Karcsúra ihatod magad még nyár előtt?

2022-04-13 Szerintünk

Amikor ráeszmélünk, hogy már az utolsó utáni pillanatban járunk, hogy a beach bodyt elérjük erre a nyárra (vagy újra elengedjük a következő évig), bankkártyával a kézben eszeveszett keresésbe kezdünk.

És bármit megteszünk, hogy megtaláljuk a legújabb és leggyorsabb eredményt ígérő diétás programot. Igen ám, de az esetek 99,9%-ában a diéta azzal kezdődik, hogy alkoholt egyáltalán nem szabad inni, mert rengeteg kalóriát tartalmaz. Arról, hogy ebben mennyi az igazság, már korábban írtam ittTermészetesen diéta alatt vissza lehet és kell is fogni az alkoholfogyasztást, de a teljes tiltást nem szeretem, ahogy az étrendben a koplalást sem.

Ahogy étkezésnél a kiegyensúlyozottság a fontos, úgy a diéta során is. Hiszen, hogy lehet úgy egy jót vacsorázni vagy vendégségbe menni, hogy egy pohár pezsgő sem férhet bele? Így gondolkodott a champagne-diéta kitalálója, Cara Alwill Leyba is, aki több mint tíz életvezetési, stílustanácsadási könyv szerzője, illetve társszerzője. Módszere egyszerű, de követni nem könnyű.

Alapvetően életmódbeli változtatásokat javasol, egészséges étrendet és önmagunk elfogadását. Azt célozza, hogy olvasói büszkék legyenek magukra, önbizalommal tekintsenek magukra és testükre, hiszen nem hagyhatjuk, hogy a súlyunk határozzon meg minket. Ahogy hozzám hasonlóan mondta, nem az ünnepnapokra kell tartogatni a pezsgőt, a mindennapokba is be lehet illeszteni, hogy egy kis glamúrt csempésszen az életünkbe.

Minden nap van mit ünnepelni, még ha diétázunk is, ezért napi egy pohár pezsgő engedélyezett a diéta keretében. Hiszen a buborékok rögtön az ember fejébe szállnak és kellemes hangulatba ringatnak, így elfelejtkezünk arról, hogy most sok egyéb kényeztetésről lemondunk.

FORRÁS: UNSPLASH

A champagne-diéta tehát nem arról szól, hogy egész nap pezsgőt ihatunk, és ettől lefogyunk. A módszer egy kalóriaszegény étrend, amelybe azért, hogy ne unjunk halálra minden étkezést, becsempészhetünk egy-egy pohár pezsgőt. Így garantálja a súlyfelesleg ledolgozását. 

Egy pohár (száraz!) pezsgő átlagosan 100 kalóriát tartalmaz. Míg összehasonlításképp például egy pohár sör (0,3 dl) 140 kalóriát, egy pohár vörös bor pedig kb. 150 kalóriát (az alkoholszinttől függően). A szerző a pezsgő további pozitív egészségügyi hatásait is kiemeli, hiszen a pezsgő a szív barátja, védi az agyat a stroke hatásaitól és kedvezően befolyásolja a libidót. Ezek további okok, amiért bátran beilleszthető a diétába.

De van egy rossz hírem: az edzést ezzel sem úszod meg.

Az alacsony zsír- és cukorbevitel mellett a módszer része a rendszeres mozgás is. Így hiába reméltük, hogy némi pezsgőzéssel bikiniben feszíthetünk egész nyáron, muszáj indulni a terembe, különben ki sem bújunk a strandruhából ebben a szezonban.

Nyitókép: Unsplash

Élsz-halsz az IgazinNŐ cikkeiért? Akkor iratkozz fel hírlevelünkre, és mi elküldjük neked a hét legjobb cikkeit, nehogy lemaradj! 🙂

Tovább olvasok