Madonna is túltolta a fiatalító kezeléseket – de miért?

Madonna köztudottan szeret provokálni, de egy nemrég a Tiktok-on megosztott videójával alaposan túllőtt a célon. Filterekkel telepakolt arca már-már egy ufóra emlékeztet, az általa vélhetően erotikusnak gondolt ajakcsücsörítés pedig több mint kínos. 

Ezidáig mintegy 87 ezer komment érkezett a TikTok-videó alá: „Ez a nő szándékosan akarja megijeszteni az embereket?  Beparáznék tőle, ha mögöttem jönne az utcán”, „Ezt teszi  az emberrel a kurva nagy ego”, „Egyszer te uraltad a világot, most már engedd át a rivaldafényt a fiataloknak!” – Hogy csak néhány hozzászólást említsek.

A megbotránkoztató tartalmak arra engednek következtetni, hogy a 63 éves popikon nem hajlandó méltósággal megöregedni, emiatt pedig folyamatosan kiszolgáltatja magát a gúnyos megjegyzéseknek. Madonna fotóit elnézve nyilvánvaló, hogy a rengeteg plasztikai beavatkozás (arcplasztika, ajakfeltöltés, szemhéjplasztika, szemöldökemelés, fenékkorrekció stb.) több kárt okozott, mint hasznot.

Felismerhetetlen, már-már bizarr vonásai nem elismerést, hanem félelmet és döbbenetet keltenek a rajongókban. De nem csak az arca változott észrevehetően az elmúlt években, hanem a keze is, amibe töltőanyagokat fecskendeztek be, hogy kisimítsák  az öregedés jeleit. Sajnos azonban nem ő az egyetlen híresség, aki kétségbeesetten kapaszkodik a kortalanság látszatába, és mindent megtesz ennek érdekében.

Gondoljunk csak Courteney Coxra, Nicole Kidmanra, Gwen Stefanira vagy Renée Zellwegerre, akik alig hasonlítanak régi önmagukra. A sztárvilág fiatalság iránti megszállottsága több okra vezethető vissza. A showbizniszben az idősebb szereplőknek hatalmas elvárásokkal kell megküzdeniük nap mint nap. Az ageizmusnak (életkor szerinti diszkrimináció) köszönhetően állandó nyomás alatt állnak, hiszen lépést kell tartaniuk az utánuk következő generációkkal.

FORRÁS: WIKIPÉDIA

Az öregedéstől való kollektív félelem azonban veszélyes jelenséghez vezet. A valóság torzítása hamis üzenetet közvetít a nők felé, ami még inkább növeli bennük a tökéletlenség érzetét, a szorongást és az önbizalomhiányt. A szépészeti beavatkozás iránti igények növekedés felhívja a figyelmet korunk egyik legaggasztóbb jelenségére: ma a szépség egyenlő a fiatalsággal. A ragyogó, hibátlan bőr és a karcsú test mind az ideális külső része.

Nem véletlen, hogy a milliók által rajongott sztárok rettegnek az idő múlásától, mert elhiszik magukról, hogy szarkalábakkal, ráncokkal és ősz hajjal értéktelenek. Akad szerencsére bőven ellenpélda, hisz vannak olyan hírességek, akik pozitívan állnak a kérdéshez.  Az 55 éves Salma Hayek a Red Table Talk című műsorban nyilatkozott arról, hogyan éli meg az évek múlását.

Az életkor csak egy szám. Bármely életkorban megvalósíthatod önmagad, álmodozhatsz, lehetsz romantikus. Jogunk van ahhoz, hogy olyannak és úgy szeressenek minket, amilyenek vagyunk. Nem csak azért vagyunk itt a Földön, hogy gyereket szüljünk, vagy hogy gondoskodjunk a párunkról. Nem csak azért vagyunk itt, hogy mindent és mindenkit kiszolgáljunk, és amikor a gyerekek kirepülnek, akkor kezdjünk el foglalkozni a saját vágyainkkal.

Ez egy tévhit, ami évszázadok óta fennáll.”

A 76 évesen Helen Mirren szintén élharcosa a természetes öregedés folyamatának. Azt mondja, ő jobban szereti a felnőni szót az öregedés helyett, hiszen az életkor előrehaladtával sokkal erősebbé, bölcsebbé válunk, és megjelenik a szépség teljesen más perspektívája, amit ünnepelni kell. Hogy mennyire igazuk van!

Nyitókép: Wikipédia

Élsz-halsz az IgazinNŐ cikkeiért? Akkor iratkozz fel hírlevelünkre, és mi elküldjük neked a hét legjobb cikkeit, nehogy lemaradj! 🙂

Tovább olvasok