Hogyan higgyek a szerelemben, ha folyton csalódom?

2022-04-17 Esszencia

Tina szeretett szerelmes lenni. Ez volt számára az élet mozgatórugója, ha épp kiüresedett a szíve, és nem találta a helyét a világban. Alapvetően nem volt válogatós nő, de más értékek voltak mérvadóak számára, mint általában. Nem dominált nála sem pénz, sem rang.

Ahogy az idő homokszemcséi peregtek az apró homokórában, úgy vált egyre elkeseredettebbé, a magány pedig egyre inkább azt diktálta neki, hogy adjon lejjebb az elvárásaiból. Ebből egyenesen következett, hogy szép lassan elkezdett hazudni magának. Kezdte eltussolni a másik szemmel látható, aggasztó hibáit, és inkább magára vállalta a hétköznapi, apró sikertelenségeket, minthogy a másik képzelt ellenőrzőjébe véssen fekete pontot.

Ekkor már merőben más értékrenddel bíró nő volt, mint néhány hónappal azelőtt. Bele sem gondolt: már-már süt róla, hogy ő bizony mindent eltűr, vele bármit meg lehet tenni egy morzsányi törődésért, egy falatnyi színlelt szeretetért cserébe. Már arról is lemondott, hogy szerető társra találjon. Ha sikerült magát épp összeszednie, az okozta a legnagyobb örömöt, ha valahová készülhetett.

Ha kicsit kicsíphette magát, elmehetett fodrászhoz, ha véletlenül valami dögös ruhadarabra akadt a kirakatokat bámulva hazafelé. Így volt ez akkor is, mikor hirtelen ötlettől vezérelve, a szinte friss új frizuráját igazítva készülődni kezdett az ismeretlenbe. Felfedezte szíve mélyén azt a régi izgatottságot, mint mikor randira indult. A nap olyan erővel tűzött be a szélvédőn, hogy le kellett tekernie az ablakokat.

Nem érdekelte, hogy a bevágódó huzat összekócolja a haját, érthetetlenül boldog volt. Nem tudta, merre tart, és meddig időzik majd ismeretlen helyeken, csak a szíve mélyén feltörni vágyó reménykedéssel volt elfoglalva. Hogy talán ez lesz az a nap, amikor megtalálja, akit régen keresett. Nem tévedett sokat.

Aprócska kávézó előtt fordult le a poros parkolóba egy kisváros legvégén. Kezdett fáradni, gondolta, egy kis frissítő, és visszafelé veszi az irányt. A fiatalnak tetsző pultos srácnak rögtön szemet szúrt a randi szettben bevonuló nő, érdeklődve, de óvatosan puhatolózott, hová is tart. Tina zavarban volt, mégsem válaszolhatta, hogy valójában sehová, csak jó érzés most kicsit nőnek éreznie magát külsőleg is.

FORRÁS: UNSPLASH

Elintézte az egészet egy „munkahelyi megbeszélésem volt” megjegyzéssel, és észrevétlenül kezdtek beszélgetni. Nem volt alkohol, nem volt magabiztosság, és semmi, ami gyorsított volna a dolgokon, mégis olyan természetesnek tűnt ez a beszélgetés. Mintha épp ez a kihalt kis kávézó lett volna a megtervezett úticélja. Szinte megrészegítette a fiatal férfi.

Pontosan olyan volt külsőleg, aki elsőre leveszi a lábáról, belsőleg pedig mint, akit Tina keresett. Nem volt telefonszámcsere, még csak egymás teljes nevét sem tudták, de nem volt nehéz dolga Tibornak, hogy újra találkozzanak. A lány „véletlenszerű”, képzelt megbeszélések, bevásárlások miatt járt ismét erre, hogy újra láthassa ezt a jóképű idegent, a férfi pedig örömmel invitálta újabb és újabb találkozókra.

Nem volt kimondva, mégis milyen jellegű találkozások ezek, de a férfit iszonyatosan vonzotta a nő intelligenciája. Az a kisugárzás, amit már rég nem fedezett fel senkiben. Pedig valójában abszolút nem volt a zsánere. Tina mesebeli történetben érezte magát, Tibornak pedig épp a nő jelentette a mókuskerékből való kiszakadást. Mindössze néhány hétig tartott a képzelt románc.

Tibor elvette, amit akart, Tina pedig elhihette újra, hogy valakit őszintén érdekel. Egy felnőtt, igazi, független, önálló férfi számára ő a minden. Magának is alig merte bevallani, de úgy érezte magát, mint egy szerelmes tinilány.

Egészen addig, míg üzenetet nem kapott a feleségtől, akinek eddig még a létezéséről sem tudott. 

A hibás félként egyértelműen Tina volt feltüntetve, aki – ahogy ezelőtt hosszú időn keresztül – az újabb tündérmeséből való ébredés után miszlikre szakított szívvel zárkózott be bizonytalan időre ismét a saját magányos világába.

Nyitókép: Unsplash

Élsz-halsz az IgazinNŐ cikkeiért? Akkor iratkozz fel hírlevelünkre, és mi elküldjük neked a hét legjobb cikkeit, nehogy lemaradj! 🙂

Tovább olvasok