Sértődékeny férfiak kíméljenek!

Ez a személy nem érhető el – olvasta Kriszti a tájékoztató üzenetet a közösségi oldal chat ablakában. „Ennek meg mi baja?” – kérdezte magától, mivel egyetlen ártatlan kérdést tett fel a férfinak, mire az rögtön letiltotta.

Kezdett elege lenni a vélt sérelmekért megsértődő és erre rögtön tiltással reagáló férfiakból. Mert Laci nem az első ilyen volt már a „praxisában”, hanem a sokadik. Amint nekik nem tetsző kérdést kaptak, azonnal megsértődtek és durci pózba vágták magukat, azaz megnyomták a tiltás gombot. Ráadásul úgy, hogy ők kezdeményezték az ismerkedést.

Laci például azon húzta fel magát, hogy amikor ráírt a lány közösségi oldalára – azzal a szöveggel, hogy itt egyszerűbb levelezni, mint a társkereső oldalon -, Kriszti visszakérdezett, hogy miért. A választ soha nem tudta meg, mert máris tiltólistára került. Egy másik túlérzékeny férfiember, Feri pedig azon húzta fel az orrát, hogy megismerkedésük másnapján pár óra hosszáig nem reagált az üzenetére a nő.

Pedig mint mondotta, ő látta, hogy online volt. Hiába, hogy Krisztinek közben programja akadt, nem volt pardon. Már ki is került a kosárból. Persze ő nem bánta ezt. Mert milyen élet lehet egy ilyen ember mellett, aki a legkisebb vélt vagy valós sérelem után már halálosan megbántódik? „Isten őrizzen meg az ilyenektől!” – kiáltott fel magában. Milyen lehet velük együtt élni?

Mindenért büntetnének, és mivel akkor már egy valós térben mozogtok, közös lakásban éltek, nap mint nap kellene nézned a savanyú képüket. Ahogy duzzogva nem szólnak hozzád egy szót sem, és csak kerülgetitek egymást. Volt már tapasztalata a túl sértődékeny emberekkel, és egy átoknak tartotta ezt a tulajdonságukat.

FORRÁS: UNSPLASH

Hiszen aki nem képes felülemelkedni a megbántottságán és hosszú időn keresztül mindenféle módon bünteti a másikat, az a viselkedésével megöli a kapcsolatot. Ráadásul ezek a férfiak mintha nem is a valóságot látták volna, hanem azt, amit látni akartak. Talán voltak már rossz tapasztalataik, és ezért reagálták túl azt is, ami valójában észérvekkel megmagyarázható. A cseppet sem sértő tetteket is.

De Krisztinek nem volt már ahhoz türelme, hogy ezeket a mentális problémákat kielemezze, és úgy érezte, ez nem is az ő dolga. Inkább hálás volt, hogy már a legelején látja, mivel, kivel is áll szemben. Ezek az emberek akaratukon kívül is jót tettek vele. Hiszen annyira nem tudták eltitkolni a valódi, sérült énjüket, hogy már a legelején ellehetetlenítették az ismerkedést.

Esélyt sem adtak maguknak – és szerencsére neki sem…

Soha nem akart hiperérzékeny barátot, mivel tudta, ő nem az a fajta, aki állandóan a másik lelkét ápolgatná. De azzal is tisztában volt, hogy senki másnak sem kívánna ilyet, mivel az ilyen viselkedésmód rendkívüli módon leszívja a partner energiáit.

Bár ő próbálta jelezni egyiknek, másiknak, hogy nem normális, amit csinál, csak legyintettek és még jobban megsértődtek. Így aztán most örült, hogy legalább Ferivel és Lacival még azelőtt szétváltak útjaik, mielőtt további sértődősködéseknek lehetett volna kitéve.

Nyitókép: Unsplash

Élsz-halsz az IgazinNŐ cikkeiért? Akkor iratkozz fel hírlevelünkre, és mi elküldjük neked a hét legjobb cikkeit, nehogy lemaradj! 🙂

Tovább olvasok