Aputestű férfit akarok, és ne merj beszólni ezért!

„A plus size pasik a gyengéim!” Na, persze nem nekem, mivel férjes asszonyként nem ildomos más pasikat nézegetnem.

Bár hozzáteszem, az én uram sem ropi – hála a Jóistennek -, hanem egy vérbeli grizzly. De több női ismerősöm szájából is hallottam már azt, hogy nekik bejönnek a plus size pasik, sőt mi több, azok a gyengéik! Erre én: nagyon helyes!

Félreértés ne essék, semmi bajom a vékony, nádszálkarcsú legényekkel, akik a férfi magazinok címlapjain virítanak. Nekem nem zsánereim, másoknak viszont igen. Ennyi. A szépség a világ egyik legegyedibb dolga, mindenki sajátos ízléssel bír, és ez így van rendjén. Nekem legfeljebb annyi problémám van az egésszel, hogy meglehetősen mellőzöttek a plus size pasik. De ez sok esetben a hasonló nőkre is igaz. Bár szerencsére, egyre több női – és férfi – plus size modell van.

Női oldalról ott van erősítésnek Ashley Graham, férfi oldalról meg Zach Miko. Nem feltétlenül az egyenjogúság iránti hév mondatja velem, de igenis: tessék kinyitni a szemeket! Tudom, hogy minden kornak megvolt és megvan a maga szépségideálja, végighallgattam ezt rajz-, művészettörténet- és irodalomórán is. De személy szerint baromira díjazom, hogy manapság feltörekvőben vannak a teltebb nők, és azt remélem, ez hamarosan a férfiakra is igaz lesz.

FORRÁS: UNSPLASH

Na, de most hadd közelítsem meg kicsit szubjektívebben a témát. Mackótest. Lehet puha és meghitt. Ugyanakkor izmos és robosztus is, mint az Alpok. Mindkét esetben biztonságot sugároz.

Nemcsak a Jason Statham meg a Momoa-félék képesek azt éreztetni egy nővel: velem biztonságban vagy. Ugyanígy megtehetik ezt akár a Zack Garifalakis vagy a Kevin James típusú pasik is. Bírom, amikor valaki azt kérdezi: „Neked bejönnek a hájpacnik? A zsírosbödönre buksz? Nem félsz attól, hogy rád fekszik és összenyom?”

1. Önmagában is rosszul vagyok az ilyen szemét jelzőktől. Minek kell egymást leszólni meg lehúzni? Komolyan, egyeseknek fogalmuk sincs, mit tud okozni egy-egy ilyen jelző egy fiatal, vagy akár felnőtt ember életében, de ebbe most ne is menjünk bele.

2. És ha igen, akkor mi van? Miért olyan baromira kiborító az, ha egy nő nem a szálkás macsótestre bukik? Ha nem az az álma, hogy reggel az Acélember testén ébredjen? Mert nem ez a megszokott?

3. Nem szabad elfelejteni, hogy nem mindenki a külső alapján választ párt. Szövődtek már barátságokból szerelmek Barbie babák és Maci Lacik között. Születtek már randikból életre szóló kapcsolatok úgy, hogy nem azt nézték, milyen porhüvellyel áldotta meg a Jóisten az embert. Igen, van, amikor egyesek tényleg a másik lelkébe szeretnek bele, és akkor aztán édesmindegy, milyen bőrköntöst visel.

Én megértem azokat a nőket, akik lelki, szexuális és minden téren vonzódnak a plus size pasikhoz. Állítom, sokuknak ebből adódóan eleve teljesen más a természetük. Azt is mondhatnám: nőorinteltább. Persze nem mindenki vált tudatosan azzá, de szerintem a mackókban valóban megvan minden, amire a nő vágyik.

Most lehetne hosszasan fejtegetni ennek a pszichológiai meg az evolúciós okait, hogy a nagydarab ősember minden tekintetben biztonságot nyújt. Vagy hogy akiket fiatalkorukban szekáltak a testsúlyuk miatt, azok sokkal érzékenyebbek, empatikusabbak. (Kivéve persze az, akinek az évek során elgurult a gyógyszere és Ted Bundy lett belőle, mert megunta a cseszegetést.)

Lényeg, ami lényeg, valóban jobban megbecsülik a kapott figyelmet, szeretetet, azt is lehetne mondani: magát a nőt. Egyesek odáig mennek, hogy azt állítják, a mackók hűségesebbek is, mert hálásabbak azért, hogy valaki szereti őket. És ezért szívesebben tesznek a kapcsolatért. Ez talán csak túlgondolás, de attól még egy dolog biztos: a plus size pasik megérdemlik a figyelmet. Igenis, lehetnek szexik. Teljesen természetes, ha bejönnek a nőknek!

Nyitókép: Pexels

 

Tovább olvasok