Így NE cseszd el az első randid!

Van, aki szeret randizni, mert izgalmas, romantikus, bizsergető dolognak tartja. Más pedig inkább kihagyná, mert kötelező rossznak érzi, ami feszengős, bénázós, sokszor kellemetlen.

De azért mind a két oldal abban reménykedik, hogy végül csak jól sikerül majd a találka. Mégis sokan a legjobb szándékuk ellenére is elcseszik az első randikat. Talán pont azért, mert jól szeretnének teljesíteni. De mit lehet ezen elrontani?

Nem állásinterjún vagy!

Persze nem mindegy, hogy a baráti társaságból randizol valakivel, a munkahelyedről, vagy egy társkeresőn akadtatok össze. Ha már valamennyire ismeritek egymást, akkor kötetlenebb a szitu, mintha szinte teljesen idegenek vagytok.

Nyilván szeretnéd, ha minél gyorsabban, minél jobban megismerne a másik – és azt is, hogy ez tetsszen is neki. De nem úgy fog sikerülni, hogy életrajzi adatokat diktálsz magadról: mi a foglalkozásod, hány testvéred van, mi a hobbid.

Ahogy a Harcosok klubjában Tyler is megmondta: „Nem a munkád vagy, és nem is a bankbetéted. Nem a kocsid vagy, és nem a tárcád tartalma.” És ez baromira igaz. Ne csak azt mondd el, mit csinálsz, hanem azt is, hogy miért!

Például általános iskolai tanár vagy. Ha csak ennyit mondasz, akkor azt lehet tudni, hogy valószínűleg jól bánsz a gyerekekkel, vagy legalábbis jól viseled őket. És hogy tudsz szép hattyú alakú kettest írni. Viszont sokkal érdekesebb az, hogy miért vagy tanár.

Válaszolhatod azt, hogy azért, mert szereted a gyerekeket, nagyon fontosnak tartod, hogy átadhatod a tudásodat, hogy formálsz egy kis embert. És így tovább. De mondhatod azt is, hogy nem vettek fel más szakra, vagy nem tudtál mit kezdeni a diplomáddal, szóval ez maradt. De legalább király, hogy van nyáriszünet. Ugyanaz a foglalkozás, mégis két teljesen különböző embert írnak le a különböző motivációk.

Figyelj oda a másikra!

Ismerős az a szitu, amikor bemutatkozol valakinek és annyira arra figyelsz, hogy jól ejtsd ki a saját neved, hogy utána lövésed sincs, hogy a másikat hogyan is hívják? Na, ugyanez történhet randi közben is. Arra koncentrálsz, hogy elmondd magadról, amit szeretnél, és ebbe ne bonyolódj bele – így viszont nagyon kevés dolog marad meg abból, amit a másik mond.

FORRÁS: UNSPLASH

Nekem például mindig üdítő érzés, amikor egy beszélgetés közben megakadunk valami miatt – például a pincér hozza az italokat -, és miután véget ért a kis intermezzo, a beszélgetőpartnerem kér, hogy folytassam. És visszamondja, hogy épp hol szakadt félbe a gondolatmenetem. Ez azt mutatja, hogy figyelt rám, és érdekelte is, amit mondok. Nem olyan bonyolult, a partnered legyen a legfontosabb, amikor vele vagy.

Magadat add!

Egy izgulós helyzetben nehéz teljesen oldottnak lenned és olyan könnyedén zsonglőrködni a szavakkal, mintha csak a haverokkal iszogatnál, de ezért igyekezni kell minél inkább saját magadat hozni! Ne kezdd el játszani az értelmiségit, ha nem vagy az! Ne akarj vicces forma lenni, ha nem ez a jellemző, mert könnyen lehetsz csak simán ciki.

Szerintem az őszinteség nyerő tud lenni. Akár azt is bevallhatod, hogy kicsit izgulsz – valószínűleg a másikban is van egy kis feszültség. Plusz, ha ezt be mered vallani, akkor azzal azt mutatod: bízol benne annyira, hogy ezt megoszthatod vele.

Legyen számodra fontos a találkozó!

Ne érezze azt a randipartnered, hogy csak be lett suvasztva a napi teendőid közé. Késve érkezel, csapzottan, bevásárló szatyrokkal megpakolva… Ha már az első lépésnél nem veszed elég komolyan, akkor mire számíthat később? Képzeld el, hogy ő egy csomó ideig válogatott ruhákat, fehérneműt, meg is borotválkozott – biztos, ami biztos alapon.

Te meg odaesel, mint a számkivetett. Már ezzel lerombolod az egész hangulatot. Mert azt mutatod, hogy nem is olyan fontos ez neked, hogy ő sem olyan fontos, nem érdekled annyira. Csak ilyen miért ne alapon eljöttél. Egy fokkal jobb, mint kaját rendelni, és egyedül filmet nézni. Szóval add meg a módját, és olyan időpontot beszéljetek meg, amire kényelmesen fel tudsz készülni és oda tudsz érni!

Első randin nem a szex a cél!

Persze előfordulhat, hogy annyira egymásra hangolódtok, hogy a desszertet inkább az ágyban fogyasztjátok, de ne ez legyen a fókuszban a randi kezdetétől! Ha valaki még csak ismerkedik, akkor nem biztos, hogy boldog lesz attól: őt nem akarod megismerni, csak a testét.

Az együtt töltött idő nem csak verbális petting a szex előtt, amit legszívesebben átugranál, hanem ez maga az esemény, amit élvezni kellene. Fontos, hogy oldódjatok, egy kicsit bizalmasabbá váljon a viszonyotok, megtörjön a jég, és egyre inkább kellemes legyen az a gondolat, hogy leszaggatjátok egymásról a ruhát. Viszont – csak ismételni tudom – ne csak erről szóljon a randi! Kivéve, ha éppen szexpartnert kerestek…

Nyitókép: Unsplash

Tovább olvasok