Komolyan megsértődsz, mert nem értünk egyet?

Bizonyára neked is volt már olyan férfi az életedben, aki egyetlen visszautasító mondatod után minősíthetetlen hangnemben személyeskedni kezdett veled. Mert akik esetleg egy személyes találkozás alkalmával nem mernének a szemedbe fröcsögni, az éterben könnyen megszabadulnak a gátlásaiktól és nem szégyellnek olyan szavakat a szájukra venni, amiket a való életben ki se mernének ejteni.

Ráadásul pillanatokon belül változtatják a viselkedésüket. Az édibédi, behízelgő mondatok után elég egyetlen egyet nem értés részedről, és a férfi rögtön megváltozik. Annak ellenére, hogy pár perce még istennő voltál a szemében és azt hajtogatta, hogy te vagy a zsánere, bántóan ellenségessé válik.

Az ilyen szélsőséges személyek érzelmileg kiszámíthatlanok, ezért veszélyesek és nem párnak valók. Sajnos nem nehéz velük összefutni a társkereső alkalmazáson keresztül, hiszen jó pár akad belőlük. Sokan vannak, akik mentegetni kezdik az ilyen férfit: talán nem szerette jól az anyja, talán sokan visszautasították már, talán ez történt vele, talán az. De miért kellene neked pszichológust játszanod? Nem elég, hogy egy érzéketlen tuskó? Nyilvánvaló, hogy amiket és amilyen stílusban mond, az nem rólad, hanem róla szól. A megsértett egójáról, arról, hogy nem tudja máshogy kezelni a visszautasítást, az elutasítást. Azt, hogy nem dőltél rögtön a karjaiba, amikor ő leírta, hogy te vagy a zsánere, a frizurád meg egyszerűen megőrjíti.

Forrás: Unsplash

Az istennőből pár perc alatt agyatlan némber leszel, aki nem való emberek közé, és felőle akár kopaszra is borotváltathatod a fejed. Mindezt csupán azért, mert közlöd vele, hogy márpedig te éppen most készülsz frizurát váltani, és majd te eldöntöd, melyik fazon lesz a befutó. Na így változik meg egyetlen perc leforgása alatt egyesek viselkedése az online térben. Bár te csak nevetsz ezen, sokan próbálják felmenteni az ilyen embereket az elképzelt háttere miatt. Pedig nem kellene.

Mindenkit értek már sérelmek, ettől nem elfogadható a minősíthetetlen viselkedésük. Kell-e egyáltalán időt szakítani arra, hogy elgondolkodj azon, mit miért is tesz? A válaszom: nem. A szívedre meg aztán végképp nem érdemes venni. Vannak emberek, akik nem érdemlik meg, hogy azon gondolkodj, vajon mi vezetett odáig, hogy így viselkedjenek. Őket vajon érdekli, hogy te mit érezhetsz, amikor személyeskednek veled úgy, hogy nem is ismernek? Egy percig sem képzelik bele magukat a helyedbe. Azt pedig, hogy nekik milyen lelki problémáik vannak, az ő feladatuk helyretenni.

Neked csupán annyi a teendőd, hogy minél gyorsabban kikerülj a látókörükből és menekülj előlük. Az ilyen emberek nem érettek párkapcsolatra, hiszen nemhogy az érzelmeiket nem tudják megfelelően kezelni, de még az alapvető tiszteletet sem képesek megadni egy másik embernek.

Nyitókép: Unsplash

Tovább olvasok